• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    JIMX
    JIMX --- ---
    PES: Takže, když to mám pro interní potřebu a neotviram cizí dokumenty, tak asi není problém :-)
    PES
    PES --- ---
    JIMX: to záleží na tom, zda to musí být v takovém případě MS Office (a nešlo by přejít na LibreOffice). Jako snad jedinou "výhodu" těch starších verzí je, že jsou obvykle permanentně aktivovatelné a že jsou již bez aktualizací = Microsoft už v tom nic nedosere. Nevýhodou je, že tam mohou být stále potenciální díry, které už nikdy nebudou zalátány (pro dokumenty "zvenčí").

Modern Office (Best Compatibility)

Microsoft 365 (Subscription): Windows 10 & 11 (latest features).
    Office 2024: Windows 10 & 11, Windows Server 2025.
    Office 2021: Windows 10 (v1809+) & Windows 11.
    Office 2019: Windows 10 & 11.

Older Office (Limited/Ended Support)

Office 2016: Windows 7, 8.1, 10, 11.
    Office 2013: Windows 7, 8.1, 10.
    Office 2010: Windows XP, Vista, 7, 8.1, 10 (Support ended 2020).
    Office 2007: Windows XP, Vista, 7 (Support ended).

Key Considerations:

Windows 10/11: Recommended for Office 2019, 2021, Microsoft 365 for security and full features.
    Windows 7/8.1: Compatible with Office 2010, 2013, 2016, but these Office versions are old and lack current security/features.
    End of Support: Older Office versions (2010, 2007) no longer receive security updates, making them risky on any Windows version.
    JIMX
    JIMX --- ---
    PES: Dodneška používám kdysi koupený 2007, v čem jsou ty novější na takový to domaci tabulkovani a psaní textů lepší?
    PES
    PES --- ---
    PUSCHPULL: Office určitě minimálně 2019...
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Rozhodně chci Pro, vždy jsem měl W Pro ....
    Rozdíl ceny není zas tak podstatný

Ještě váhám jaký Office. (2024, 2021, 2019, 2016)
    L4MA
    L4MA --- ---
    PUSCHPULL: v kosiku zadej AKS85WP a mas to za 1,49 EUR. za poslednich 8 let jsem tam koupil desitky klicu.

Windows 11 Pro Retail Key – Software-codes
    https://software-codes.com/product/os-11-pro-retail-key/
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Co tohle?
    Microsoft Windows 11 –⁠ druhotná licence, super cena a rychlá instalace
    https://www.dostupnysoftware.cz/20-windows-11
    nebo
    Druhotné licence - SERVIS-REPAS.CZ
    https://www.servis-repas.cz/win11-druhotne-licence/
    JIMX
    JIMX --- ---
    PES: aha, já myslel, že mám home ... a hledal jsem si jenom nějaký základní info ... a já má přitom pro-čka ... tak to se omlouvám za mystifikaci, vůbec netuším o čem jsem to mluvil :-D
    PES
    PES --- ---
    PUSCHPULL: prolicence.cz nebo keys.express např.

(anebo MasGrave 🤣🤣🤣)
    PES
    PES --- ---
    JIMX: fakt Home není moc dobrý nápad... a nejen kvůli AD
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PUSCHPULL: aukro - kdyz trefis jednoho z vetsich preprodejcu, tak ma i plne automatizovany proces, takze ti klice prijdou do par hodin od pripsani platby
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    JIMX: děkuji
    (Co je to AD?)
    JIMX
    JIMX --- ---
    PUSCHPULL: pokud nepoužíváš AD a nebo nepotřebuješ Remote Desktop ... tak ti stačí Home ... a hledáš "druhotnou licenci", zadej do googlu a máš to za pár šušní ...
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Dotaz: kde pořídit co nejlevněji legální licenci na W 11 Pro (Pro kvůli práci na domácí síti kde je několik PC) a MS Office 2021 Pro (potřebuji tam i MS Access)?
    Děkuji
    XARGH
    XARGH --- ---
    PES: a co teprve takovej Lizzard

WhatsApp is logging more Windows 11 users out to push its new slow web-wrapper app
    https://www.windowslatest.com/2025/12/11/whatsapp-is-logging-more-windows-11-users-out-to-push-its-new-slow-web-wrapper-app/
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    IMOLOL: Nesmazal, ale zakázal. Obojí je zakázané, ale stejně to nefunguje. Na 22H2 to ale zaplať bůh drží, i když verze té knihovny je taky novější.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    JACQUES157: Vypadá to, že updaty choděj :)
    Nicméně: Elden Ring, D2:R etc jede pod Archem celkem ok. Teda budu to muset ještě potunit, ale jde to.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    SAMMAEL: smazal jsi ten UCPD scheduled task potom co zakážeš servisu? Je v : Microsoft - Windows - AppxDeploymentClient - UCPD velocity
    PES
    PES --- ---
    SAMMAEL: za tohle chování by ty k...y z M$ měly dostávat obří pokuty...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Po nějaké aktualizaci opět přitvrdilo hlídání asociace souborů PDF a HTML, a přepínání zpět na MS Edge. Prosté zakázání služby UCPD už nefunguje. Nemáte někdo nějaké funkční řešení?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam