• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MICKK
    MICKK --- ---
    PRAASHEK: klidně si tam můžeš ten online účet přidat ex post
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MICKK: takže pokud mám domácí PC které používám pouze jako jediný uživatel, tak ten "firemní" typ má výhodu v možnosti lokálního účtu ale jinak nemá žádné zádrhele které by oproti typu "osobní použití" chyběly nebo vadily?
    MICKK
    MICKK --- ---
    PRAASHEK: osobní použití je soukromý online účet, pracovní je firemní online účet/doménový účet nebo lokální účet:

PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //+ mě teď hlavně zajímá, co to potom znamená pro uživatele, když zvolí jedno nebo druhé
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KOZZINA: myslel jsem to tak, jestli byl nějaký ekvivalent tohoto (nebo přímo toto) i ve win 10. nikdy jsem si toho nevšiml :)
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    PRAASHEK: Tydle polozky pri prvotni tvorbe uctu tam jsou uz delsi dobu, pokud se nepletu (u Pro verze).
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //zatím jsem je nikam neinstaloval, a taky jsem tu nový
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KOZZINA: osobní/firemní použití jsou nějaké nové volitelné položky u W11?
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    Lokální účty při instalaci Windows 11 tvořit nebudete a přeskakovat nastavení také ne, vzkazuje Microsoft – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/lokalni-ucty-pri-instalaci-windows-11-tvorit-nebudete-a-preskakovat-nastaveni-take-ne-vzkazuje-microsoft/sc-3-a-237518/default.aspx

V oficiálních požadavcích stojí, že Jedenáctky pro dokončení instalace vyžadují připojení k internetu a že přihlášení k účtu Microsoft je povinné.

Specifikace a systémové požadavky pro Windows 11 | Microsoft Windows
    https://www.microsoft.com/cs-cz/windows/windows-11-specifications?r=1

Windows 11 Pro pro osobní použití a Windows 11 Home vyžadují při prvním nastavení zařízení připojení k internetu a účet Microsoft.

Ocividne ma autor toho zavadejiciho clanku problem chapat psany text, na ktery sam odkazuje. U Windows 11 Pro jde stale naklikat lokalni ucet pri instalaci (povinnost online uctu je jen pri vyberu "osobni pouziti", pro lokalni ucet staci vybrat "firemni pouziti"), u Windows 11 Home mi stale funguje trik s "start ms-cxh:localonly". To vse overeno s nejnovejsim instalacnim ISO 25H2.
    BAT
    BAT --- ---
    MAWERICK: NEKTERE z tech debloateru jsou open source, nektere nejsou, a najde se urcite i dost falesnych programku.
    Nehlede na to, i ty "legit" jsou surface pro nejaky podraz na BFU, ktery by vubec nemusel existovat (nemusim rozvadet, jak jednoduche muze byt BFU podsunout zly odkaz, a ze BFU casto stahne a spusti kde co, a ze BFU tyhle utilitky pouzivaji take).

Krome toho treba ten (asi nejpopularnejsi) WinUtil, obsahuje ps1 skripty o objemu pres 450 KB.
    Ja urcite nemam cas si ty desetitisice radku projit a ujistit se, ze tam neni zadny problem.
    Nepochybuju, ze drtiva vetsina lidi je na tom stejne.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BAT: Většina debloateru jsou jen skripty v powershellu... 100% trasnparentni a čitelné...

A neboj... Sragory co nepotřebuješ ti dneska nacpe I Ubuntu nebo Debian (třeba)...

Je to špatně? Jo. Ale bohužel to tak je
    BAT
    BAT --- ---
    Ja vzdy zasnu nad tim, kolik se najde lidi kteri chovani MS obhajuji.

No a co, ze je to plne spyware a sragor co nepotrebujes?
    Dyt si muzes stahnout nejaky neoficialni debloater, dat mu totalni kontrolu nad tvym kompem, a pak vetsinu veci zakazat, neco dokonce i odinstalovat!

Clovek, ktery na vyse uvedenem nevidi nic spatne, je bud ignorant, nebo hloupy idiot, nebo lhar, a nebo libovolna kombinace techto tri kategorii.
    BAT
    BAT --- ---
    IMOLOL: ze chce MS "zariznout desitky" tu zatim tvrdis jen ty, ale ja s tebou souhlasim.
    Samozrejme, ze to MS chce, protoze MS chce aby co nejvic lidi preslo na W11.

Jestli v tom smeru MS neco udela, to je jina vec... oh wait... uz udelal, vetsi casti sveta zariznul updaty na W10.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PES: Přitom půlka těch dotazů nemá na desktopu smysl a moc dobře ví, že neinstalují na laptop/tablet a stejně se na to ptají…
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Anebo jako švédská armáda Linux... no
    Red Hat Lands Swedish Windows-to-Linux Contract | Channel Insider
    https://www.channelinsider.com/news-and-trends/red-hat-lands-swedish-windows-to-linux-contract/
    ...

Governments Around the World Are Switching to Linux
    Governments Around the World Are Switching to Linux
    https://lowtechlinux.com/2025/07/07/governments-around-the-world-are-switching-to-linux/
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Tohle je alternativa, ale k dokonalosti to má kousek.
    ReactOS - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/ReactOS
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Anebo to nainstalujes z 24h2 media, vytvoris lokální účet a updatujes :)

Případně počkáš až to Rufus patchne :)
    MICKK
    MICKK --- ---
    Tak si udělejte vlastní doménu a nemusíte se hlásit do online účtu (;
    PES
    PES --- ---
    tak si připomeňme, co přesně následuje po přihlášení k účtu Microsoft během druhé fáze instalace systému:

vytvoření PINu,
    nastavení využívání polohy,
    nastavení funkce Najít moje zařízení,
    nastavení odesílání diagnostických dat,
    nastavení odesílání diagnostických dat z rukopisu,
    nastavení personalizace na základě používání systému,
    obnova systémového nastavení ze zálohy,
    přizpůsobení prostředí podle typu použití počítače,
    propojení mobilu s Windows,
    nastavení zálohování složek na OneDrive,
    importování dat z jiného prohlížeče do Edge,
    reklama na předplatné Microsoft 365.
    PES
    PES --- ---
    ...a bude jen hůř a hůř

Lokální účty při instalaci Windows 11 tvořit nebudete a přeskakovat nastavení také ne, vzkazuje Microsoft – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/lokalni-ucty-pri-instalaci-windows-11-tvorit-nebudete-a-preskakovat-nastaveni-take-ne-vzkazuje-microsoft/sc-3-a-237518/default.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam