• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    L4MA: Ptal jsem se na zkušenost pokud máš, ne to co se povede vygooglit. To vím taky, že to píšou ty chytrej. Ale nikde se mi nepovedlo najít jasné info. A vyzkoušet si to nemůžu. Všude jen PR plácání o tom samém, max teď něco nového: "you'll need to build a locally modified Windows Subsystem for Android."
    Ještě před pár dny mi tyhle linky google neukázal, nebo pokud už byly, tak byly někde hluboko dole.
    Takže za mě to vypadá, že tedy nefunguje. Pokud, se budu chtít dostat do Googleplay budu muset dělat nějaký modifikovaný build.
    Když to porovnám s takovým třeba Bluestacks, který jsem min 3 roky bez problémů používal.

    Nainstaluješ Bluestacks, provedeš případně pár drobných nastavení, logneš se do svého Googleplay učtu, vyhledáš aplikaci a jedeš.

    Co si poslal ty? Předpokládám link s trackerem IP?. Budiž.
    A ten první návod: https://www.androidauthority.com/how-to-run-android-apps-on-windows-11-3048569/
    A nějak tam nevidím ČR. Tak to bude asi jako s Cortanou že?
    Vidíš ten rozdíl a tu efektivitu na spuštění nějaké android aplikace? Jenže protože mi začal blbnout, tak hledám, aleternativní a pokud možno safe cestu.
    Tak jistě, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě že?
    Bravo.
    Nejdynamičtější obor, lol, jak v čem.
    Jestli v neschopnosti, tak tam bezkonkurenčně. Jak odrbat a vyjebat s klientem, tak to je taky dynamycké jak prase. I když tady to vyjebávání bývá někdy i z druhé strany. Vývoj ala Copy Paste a barvičky included. Můžeš si omalovávat.
    L4MA
    L4MA --- ---
    ROLAND: sigh...

    "nech me to pro tebe vygooglit"

    "windows 11 native android support"

    windows 11 native android support - Hledat Googlem
    https://shorturl.at/ipzT6

    prosim te, jak muze nekdo tak zkonstnatelej pracovat v nejdynamictejsim oboru, kde je nutny se neustale prizbusobovat a prijimat novy veci? proc furt meles o tom co nas ceka a co bude? proc tim ztracis cas? pokud neco nefunguje podle tvejch predstav a jde to podle nich nastavit, tak si to tak nastav a furt kolem toho nemel, nebo pouzivej neco jinyho.
    placas tady naprosty nesmysly na nekolik odstavcu, tak si o tom predtim neco nastuduj, nebo soupej nohama. forma tvyho vyjadrovani je vskutku pregnantni, ale obsah je na urovni diskuze na zpovednice.cz
    PES
    PES --- ---
    ROLAND: Naivko - s dobrým produktem tvořeným touhle metodou budeš buď stále poustevník anebo Tě (resp. ten produkt) v lepším případě skoupí/v horším násilně vytlačí někdo větší, kdo nemá skrupule vydojit prachy i na šmejd-produktech...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    PES: Jo bohužel, přesně tak.
    W7 v aktualizacích mají aktualizaci co vypíná aktualizace pro procesory Ryzen. To je více než jasný důkaz.
    Tak jsem si našel tohle: https://github.com/chipsi007/wufuc Ale po čase nějak ani stím už nešlo fungovat, tak jsem nakonec přešel na W10.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JIMX: Jenže jde o nějaký zvyk na nějaké GUI, a i funkce atd. Prostě něco rozumného a možnost volby a ne to čeho jsem svědkem.
    A svobodu máme jen imaginární. Většina lidí svobodně, demokraticky, nebo i diskutovat bohužel neumí.
    Většinou je to buď máš stejný názor nebo si nepřítel a je potřeba tě odstranit, izolovat, zničit. Stejně tak funguje obvykle obchod, místo nějakého fair trade. Kontrola, šmíráctví na každém kroku a likvidace konkurence.
    Jak jsem přičichl k vývoji, a prostě odmítám do toho špinavého kolotoče, lží a manipulací a zkouším to jinak čistěji. Stále tak nějak najivně věřím že když se mi povede navrhnout dobrý produkt, tak že nakonec uspěje a když se lidem bude líbit tak mě nenechají kleknout.
    PES
    PES --- ---
    ROLAND: Prostě Outlook jen v "Home and Business" edici a "se s tim smiř" (popř. kupovat klíče/licence v "Outletu" jako je ProLicence anebo KeyExpress apod.)

    Problemem stejně bude "umělé zastarávání", kdy jednak nebudeš mít podporu (opravy chyb/děr), ale záměrně se odříznou starší verze od serverů (jako to proběhlo se staršími Outlooky a napojením na Exchange, kde prostě nikdy MS pochopitelně neudělá ty věci modulárně tak, aby šlo snadno nezávisle na verzi Outlooku či Windows upgradovat šifrovací protokoly, autorizace a API k Exchange).

    Účelem je prostě prodávat stále dokola totéž, což se nakonec dovedlo do "dokonalosti" tzv. předplatným a cloudem - prostě neustálý přítok peněz, který teď již neovlivní ani vydání špatného produktu (třeba zmrvený UX/UI) a ani ekonomická krize (dříve stačilo nekupovat nové verze a jet co nejdéle již koupené).
    JIMX
    JIMX --- ---
    ROLAND: ja se na tebe nezlobim, mame svobodu, muzes si delat, co chces ... jestli chces mso s otlakem, tak to musis proste vysolit a nebo pouzit nejakou free/levnejsi variantu ...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JIMX:Ano máš pravdu, omlouvám se, dají se ještě sehnat office bez předplatného. Ale to už je v podstatě doprodej. Mě se tohle při vyhledávání neukázalo a viděl jsem jen 365. A vévodící se stránkami s loginem.
    A už si nepamatuji čím mě naštvaly tehdy Office 2013, že jsem se vrátil a dodnes používám 2010. A přestal jsem nové verze sledovat a naposledy viděl 2019, takže, že existují 2021 mě úplně minulo i v Alza obchodě.
    Takže jsem šel na ty stránky Microsoftu a tam je v porovnání taky ta verze co si hodil. Ale kde máš Outlook? Kde Onenote, které občas sporadicky také použiju? https://www.microsoft.com/cs-cz/microsoft-365/buy/compare-all-microsoft-365-products
    Takže jsem dal nové hledání, ale za verzi s Outlookem odmítám dát 7 litrů. Na to prostě nemám.
    To se na mě nezlob.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    NAVARA: bez dalsiho infa se blbe radi, divny to je, ale hej .. wokna.

    GPT4 si mysli tohle:
    Chrastění HDD během Windows Update může mít několik důvodů, i když váš operační systém je nainstalován na M.2 SSD. Některé možné důvody zahrnují:

    Dočasné soubory: Během procesu aktualizace Windows může systém vytvářet dočasné soubory. Pokud máte nastavené ukládání dočasných souborů na HDD, může to způsobit zvýšenou aktivitu disku.

    Cache: Windows mohou ukládat některá data v mezipaměti na sekundárním disku (v tomto případě HDD) pro zlepšení výkonu a rychlosti. Během aktualizace se může tato cache aktualizovat nebo měnit, což může vést k chrastění HDD.

    Indexování: Windows pravidelně indexuje soubory na pevných discích pro rychlejší vyhledávání. Během aktualizace může systém provádět nové indexování nebo aktualizovat stávající indexy, což může způsobit zvýšenou aktivitu na HDD.

    Zálohy: Pokud máte nastavené automatické zálohování systému na HDD, může během aktualizace Windows dojít k vytvoření nové zálohy, což může způsobit zvýšenou aktivitu na disku.

    Antivirový software: Některé antivirové programy mohou provádět automatické kontroly během nebo po aktualizaci Windows. To může způsobit zvýšenou aktivitu na HDD, pokud je antivirový software nastaven na kontrolu souborů na tomto disku.

    Pokud si chcete být jisti, že zvuky nejsou způsobeny hardwarovým problémem, můžete provést diagnostiku disku pomocí nástrojů, jako je například CrystalDiskInfo nebo provést chybovou kontrolu disku přímo v systému Windows.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BUNDA: To bych čekal po restartu, ale tohle se děje během té části instalace, kdy jede okno update v modálním režimu a uživatel nemůže nic.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NAVARA: sken defenderu nebo indexace? (jen tipuju)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Proč mi při Windows update (při restartu kdy počítá procenta) chrastí HDD, když je systém na M2?
    JIMX
    JIMX --- ---
    ROLAND: s tím předplatným MSO se mýlíš, mlékaři Dane ... viz například zde: https://www.alza.cz/microsoft-office-2021-pro-domacnosti-a-studenty-cz-box-d6727047.htm
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    MICKK: To bohužel netuším, jak to fungovalo dřív a jak dlouho to tak funguje dnes. Vím jen že, jsem kdysi měl přístup k supportu MS o kterém si dnes už můžu tak akorát nechat zdát. Třeba resetování licence OEM Windows XP během pár minut jednoho callu s heslem, když si vyčerpal počet změn HW. Stejně tak rychlé i řešení nějakého toho problému. Prostě na takové pohodlí co jsme měl dříve si jeden sakra rychle zvykne a hůře odvyká když z toho vypadne. Tehdy jsem si na Microsoft jako BFU opravdu stěžovat nemohl.

    A jde o to že co je dnes zatím jen u byznys, tak se co nevidět objeví i u SoHo.

    Ale jako pro byznys s předplatným nemám problém, proč ne vyděláváš na tom kačky tak plať. Respektive ať se ten produkt ti také zaplatí. Ale jako u home use mi tyhle praktiky fakt vadí, protože se to snaží tlačit všude. A vadí mi kam se to celé pravděpodobně snaží mířit. Přirovnal bych to jako k praktikám u mobilních operátorů. Pokud si velký bohatý třeba korporát máš 10GB a neomezené za 265kč měsíčně. Co jinak máš za 720.

    Líbí se mi třeba jak to má řešené třeba Unity, sice není to úplně ideál, ale je to použitelné. Pokud tvůj produkt za rok nevydělal více než 100K USD můžeš unity dál používat zdarma. To mi přijde jako fér řešení.
    Takže něco v tom smyslu bych uvítal když by byly tak řešené i Windows a Office a vůbec produktivní programy, které běžný uživatel obvykle ani nepoužívá.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    L4MA: Hele, když máš ty zkušenosti. Umí ty W11 native android aplikace a nebo je to ještě nefunkční, jak jsem četl? A nejsem žádný power user. Jen mám určité požadavky a hluboko do kapsy.
    MICKK
    MICKK --- ---
    ROLAND: tak enterprise verze bez předplatného snad ani nikdy nebyly, to je někdy od Vista?
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JIMX: S tou opičkou jsem to myslel obecně co je dneska trendy, ne zatím na windows. Ale brzy se dost pravděpodobně dočkáš i zde. Pak pochopíš co vše jsem měl na mysli.
    A jak jsem psal W10 a W11 je jako obrovské promo. Nějak to těm lidem musíš nacpat, když to mnozí nechtějí ani zadarmo.
    Pokud vím Office už si jinak než jako předplatné nepořídíš. Windows bude next. I když byznys verze už taková tu několik let je.
    L4MA
    L4MA --- ---
    LOPIK: jakoby chapu, ale 11 nejdou bez lokalu normlane nainstalovat pro BFU, takovy "power useri" jako ROLAND, kteri "nepatří k mainsteamu a jen tak s nějakou srágorou se prostě nespokojí" jsou snad nad takovy malicherny problemy beznejch smrtelniku povzneseny, ne? :) fakt vubec nechapu v cem je problem, pouzivam 10 i 11, a OneDrive (ani jakakoliv interni Win aplikace krome Storu) moje prihlasovaci udaje nikdy nevidela...

    mimochodem, na lokalni Win 11 ucet je milion overenejch postupu, ale jeden jsem se naucil asi dva mesice zpatky, a myslel jsem, ze me kolega troli. :)

    Select Sign-In when asked to create or sign-in to a Microsoft account during setup.
    Use the email address no@thankyou.com
    Type any password on the next screen.
    Windows will display "Oops, something went wrong" on the next screen.
    Clicking Next opens a screen that allows you to create a local account.
    You can assign a password to the account, or leave it empty.
    PROFIT
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    L4MA: Nikam, ale lokální účty pro BFU už pomalu končí - jedenáctky bez MS Account ani nejdou normálně nainstalovat, u desítek si musel vytahoval síť z PC, krabicový office jsou už pomalu taky vzácnost..
    L4MA
    L4MA --- ---
    pardon, ale k debate o OneDrive.
    jak muze OD cokoliv kamkoliv uploadovat, pokud jsem prihlasen pouze lokalnim uctem a nikdy jsem se do OD nelogoval? kam to uplaoduje? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam