• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KLEINZACH: ono to nedelalo na vsech masinach a W10... me to prijde jako ze se to objevuje uplne nahodne... u me to na trech masinach blbne a na 5 dalsich to ESU chodi a vsude jsou Win10 Pro, jen nekde OEM a nekde full retail... a nekde upgrade z W7
    nevypozoroval jsme zadnou souvislost proc a kde to blbne ...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    hehe 'i use ltsc btw' bude widli ekvivalent k 'i use arch btw' :))
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    senior: a otestovali ste ten patch, nez ste to poslali ven?
    dev: o... co?

btw mam ltsc a ta hlaska se mi vubec neobjevila, updaty chodej normalne tak 2x za mesic
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JACQUES157:
    ...odzkousen ten fix pres group policy (gpedit.msc)
    ...
    Download for Windows 10, version 21H2 and 22H2 — KB5066791 251020_20401 Known Issue Rollback

Microsoft notes that admins will need to install and correctly configure the provided Group Policy to resolve the bug. This can be done by setting the "KB5066791 251020_20401 Known Issue Rollback" value to "Disabled". A system reboot after this will be required for the change to take effect.
    ...

...a zda se ze to funguje... ted jen cekat az bude nejakej update, at mam jistotu.
    Hlaska o ukonceni podpory, ale zmizla spolehlive... dal uvidime...
    Dostal uz nekdo po aktivaci ESU (jakymkoliv zpusobem) nejakou aktualizaci, krome antiviraku?
    JACQUES157
    JACQUES157 --- ---
    JACQUES157: tak tady ještě oficiální vyjádření Microsoftu k té chybě kdy se ukazuje "end of support" i pro ESU zařízení:

https://www.neowin.net/news/microsoft-clarifies-it-is-not-actually-ending-support-for-many-windows-10-pcs/
    MVEK
    MVEK --- ---
    JIMX: No, to by byla dobrá otázka, v jakých distech je možnost mít lištu, jak říkí QWWERTY, tedy ideálně na straně, navíc popisky a malé ikony.
    Uznávám, nezkusil jsem jich zatím mnoho. Ale co provozuji Ubuntu nebo Mint v VM, tak teda úpím z mnoha dalších důvodů, byť ano, mnohé si snáz udělám skripty.
    MVEK
    MVEK --- ---
    XSOFT: Tahle odpověď byla úplně mimo. Právě že veškeré pokyny byly "čekejte, až se objeví možnost". A ta tam pořád nebyla. A to jsem si klidně chtěl i koupit za ty kredity z rewards, ale ani ta možnost nebyla.

Přiznávám, že Learn more v poslední výhružné obrazovce o koupi nového zařízení jsem už asi nerozklikával, když dřív tma nebylo nic užitečného.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    IMOLOL: Ten klientský stroj win11. Kouknu se ještě jednou. DC je Win 2022.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    DELVIT: to je zvláštní, na Windows 10 ho v lokálních politikách vidím a v GPO v AD taky. Na jaký verzi ti běží DC server?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    IMOLOL: Ano zkoušel jsem to najít, ale attachment manager, tam nebyl, nevím proč.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    DELVIT: tohle GPO jsi zkoušel : User Configuration → Administrative Templates → Windows Components → Attachment Manager → Do not preserve zone information in file attachments = Enabled
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    IMOLOL: Přes powershell to jde pouze jednorázově pro stávající soubory. Každý nový soubor bude mít stejný problém dokud ten powershell znova nespustíš. To není řešením.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    DELVIT: pokud to jde přes powershell, tak to přece můžeš nastavit vzdáleně na všech PC. Jsou v doméně, nebo workgruppen?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DELVIT: Už dávno, či si matně pamatuju, tak pomohli celkem right click tools a mělo to něco společnýho s defaultnima asociacema souborů ve Windows. Největší oříšek byl rozchodit zároveň preview PDF v Outlooku, který to pro změnu zase rozbilo..
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Hele neřešil jste někdo náhledy pdf v průzkumníkovi? V nějakém updatu W11 to zakázali u pdf od třetích stran. Přes GPO se mě podařilo rozchodit přes sdílený disk, ale na lokálním disku vše co jsem zkoušel nefunguje. Resp. přes powershell to funguje, ale já bych to rád vypnul pro všechny, zkoušel jsem registry a GPO a nic.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LOVE_DALI: njn,
    [RUTHER @ Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)]
    Můžeš si zapnout prodlouženej support.
    JACQUES157
    JACQUES157 --- ---
    PES, LOVE_DALI, FERRYH:

Ve FAQ massgrave tvrdí že to je jen "visual bug" a security updaty jsou ve skutečnosti aktivované (jak potvrzuje i prompt do slmgr.vbs /dli).

Těžko říct, snad je to pravda, zatím taky zůstávám v tomhle režimu.
    Pokud se to fixne s příštím security updatem, tak ten může přijít kdykoliv v následujících 1-6 měsících - to odhaduju podle frekvence dosavadních Security updatů, které vidím ve své historii Win 10 Pro:

PES
    PES --- ---
    LOVE_DALI: ještě mne láká vyzkoušet z toho scriptu funkci změny verze a přepnout z W10Pro na Enterprise IoT LTS ;-)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PES: Vypadá to tak

PES
    PES --- ---
    LOVE_DALI: ale stejně to nic neudělá (alespoň na stroji bez M$Account a bez OneDrive zálohy)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam