• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    NAVARA: kdo je to PushPull ?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Chce to tak (půl)rok počkat, než odladí chyby na early addopters jako PushPull
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    No jo no.
    Osobně problém nemám(čas od času nějaká drobnost, jako všude)
    Ale když někomu tolik vadí tak může používat něco jiného. Osobně jsem nikdy nenašel ani trochu odvahy jít do nějaké linuxové distribuce ...

Jen jsem se tu svěřil, že používám W11 a až bude 12 tak si koupím nový PC (starý má už 12 roků) a půjdu do 12-tek
    PES
    PES --- ---
    PUSCHPULL: leda by to M$ stále více nezazmrdovával pevnými vazbami na cloud a nezanášel tzv. AI a obecně nebral kontrolu z rukou uživatelů... Windows už prakticky nejsou ten systém sloužící pro provoz programů (posléze aplikací), ale spíš jeden obří balast Microsoftu...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    PUSCHPULL: Lidi jsou obecně konzervy a zvlášť stáří it jako dost lidí tady:)

A to že ty dobré věci MS vždycky obali hromadou sragor tomu nepomáhá. A to že vydávají věci napůl hotový (jako treba změny v GUI) je další věc
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    W-11 mám od té doby, kdy se poprvé objevily. Nemám fobii z nových W. :-))) Na PC i NTB, měl jsem i v praci na PC než jsem šel do důchodu.
    Nevím proč řada lidí tolik lpí na starém systému.
    PC mám na programování, zábavu a vzdělávání ...
    Až budou W-12 tak do nich taky brzo po uvedení půjdu ....
    Jsem zažil stesky při příchodu W-98 (z těch skvělých 95) pak W 2000 (Millenium) ty se nepovedy, W-NT, W-XP, atd ... vždy se někteří mohli pominout z těch nových.
    Mě naopak nové vždy vyhovovaly víc než staré.
    Jinak HW už bych taky rád inovoval. Intel i7 mám v PC i v NTB, ale už staré generace. Na nové železo se docela těším.
    (64 roků na krku, aktivní dědek)
    :-)))
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PES: jsem odhodlan cekat :)
    PES
    PES --- ---
    KLEINZACH: naivko, to snad leda s tou 3-letou ESU anebo až na konci podpory těch W10 IoT LTS...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    RUTHER: no ja sazim na to ze tou dobou by mohly bejt pricetny 12ky :)
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    IMOLOL: Kdo pamatuje přechod z kazet a osmibitů na diskety a šestnáctibity a přechod disket na cédéčka a dvaatřicetibity a přechod cédéček na blue-ray a šedesátičtyřibity se konci dekády operačního systému nediví. Získaný rok ESU se hodí, protože za rok už budou na trhu použitý jednáctky.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: jasně, evil MS chce zaříznout desítky abyste si všichni zaplatili ten drahej upgrade na 11.. oh wait..
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    BAT: no neco uz zkousej, nekterym LTSCkarum prisel update, kterej jim rikal, ze EOL. mrdkosoft uz to prej udajne opravil.
    Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/1o77q40/windows_10_ltsc_2021_end_of_life_what_the_hell/
    BAT
    BAT --- ---
    Dik. Jedna vlastovka prej sice jaro nedela, ale mozna je na case updaty zariznout uz uplne.
    Nez v Microsoftu dostanou nejaky napad jak to nam "desitkarum" osolit.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    BAT: minimalne bych si troufl tvrdit, ze posledni update co jsem dostal, tak mel override na deaktivovany automaticky restart
    e.g. driv OS bezne vydrzel i tyden po instalaci aktualizaci cekat na restart. vcera jsem nainstaloval update a rano nasel restartovany PC
    PES
    PES --- ---
    BAT: něco asi bylo, po ránu mi volali z jedné firmy, že jim tam PC stanice napojená na regulaci provozu vnucuje založení Účtu Microsoft a nechce je to pustit dál (jo, šlo to odmítnout, nakonec - a zablokuji tohle svinstvo na úrovni systémové Policy)
    BAT
    BAT --- ---
    Nezkousel Microsoft behem dneska nejake svinarnicky s Win 10?
    Treba nejaky vynuceny update, nebo tak neco?

Kdyz jsem ted vecer prisel ke kompu, tak byl najetej v BIOSu, coz znamena ze doslo k restartu.
    Vypadek proudu nebyl, tak me napada jen obvykly kazisvet jmenem Microsoft, ale v Event logu je velke kulove tak treba jim vyjimecne krivdim.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    GURBON: vyřešeno, dělala to nová verze Power Toys, která se včera také aktualizovala ...
    GURBON
    GURBON --- ---
    PUSCHPULL: neprehazuje se ti to podle denni doby? toho se da ruznejma metodama docilit
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Zeptám se ještě zde:
    Včera po aktualizaci systému W-11 64bit (Lenovo ThinkPad X1) se systém sám přepíná do světlého režimu. Když ručně nastavím Vlastní nebo Dark, tak se prostě cca po minutě přepne do světlého! ??
    Setkal se někdo s něčím takovým ?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    moc DIKY!! to vypada zajimave... :O)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam