• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    já mám na (testovacích) serverech naštěstí vypnuté updaty z konkrétních verzí nahoru (potřebuju konkrétní verze), ale teda hrklo ve mně nehezky, když si vzpomenu, jaký byl oser to celé nastavit
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    DELVIT: phew. Heimdal taky použiváme, ale naštěstí ne pro patching.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    x.com
    https://x.com/RetroTechChris/status/1856055128131768754

Windows 3.11 for Workgroups at 1200x1600. Just think about how productive we could have been! All of these apps are open and easy to read on the right size monitor! The S3 Savage 4 video card has the right drivers to make it possible too!

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DELVIT: TOOMIX: jen si musím dát pozor na formátování disku, protože to nastavuje sektory tak, že se na tom nedá rozběhnout MSSQL Server

Troubleshooting operating system disk sector size greater than 4 KB - SQL Server | Microsoft Learn
    https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/sql/database-engine/database-file-operations/troubleshoot-os-4kb-disk-sector-size

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DELVIT: to se těším, až na konci roku na náš nový vývojový server nainstaluju Win Server 2022 z MSDN
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Není nad to když přijdete do práce a Windows 2022 se sami zaktualizují na 2025 :D

Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/1gk2qdu/windows_2022_servers_unexpectedly_upgrading_to/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CPT_PLESARD: "Neprirazeno" nestaci? Zkus mikrovlnku.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    Zdravím.
    Mám dotaz.
    Dělal jsem si teď během posledních cca 14 dní na dvou různých počítačích, na dvou různých USB fleškách (ADATA, Kingston) Rufusem bootovací media.
    Jednou to byly W11 (ADATA, verzi Rufusu nevím, asi 4.4), jednou Slax (Kingston, Rufus 4.6).
    DISKPARTem jsem ty flešky smazal, příkaz CLEAN.
    Nicméně, na obou počítačích mi teď po připojení Windows 10 tvrdí, že je na tý flešce disk.
    Ale není.
    Zkusmo jsem jednu nechal načíst na W11, a taky.
    Má někdo tušení, co to je, a co s tím?
    Díky.

DELVIT
    DELVIT --- ---
    KLEINZACH: To mě fakt pobavilo :0)))
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    Microsoft is introducing a feature to Notepad called Rewrite that will let you use AI to "rephrase sentences, adjust tone, and modify the length of your content."
    Microsoft tests AI-powered editing in Notepad - The Verge
    https://www.theverge.com/2024/11/6/24289707/microsoft-notepad-ai-text-editing-rewrite

"Best regards and don't hesitate to contact me if you need any further assistance."
    "piss off, cunt!"
    GURBON
    GURBON --- ---
    LUKACZECH: Muzes si rucne vypnout sluzbu Windows update + typ spusteni na zakazano , ale jednou za cas se ti zase sama zapne. Doporucil bych spis novou instalaci.
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    poradite prosim?
    Mam jeden takovej pocitac s win 10. Neni uplne starej a slabej, hezky beha.
    Problem jsou aktualizace, po nainstalovani se vetsinou napise “aktualizace se nezdarila, vracime pc do puvodniho stavu” to trva x casu..
    pri jedne takove aktualizaci dokonce zcernaly obrazovky a nic se nedelo. Pomohlo az “tovarni nastaveni” novy reboot systemu, nastesti pri zachovani ulozenych dat.
    To jsem cely uz absolvoval dvakrat a ted me zase vpravo dole strasi cervenej puntik. Daji se ty aktualizace natvrdo zakazat ?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jestli vas to zajima, tak naklonovani pomoci systemrescuecd a dd v pohode, windows na novym disku funguji bez problemu. dik.
    UNUX
    UNUX --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GURBON: Driver nepomohl, mixér vyzkouším.
    GURBON
    GURBON --- ---
    NAVARA: zacal bych tim, ze bych tam dal ovladac od vyrobce, z MS update muze prijit lecos, kor kdyz to nejsou uplne bezny znacky
    Yamaha Steinberg USB Driver Updates and Downloads | Steinberg
    https://o.steinberg.net/en/support/downloads_hardware/yamaha_steinberg_usb_driver.html?_gl=1*fuimq5*_gcl_au*Mjc1NjI3MjMzLjE3MzA0NDk2NDc.
    Jinak bych kouknul do Nastavení/Systém/Zvuk/Směšovač hlasitosti jestli se tam pri tom zvuku treba neobjevi nejaka dalsi apka.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Upgradoval jsem z w10 na w11 a najednou mi při přehrávání každé 2-3 minuty začne divně pískat, cca do hlasitosti té hudby/hry/videa, takže to přehluší.
    Nic jiného jsem neměnil, externí zvukovka (UR12), repro (Fostex), kabeláž,… všechno stejné. Kabely mezi PC-zvukovkou-repro jsem přezastrkal a beze změny.

Čím by to mohlo být? Ovladače si windows našly samy, možnost exkluzivní kontroly jsem zrušil, pořád nic.

MARASAN
    MARASAN --- ---
    Naklonovat a roztahnout na novej disk mi prijde nejschudnejsi reseni. Checknu encryption a zkusim. Dik, panove.
    GURBON
    GURBON --- ---
    MARASAN: naopak, je to naprosto bezna praxe, rychle naklonovat nez to uplne chcipne :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MARASAN: Záleží co je "disk hlásil chybu" - jestli je to nějaká smart hláška, tak je to úplně legit. V úplně nejhorším případě se ti to nepovede zkopírovat a budeš to muset řešit jinak..

Samozřejmě si můžeš na novej udělat novou instalaci a pak to tam prostě nakopírovat.. Koukni jen na to šifrování, to případně vypni a víc neřeš..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam