• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GURBON
    GURBON --- ---
    KLEINZACH: Ja bych tedy radeji hledal zpusob jak pohodlne pripojit svuj pracovni notebook ke svemu domacimu setupu a pak chodil primo z nej. Taky to tak delam.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    MAWERICK: tak to vzniklo o covidu - proste sme dostali remote pristup skrz vpn klienta a doted to nejak fungovalo. ted se s tim evidentne snazej neco udelat :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KLEINZACH: Well... Asi jsem rád že nemám s vaší infra nic společnýho:))))

Jestli vám tam procházely takovéhle věci...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    jj zatim se na to asi vykvaknu, ty dve rdp v sobe nejsou tak hrozny jak jsem si myslel

MAWERICK: Chápu ten setup správně tak že původně jsi měl VPN klienta na svém soukromém kompu a tím ses připojil přímo do pracovní sítě (skrz tu vpnku)?

presne tak
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KLEINZACH: Zeptej se v práci na výjimku na domácí PC, nebo to nezkoušej. Snažit se tohle obcházet může být v extrémním případě důvod k vyhazovu. I ta cesta domácí PC -> pracovní ntb > práce mi přijde z pohledu organizace dost divná.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KLEINZACH: Chápu ten setup správně tak že původně jsi měl VPN klienta na svém soukromém kompu a tím ses připojil přímo do pracovní sítě (skrz tu vpnku)?

Tak přesně tohle je ten důvod proč se snaží to zrušit... Pokud ta sit není na byod připravena tak pustit tam unmanaged device je se každého admina/securitaka..

A jinak ano. Rdpko může mít gateway např... Nebo citrix nebo zscaler... Ale to jsou všechno infra řešení přesně proto aby to bylo pod kontrolou
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    prosimvas mam pracovni setup kterej mi zmenili:

z prace jsem dostal notes v VPN, na kterej se mam pripojovat, protoze kontrola nad prostredim bla bla bla.
    predtim jsem se pripojoval tak, ze sem nahodil vpn a pak se pripojil rovnou domov --> prace pres RDP.

ted bych mel asi se pripojit domov -> notebook -> prace coz je samozrejme opruz. jak udelam to, abych mohl zase domov -> prace aniz bych musel pouzivat kvm switch? nejaka rdp proxy ci tak neco?
    L4MA
    L4MA --- ---
    MATHEZ: koukni.
    Once you're in the BIOS settings, look for the "Advanced" or "Keyboard" section.

Within that section, look for an option called "Num Lock State," "NumLock" or "Boot-Up NumLock Status".

Change the value of this option to "On" or "Enabled," then save your changes and exit the BIOS settings.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MATHEZ: Powertoys, rsp. PowerKeys by to měly umět - je to od takovej soubor utilitek pro různý nastavení přímo od MS.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    LOPIK:
    L4MA:
    ILAB:

díkyvšem, nemůžu vyloučit že chyba je mezi klávesnicí a židlí..(že si to omylem vypnu, při psaní na klávesnici nekoukám)
    Máte nějakej doporučenej tool na permanentní zapnutí a následnou deaktivaci tlačítka numlock na dell vostro 3525?
    L4MA
    L4MA --- ---
    MATHEZ: nekoliduje s tim nastaveni v biosu?
    ILAB
    ILAB --- ---
    MATHEZ: ja pouzivam HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard] "InitialKeyboardIndicators"="2147483650"
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ještě to můžeš zkusit přepnout ve vlastním uživatelským profilu - tzn. místo .default tam vyber ten svůj..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MATHEZ: Tohle zapínám a nevím že by to nešlo - [HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard] "InitialKeyboardIndicators"="2" . Zapne ho to teda do doby než ho vypneš. Zkus ještě nějaký obslužný aplikace od NTB nebo klávesnice, jestli ti to blbne.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    čus, jak si permanentně zapnu numlock? win11 pro
    mám v registru nastavené initialkeyboardindicators na hodnotu 2, tj. mé utfg jsem zkoušel.
    děkuji
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    LOPIK: super, to asi bude ono, dík
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DANIELSOFT: Můžeš napsat winget source add - můžeš si přidat další zdroje, jestli to nemáš zařízlý ještě jinde , mně to listuje tyhle jestli ti to je k něčemu:
    msstore https://storeedgefd.dsx.mp.microsoft.com/v9.0
    winget https://cdn.winget.microsoft.com/cache
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Dotaz: Na počítači s Win 11 Pro ukazuje "winget" aplikace ze Store i z netu (a dají se nainstalovat), na počítači s Win 11 Home pouze ze Store. Je to očekávané chování, nebo se dá něco někde nastavit? Mé google-fu selhává :(

chtěl bych aby na tom Home ukazoval i aplikace z netu...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Více zdrojů... asi... o co jde?
    Microsoft pauses Windows 11 update as it’s sending some PCs into an infinite reboot hell | TechRadar
    https://www.techradar.com/computing/windows/microsoft-pauses-windows-11-update-as-its-sending-some-pcs-into-an-infinite-reboot-hell
    Pauznul jsem hned, jak jsem to přečetl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam