• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JIMX: to si ani nerekne o takove ty moznosti co ma Rufus jako ze „Create a local account“ a „Disable data collecion“ a podobne?
    JIMX
    JIMX --- ---
    FERRYH: Spustit, 2x klikneš, strcis mu ISO stažený z webu MS, kam tě to odkaze, klikneš 2x a čekáš na dokončení. Návod fakt netřeba.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    LBW: WENTOLINE: JIMX: je na to nekde peknej popisnej navod jak s tim zachazet?

...ja dosud pouzival jen ten patch ISO co dela pri vytvareni instalky/USB-Flesky programek "Rufus"
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mně docela zajímá, jak jsme na tom :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---

Jakou verzi Windows používáte?

53 hlasy od 53 respondentů

JIMX
    JIMX --- ---
    LBW: teď jsem zrovna přes to Win11 na starej HW bez TPM2 nainstaloval ... bez jedinýho zaškobrtnutí ...
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    Já teda používám "Microwin" od Chris Titus, v čem je tohle jiné? Používám to vlastně už od 10, ale pro 11 vytvořil něco čím se vytvoří image a rovnou vše debloatne a instalace je neskutečné rychlá a čistá.
    WENTOLINE
    WENTOLINE --- ---
    LBW: jo, funguje to skvěle... upgradoval jsem tím desítky nepodporovaných PC...
    LBW
    LBW --- ---
    Zkousel nekdo? Youtuberi hykaji nadsenim, ale radeji se zeptam jeste tday .)

GitHub - builtbybel/Flyoobe: Fly through your Windows 11 setup 🐝
    https://github.com/builtbybel/Flyoobe
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    KLEINZACH: aha, vono tam neni vubec nic zajimavyho :)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    PRAASHEK: Sprava partisnu disku je i ve Windows, tam by to melo jit i bez reinstalace, jen musis davat pozor abys nepopletl systemovy disk nebo disk s daty.
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    IMOLOL: Děkuju!
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    IMOLOL: Čéče tak "outlook.office.com/notes/" mi nefunguje. Ale vlastně jsi to vymyslel dobře. Ten hidden mailbox má oddíl Poznámky a tam to všechno je. Když otevřeš v prohlížeči a vedle toho dáš desktop appku Sticky notes new přihlášenou pod novým účtem, tak je to copy+c a copy+v už celkem únosný. Jen to nedrží úplně přesně formát textu a odrážky.

IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    AUTOLOKATOR: jestli ty lokace v appdata neobsahují ten soubor se stavem Sticky notes, tak to znamená že data jsou v cloudu, na tvým MS účtu. Ikdyž k tomu prvnímu nemáš vytvořenej email, tak ti MS stejně udělá hidden mailbox, právě na ukládání notes. to-do, kalendář, atd. Zkus se s tím starým accountem přihlásit sem : https://outlook.office.com/notes/. Jestli to funguje, otevři si pod novým účtem appku, pod starým ten office.com s notes a můžeš je celkem snadno copy/paste z webu do appky.

Případně si na něm můžeš založit mailbox tady : https://outlook.live.com/ a zkusit jeden z těch návodů cos našel.
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Ahoj. Potřebuju radu. Měním účet Microsoft. Starý účet využívám bez MS emailu, nový jsem si vytvořil spolu s emailovým účtem. Poradíte, jak přenést uživatelská data ze Sticky notes (new) a MS ToDo? Návody, které jsem vygooglil, počítají buď s emailovými účty u MS u obou MS účtů a nebo prostě lokace, kde by měla být data nic nebosahují. Sticky notes (new) je víc integrované s OneNote. Ale samostatný blok s rychlými poznámkami jsem tam nenašel. Jediné spojení je možnost otevřít Sticky notes tlačítkem vpravo nahoře, které otevře samostatnou aplikaci SN. Napadá vás něco?
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    tady nekdo snupe vibe inzenyring

Microsoft Windows 2030 Vision with David Weston
    https://www.youtube.com/watch?v=ccpXNBsTaGk
    GURBON
    GURBON --- ---
    LOPIK: nejakou dobu nejdou w7-8 klice, w10 jdou normalne porad
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LOPIK: Dopadlo to naprosto v klidu, žádnej kód to po mě nechtělo a všechno funguje.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FRK_R23: Napiš pak jak jsi dopadnul, už léta různě čtu jak, už to povýšit jít nemá, ale snad pokaždý co to někdo v okolí zkouší, tak to pořád funguje..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam