• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PES
    PES --- ---
    GULOGULO: Dělám Veem Agent for Windows zálohy na NAS RAID5 (prakticky denně inkrementální a alespoň 1x měsíčně full + k tomu mám i "výchozí" čistou instalaci se všemi aplikacemi)...
    ...z toho se obnoví de-facto cokoliv (jak po souborech přes Veeam Explorer, tak jako full restore do kteréhokoli bodu plné zálohy a jakéhokoliv inkrementu)
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    Děláte si zálohu bodu obnovy ?
    Data se mi každý den zálohují na NAS, ale chtěl jsem si udělat bod obnovy na flešku, přičemž je doporučeno jej časem udělat znova. Ale fleška mi vždy po roce a půl lehla a to jen ležela v šuplíku - které 16G jsou spolehlivé ?
    Sice jsem v CZC dostal novou, záruka 60 měsíců, ale PC bez ní asi neobnovím ...
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    ALLEKTO:
    Zdar, dělá to když je vypnuté seskupování na hlavním panelu
    když se seskupování zapne, nedělá to - ale musí se s tím člověk naučit dělat

ROLAND
    ROLAND --- ---
    ALLEKTO: W11 nemám. Ale možná by mohlo zafungovat odepnout z panelu a znovu přípnout a uzamknout panel? Jako taky mě to sere, se mi povedlo v nabídce start u W10 a místo obrázku složky fotky, tam mám miniaturu fotografie, kterou už na disku ani nemám.
    L4MA
    L4MA --- ---
    C_O_P: a co je v tyhle tvy analagii novej Superb v plny palbe a zaruce, prosim te? :)
    PES
    PES --- ---
    C_O_P: Někteří si nemohou vybírat...
    C_O_P
    C_O_P --- ---
    Tvl, když používáte rozbitou škodovku, která sotva jede, tak se nedivte, že se vám na palubce měněj ikony. Problém je prostě mezi klávesnicí a židlí, když nejste schopní používat funkční software. Deal with it.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    ale kurnik dokud jste na to nepoukazali, tak jsem si toho nevsim - ted me to sere taky :D
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LOPIK: já myslel ať rovnou napíše v chatgpt, co chce, nemyslel jsem tím, že to nejde pochopit
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PRAASHEK: Pochopit to jde, ale imo tak jednoduše nejde udělat - tady to řeší https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/file-explorer-icon-changes-depending-on-active/1f494017-7c4f-4494-87bc-4786549e1b48

Ve zkratce jsou nějaký workaroundy, že ho odopneš z taskbaru a vrátíš nebo otevřeš druhej explorer a ten starej by se neměl měnit, ale nevím nevím..

Pak jde ještě skrýt popisky /zkombinovat tlačítka a skrýt popisky na hlavním panelu/ - pak se to chová normálně, ale nemáš zas ty nápisy..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ale možná to pochopí i z toho delšího elaborátu :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ALLEKTO: doporučuju ten elaborát zjednodušit na jednu-dvě věty, ve kterých popíšeš co přesně chceš a to zadej do copilota/chatgpt.
    C_O_P
    C_O_P --- ---
    ALLEKTO: Total Commander, díky, čau.
    ALLEKTO
    ALLEKTO --- ---
    ahoj,
    mám nově Win 11. Na hlavním panelu mám klasickou ikonu Průzkumníka souborů (žlutá složka). Když Průzkumníka otevřu. Ikona se žlutou složkou dostane ještě nápis Domů.
    Pak ale, když v Průzkumníkovi vyberu nějaký soubor či složku a kliknu na ní, třeba na Obrázky, nebo na Dokumenty atd.... tak se mi ikona Průzkumníka na hlavním panelu změní podle toho, co jsem vybrala... TEdy již na hlavním panelu nevidím žlutou složku, ale třeba ikonu modré složky s trojúhelníkem a popisem Obrázky,, nebo šesou složku s názvem Dokumenty.
    Hrozně mě to mate, když mám otevřeno více aplikací, a hledám mezi nimi Průzkumníka, hledám klasicky žlutou složku a nevidím. A samozřejmě si nepamatuju, na čem naposledy v průzkumníkovi jsem stála a tudíž jaká bude ikona na hlavním panelu.... dá se to změnit jako to bylo v dřívějších WIN, aby byla ikona vždy a stále žlutá, ať v průzkumníkovi budu stát kdekoliv?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KB5041980: Microsoft released a new Windows 11 24H2 Recovery update - Neowin
    https://www.neowin.net/news/kb5041980-microsoft-released-a-new-windows-11-24h2-recovery-update/?
    LACIF
    LACIF --- ---
    CUKI: Shodou náhod jsem zrovna včera dceři po Xx měsících stěhování atd znovu zapojil ntb… a hned mi přišlo e-mailem, kolik času tam byla, co dělala atd. Proklikl jsem se do webového rozhraní, kde lze nastavit vše jako v app. Funguje to - zda se - skvele.
    Ale fakt si nevzpomínám, jak jsem to tenkrát nastavoval… ale myslím, ze úplně intuitivní to nebylo a taky jsem se dostal do pasti…
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CUKI: tak zavolej vašim, určtiě ti to dovolí, když dojíš ty brambory
    CUKI
    CUKI --- ---
    Mě přijde jako by to ani nešlo dělat vzdáleně, jenomže tím že jsem na tom jeho počítači přihlásil poprvé pod ním na jeho dětský účet, tak se tam ani pod sebou nepřihlásím, protože potřebuju svolení rodiče :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    NAVARA: :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam