• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JOPS: podobne zkusenosti a uz se to pocita na nizsi desitky licenci za poslednich 5 let...

PES: ...ano bylo to i nejake soudni rozhodnuti, ze?
    JOPS
    JOPS --- ---
    MVEK: v klidu, par licenci jsem uz takhle poridil, myslim, ze i presne z te adresy nize co pise [KLEINZACH @ Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)] a fungovalo to vzdycky v pohode.
    MICKK
    MICKK --- ---
    MVEK: kdyby je tohle zajímalo, tak by nešlo provozovat enterprise edici neomezeně dlouho i bez aktivace
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    MVEK: žádný kurvítka tam nejsou, jen si dáš na svoji iracionální paranoiu cenovku za několik tisíc, pokud koupíš novou licenci, milsto toho co ti tu doporučili.
    PES
    PES --- ---
    MVEK: Jako jedno z mála pozitiv si EU si vynutila, že předprodej nevyužitých licencí je legální...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale jako samozřejmě nikomu to neberu. Zvláště, když ti kokoti ani po čtyřech letech neumožnili přesouvat hlavní panel kamkoliv. A ještě je o asi pět pixelů vyšší, takže nás to nachytalo u jednoho produktu, že nám na pracovních počítačích posuvník webová appka nedávala, ale na demonstračním ano... Neboť tam byly W11.
    MVEK
    MVEK --- ---
    IMOLOL: To určitě ne, ale nějaká kur*ítka apod. na dálku časem... Přece jen kdyby chtlěi, měli by mít přehled, která licence komu byla prodaná a měli by šanci zjistit, že je někde úplně jinde.

KLEINZACH: Myslím, že ta stovka nejde MS, ale tomu, kdo ti to prodal:-).
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    MVEK: neexistuje jedinej případ, kdy by na někoho přišla domů kontrola licence Windows a ani nikdy existovat nebude.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KLEINZACH: no tak nepouzita... jsem kupoval u nich nedavno, kdyz jsem si objednal PC bez OS, tak jsem si rikal ok budu to mit nejak jako trosku legalni aspon. Po tretim pokusu o zaslani klice (vzdycky to hlasilo, ze klic uz byl pouzit, a beze snahy to vysvetlit mi proste poslali jinej) jsem to vzdal. Protoze se ukazalo, ze tmavy rezim bez aktivace W11 nefunguje, a me se v patek v noci nechtelo zirat na bilej screen pres pul mistnosti celej vikend nez poslou dalsi cislo, tak jsem to nakonec stejne aktivoval "svepomoci"...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    MVEK: jestli ses jenom koncovej uzivatel nikdo po tobe nepude a mrkvosoft si tvoje prachy nezaslouzi.. tedy stovku mozna jo, ale rozhodne ne tisice
    MVEK
    MVEK --- ---
    KLEINZACH: Aha. Jenže to je dost šedá zóna. To bych si možná troufnul do toho virtuálu, že pořád lepší, než tam mít trvale neaktivované Win. Ale ne na normální regulérní počítač. Někdy je to fakt šedá zóna, někdy je to možná i z právního pohledu ok. Takže díky, tomu se radši vyhnu v duchu, že nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit laciné věci:-).
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    MVEK: ja kupuju odtud, ale jsou i levnejsi:
    Windows 10
    Windows 10
    https://www.winkey.cz/win10/

sekundarni licence je preprodana, nepouzita licence (firmy se zbavujou nepouzitych po upgradech a tak)
    Často kladené otázky - WinKey.cz
    Často kladené otázky - WinKey.cz
    https://www.winkey.cz/otazky/
    MVEK
    MVEK --- ---
    Já nějak mám už k těm nástrojům třetí strany trochu averzi, protože je to další závislost (a taky důvěra, že tam bude, co má). A byly doby, kdy jsem zkoušel nestandardní věci, a pak se divil, když něco fungovalo blbě. Tak se to snažím omezit, když nemám čas si s tím pravidelně hrát.
    Jako chápu, že lidé, co potřebují instalovat něco xkrát za čtvrtletí, to vlastně potřebují, zjednodušit si práci.

KLEINZACH: Co je secondary licence? Nepovedlo se mit o dohledat.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PES: jasne, vim o tom ale to nic nemeni na tom, ze mrkvosoft se aktivne snazi vsechny tydle cesty potlacit
    PES
    PES --- ---
    KLEINZACH: přečti si to pořádně - jsou tam popsány 3 cesty MIMO teb bypassnro script, o kterých Micro$hit stále nemluví:
    - přímá úprava registru
    - jiná cesta vyvolání tvorby lokálního účtu start ms-cxh:localonly
    - volba připojení do Domény (Pro verze), kde to nechá vytvořit lokální účet (protože MrkvoŠrot nezvládl přímé připojení do Domény - resp. stále tam potřebuje lokální účet, asi aby tam něco zbylo při případném selhání registrace do Domény a/nebo po odebrání z Domény)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PES: btw v novejch buildech uz ani todle nepujde

"We’re removing the bypassnro.cmd script from the build to enhance security and user experience of Windows 11. This change ensures that all users exit setup with internet connectivity and a Microsoft Account."

kundy zasrany z mrkvosoftu
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    MVEK: teď si už nepamatuju, jestli to bylo během, nebo hned po, ale přihlásil jsem se k MS účtu, a komp jsem viděl v Zařízeních
    při přeinstalaci W10 > W11, nebo po změně HW, jsem se přihlašoval rovnou
    a buď se to aktivovalo, nebo jsem to musel aktivovat ručně, kdy jsem ze seznamu vybral ten správnej komp
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PES: Mohu zkusit, kdysi dávno jsem ho používal :)
    PES
    PES --- ---
    NAVARA: chceš nějaký Hiren's Boot ??? ;-) Do toho ISO si IMHO můžeš doplnit co by Ti chybělo, ne?

Hiren's BootCD PE
    https://www.hirensbootcd.org/
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FERRYH: uplne jsme zapomnel, ze ten Rufus uz par verzi nazpet nabizi take stahovani primo ISO z MS u W10 a 11 ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam