• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ: Pod TestDisk se podepisuji.
    OTZ
    OTZ --- ---
    jooo, to znam :) tofuzel Recuva i jine utility zdarile najdou a zkopirujou info o tom souboru plus patricnou velikost, ale obsah tam dost casto chybi. co me se osvedcilo bud hned po chybe dat chkdsk v: /f, (pres cmd, ne gui) cely ty partisny, nebo v horsich pripadech testdisk (puvodne linuxovej nastroj), umi najit i pro Win neviditelny mft zaznamy a obnovit z toho. ale clovek to musi trochu nastudovat aby neudelal zbytecnou chybu

    TestDisk Step By Step - CGSecurity
    https://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak na to disku omezit práci se souborama a ideálně to pak obnovit na jinej oddíl, abyste si to nepřepsali.. Já teda už roky hledám nějakou jednoduchou undelete utilitu, co je fakt freeware - teď jsem našel na disku nějaký ntfsundelete, co se zdá fajn, ale mám tu 11let starou verzi, podle stránek už k tomu přibalili tuny bloatwaru, často něco stáhneš, hodinu hledáš ty soubory, aby ti to pak napsalo při pokusu o recovery napsalo, že si máš koupit plnou verzi - to je pak pohodička..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CYBI: Recuva nebo něco podobnýho a ručně to pojmenovat, nic o moc lepšího mě nenapadá.. To jste asi přesouvali na nějaký USB medium a vytáhli to, viď?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CYBI:
    Asi bych se bal toho disku a nebo nakoply FS.
    CYBI
    CYBI --- ---
    Zdravím, kámoš přesouval data v TotalCMD, tak, že soubory po přesunu nejdou vidět a vyhledat. Nejsou tagnutý jako hidden, spíš jako deleted. Ty soubory jsou vidět v Recuvě, včetně jejich původního umístění, ale jsou po recover akci nečitelný. V lepších softech, jsou soubory čitelný, ale chybí veškeré info (název fajlu, původní umístění atd). Neřešil někdo někdy něco podobného? Díky
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOC256: Stáhni https://getgreenshot.org/ je to mnohem lepší ;)
    GURBON
    GURBON --- ---
    CZEENDA: Idealni je to pri ty instalaci nepripojit na net vubec, zalozit si offline account bez MS uctu a na net se pak pripojit az z plochy. Aktivace ti pak probehne automaticky i tak.
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    TOOMIX: Baterku sem zatim nevyměnil, nejsem úplně kamarád s tímto mini PC.
    Trochu se bojim do toho lézt.
    Nepamatuje si tedy čas, ale reinstlace Win10 z USB proběhla fakt rychle, mnohem rycheleji než tovární nastavení, s kterym sem měl zkušenost s dalšíma čtyřma PC (dělám kiosky do muzea)

    GURBON: k Wifi se to chtělo připojit při instalaci, vytvořil sem si nějakej MS ůčet, ale řekl bych že to nebyla potřeba, čemuž úplně nerozumím, ale funguje
    GURBON
    GURBON --- ---
    MAWERICK: ? aktivace funguje normalne i bez MS uctu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Včera jsem na čisto instaloval Win 11 a co mě nasralo je, že mi to nenainstalovalo aplikaci Výstřižky. Až bez ní jsem pochopil, jak moc ji používám :-)
    Na netu jsou toho kýble jak to vyřešit, ale zatím jediná rada, která bude pro mě funkční je, abych ten EXE soubor zkopíroval z jiné instalace a nahrál do Windows :D.

    // Konec vybrečení se :-)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GURBON: pokud jsi k tomu pouzil MS Account...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CZEENDA: baterku vymen
    GURBON
    GURBON --- ---
    CZEENDA: pokud uz na tom byly nekdy W10 aktivovany a bylo to na netu, nemas co resit, aktivujou se ti znovu. Baterka se vymenit muze, ale melo by to slapat i bez ni kdyz do toho jde stava.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    Zdravím.
    Ve Windows 10 Pro x64 21h2 mi "Sledování prostředků" přestalo ukazovat grafy pro vlákna CPU, disky a síťovky.
    Začal jsem tím, že jsem mazal Resmon.ResmonCfg, ale to nepomohlo.
    Správce úloh reportuje správný počet jader i vláken, a ukazuje grafy pro všechny disky a alespoň některé síťovky.
    HWiNFo vidí jednotlivá jádra, HWMonitor i vlákna.
    V posledních pár dnech jsem aktualizoval antivir a instaloval nějaký MS záplaty.
    Tak než začnu odinstalovávat a downgradovat, nemá někdo nějaký nápad, čím by to mohlo být?
    Díky.
    OTZ
    OTZ --- ---
    pls, existuje na defrag rotacnich HDD (1TB+, v scsi dokine pres USB3) nejakej efektivnejsi nastroj nez ten W10 built-in?

    pouzival jsem driv SmartDefrag IObit, ale to je sama reklama a tak..
    OTZ
    OTZ --- ---
    no ale za to muzou ty "moderni" systemy, zejo. ne ta aplikace.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jako je fakt, že tyhle "starý" aplikace zpravidla fungujou minimálně rychleji a pro uživatele, co v tom léta dělaj určitě i řádově víc pohodlně než náhrady, ale průser je když se to začne sypat, protože už je to všechno kolem jinak..
    PES
    PES --- ---
    OTZ: Někdy je to tak, že tomu starému už nikdo nerozumí (a není z toho ani schopen vytáhnout korektně data) + ti "noví a progresivní" nejsou často ve všech těch moderních frameworcích splácat ani nic nového, co by funkčností a výkonností nahradilo alespoň to původní (ale to není jen problém státní správy - stačí zavzpomínat kolik průserů bylo/je s jakoukoliv modernizací bankovních systémů, zvláště eBankingů a kolik na to bylo nadávek a kolikrát se udržoval starý systém paralelně ještě dlouho...)
    OTZ
    OTZ --- ---
    nj, IT ve statni sprave je v podstate zivouci muzeum :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam