• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PES
    PES --- ---
    QWWERTY: nezmiňoval jsem tuhle nedávno zrovna tady, že jen čekám kdo tu infrastrukturu TeamVieweru úspěšně hackne a získá prakticky neomezený přístup ke všemu na světě ☠️☠️☠️
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KLEINZACH: to zni jako ukazkovy backdoor skrz shadow IT :D
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    tak musim rict, ze TeamViewer je celkem bozi (vybavenej Virtual Displayem (kabel funguje taky, ale nevydrzi to restart) a Awake z tech Power Toys aby se mi remote v praci porad nelockoval)

dost mozna i lepsi nez RDP v tom smyslu, ze pres RDP se nemuzu pripojit
    MujKomp->Prace
    ale musim
    MujKomp->Pracovni_Notebook_s_VPN->Prace

TeamViewer kompletne obchazi ten Pracovni notebook, takze se muzu remote pripojit ze svyho PC rovnou do prace. asi si to koupim. uz ani VPN nemusi bezet.

diky vsem, kvalita meho zivota se zlepsila :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    "at jedi kolace" plesounovo faux-pass :D

Satya Nadella's Biggest Mistake Proves Microsoft Doesn't Care | MicroSlop 2026
    https://www.youtube.com/watch?v=_ohJKXoD3u8
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PES: to tvrdí možná tak oni. Jsem měl TeamViewer na matčině PC, kam se připojuju třeba tak 2x do roka maximálně když něco potřebuje, a normálně mě to vyfuckovalo že je to komerční připojení už asi při třetí příležitosti. To mě nasralo teda jako hodně.
    Takže jsem tam dal při nejbližší příležitosti Chrome Remote Desktop místo toho, a jako malou osobní pomstu jsem se přičinil, že i v práci přecházíme letos na AnyDesk... :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ROBIN_SNNS: jo, dělal jsem to bez M$ účtu. V XP jsem vybral aktivaci po telefonu, vyskočilo na mě asi 20 čísel, ta jsem zadal na webu, vypadla jiná čísla, ta jsem zadal a šlo to.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    TOOMIX: Ale jde to i bez zřízení MS účtu?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ROBIN_SNNS: na tom webu jsem nedávno dělal aktivaci Windows XP a bylo to pohodlnější než po telefonu
    PES
    PES --- ---
    HUGH_BOYLAN: nejlépe obejít celá Windows a Microsoft...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ROBIN_SNNS: Všechno se dá obejít. ;)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    FYI: Microsoft zařízl telefonickou aktivaci - ověřeno, i v ČR vás přesměruje na web.

Windows and Office Now Require Microsoft Account Sign-In as Phone Activation Ends | TechPowerUp
    https://www.techpowerup.com/344704/windows-and-office-now-require-microsoft-account-sign-in-as-phone-activation-ends
    GURBON
    GURBON --- ---
    KLEINZACH: RDP dela virtualni display, ty apky co zkousis klonujou ten co tam je/zda se byt
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    QWWERTY: super dik! ja vedel, ze to musi existovat! kdysi davno jsem to mel jeste na W98 na Matrox karte jako soucast beznych driveru ... od te doby uz pak jsem to nikde nevidel

... a presne na totez co popisujes to TAKY potrebuju ... :o)
    fakt dik! 😊🤗
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    GURBON: to RDP to ale nejak dela, tze teoreticky by to mohlo jit

hm, pripojit druhej monitor neni spatnej napad, to zkusim
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GURBON: HDMI-compatible Virtual Display 4K UHD EDID Dummy Plug EDID Ghost Display - https://www.aliexpress.com/item/1005005467507514.html

a fejkovani taky neni takovy problem. napr. jsem potreboval hi-res screenshoty a nez to lepit k sobe tillingem, tak jsem Win11 nafejkoval, ze maji externi 6000x4000 a delal printscreen fullscreen aplikace tam :))
    napr.
    GitHub - VirtualDrivers/Virtual-Display-Driver: Add virtual monitors to your windows 10/11 device! Works with VR, OBS, Sunshine, and/or any desktop sharing software.
    https://github.com/VirtualDrivers/Virtual-Display-Driver
    GURBON
    GURBON --- ---
    KLEINZACH: s tim nic nenadelas ani s jinejma programama, leda bys tam nejak nafejkoval, ze mas pripojenej druhej monitor s vetsim rozlisenim, nebo ho tam skutecne pripojil
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    TV jakztakz funguje, ale doma mam 1440p monitor a nemuzu z toho TV dostat vic nez nativni rozliseni toho stroje, na kterej se pripojuju (1080p)
    GURBON
    GURBON --- ---
    PES: Tak tech der se v TV naslo uz spoustu kdyz si pogooglis, ale zda se, ze se toho nikomu nechtelo moc zneuzivat. Dost firem co to jeste pouzivaj maj treba kvuli starejm licencim praveky verze a ani do nich se nikdo nepousti. Ale jo, bude asi hodne velka legrace, az to nekdo nejak vyznamneji zkusi.
    Ja kdyz to po me nejakej dodavatel chce, poustim jen quicksupport na tu nezbytnou dobu.
    PES
    PES --- ---
    GURBON: vybudovali si silnou pozici na trhu a teď trží...
    ...mne vždy u TeamVieweru přepadá takový divný pocit "Co kdyby jim někdo naboural ten systém autorizace a našel tam nějakou díru?". To by byly vysoké miliony (možná až miliardy) strojů v totálním ohrožení...
    GURBON
    GURBON --- ---
    PES: j tu jejich cenovou politiku nechapu, firmy co znam od nich utikali k screenconnectu i kdyz ten uz ma ted novy cenovky taky celkem neprijemny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam