• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    CRANK: To vis, ze jo.

    TERBOOK: Je tezke soudit i z tak rosahleho prispevku, ale dle meho nazoru bude slecna trpet schizofrenii + porucha osobnosi Je evidentni mistrini manipulace a kamarad na to skocil se vsim vsudy. delat s tim nemuzete nic, sami jste si vyzkouseli, ze kazda vase protiakce nikam nevedla, ba bylo jeste hur... Vytrvajte
    CRANK
    CRANK --- ---
    TERBOOK: Tak tohle je hodně husté. Přemýšlím, jak je možné, že se člověk nechá takhle vodit za nos (nic ve zlém).

    Může se někdo takhle vůbec bezhlavě zamilovat do někoho, kdo vlastně ani neexistuje, je imaginární resp. vymyšlený? :o
    TERBOOK
    TERBOOK --- ---
    Ahoj... omlouvam se za dylku, zestrucnila jsem to nejvic,jak to slo,ale budu rada za kazdy poznatek a radu:)Kamarad se seznamil pres net s holkou, porad si volali a psali, ona se s nim odmitala setkat, nejdriv vymluvy na statnice a pak vymluvy na uraz hlavy a pobyt v nemocnici na aru.To trvalo treba rok a pul, kdy si jen nekolik hodin denne volali a psali.Ona tvrdila,ze za ni do nemocnice nikdo nesmi,ze tam ma propasovany telefon,ze je v umelym spanku(to s nim i telefonovala,pry ze spani,telefonovala s nim i pres umelou plicni ventilaci),ze si odpojila pristroje(zrovna kdyz s nim mluvila a zachranilo ji pry to,ze on po telefonu poznal, ze se ztratila, zavolal jeji "sestre", ktera zavolala primarovi a ten ji zachranil zivot),vymysleny leky,nesmyslny zpusoby leceni (umely spanek, ve kterym telefonuje a budi ji na jidlo 3x denne),zakaz navstev - mohla za ni chodit jen "sestra", ktera se pry prevlikala za doktorku,aby ji tam pustili,posilal ji darky,nevime jestli penize.Zacali jsme se v tom vrtat,zjistili,ze nikdo toho jmena v nemocnici nebyl posl.10 let(overene zdroje),sehnali jsme na ni email,telefon,naky dalsi informace.Dukazy ze v nemocnici nikdo neni a vsechno zacalo smerovat k ty jeji "sestre",ktera delala prostrednika.

    Zacali jsme ji psat,ze vime,ze je to nesmysl a at vyjde s pravdou ven,kamaradovi jsme dali ruzny vypisy z emailu,sms,vypisy s tim jmenem,ktery mu rekla s dukazy,ze clovek toho jmena v nemocnici nebyl a ze normalne zije,jezdi na chatu,venci psa atd.Tak ji to rek, vysledek byl, ze mu rekla, ze ukradla ty "sestre" identitu a ze ve skutecnosti je to jeji kamaradka z detstvi,ktera ji kryje,aby se nezhorsil jeji psychicky stav v nemocnici a on mel "vysvetleni" a protoze nechtel, aby se kvuli nemu treba zabila,kdyby ji opustil,tak to tahnul dal a porad se do toho vic zavrtaval a zamilovaval se.Ale jak jsme ji pak na ferovku napsali,ze vime, ze je to nesmysl a ze i ty medicinsky procedury jsou naprosto laicky,ze je to vse nesmysl,ani ty leky neexistovaly, ktery mela brat atd.

    No a ona zareagovala bohuzel tim,co jsme cekali,napsala kamaradovi dopis,ze uz nemuze dal a odpojila se od pristroju (coz delala celkem pravidelne,na aru nesmysl,aby si toho nikdo nevsiml,pokud se to nekomu povede,tak okamzity kurt).No a co se nestalo,zacal samozrejme chodit s jeji "sestrou" a pak "kamaradkou" (neboli s ni).Ta holka ma bohuzel opravdu asi nejaky tezky psychicky problem,ted s ni lita po doktorech,ona tvrdi ze ma neco na mozku, ale ze ji nemuzou nic najit,obcas upada do transu,v opilosti se jednou popletla a mluvila o sobe jako o ty holce z nemocnice, jindy zase ze ji ta holka ukradla identitu a znicila ji zivot,jednou ze to byla jeji kamaradka z detstvi, jindy zas, ze ji ani moc neznala,jednou tvrdi, ze ji je 27,pritom by ji melo byt pres 30,s kamaradem manipuluje,sama rika,ze u nich doma rozhoduje ona a ted prisla s tim, ze pres antikoncepci otehotnela a ze to zjistila az na zacatku ctvrtyho mesice.

    On dela hodne dobre placenou a zajimavou praci, na kterou drel hodne let,ona dela v administrative statni spravy a prohlasila, ze nebude riskovat svoji praci a ze kamarad bude muset jit na materskou,ze tu praci,kterou dela muze delat i z domova s ditetem(kolikrat je tam normalne od rana do vecera a nema cas zvedat telefony).My jen zirame a uz do toho nezasahujeme,protoze se bojime,aby ho od nas uplne neodrizla,o coz se taky snazila ze zacatku,tak jen cekame,az se z toho jednou kamarad sesype a rozhodne s tema vsema lzima skoncovat a my mu pak budeme moct podat pomocnou ruku. Jenze co s tim? Nevite co by to mohlo byt? Myslim, ze ani on neni normalni,kdyz se nechal takhle zmanipulovat, pripada nam to stejny,jakoby vstoupil do sekty.Dal se bojim o to dite,aby mu nejak neublizila, jestli je to opravdu jen prostredek na udrzeni kamarada a jestli je to opravdu nejaka psychicka nemoc (ci vic nemoci), tak aby to vubec psychicky zvladla tu starost o dite. Omlouvam se za dlouhy prispevek,snazila jsem se to maximalne zkracovat. Setkal jste se nekdo s necim podobnym? Cely to trva uz asi tri roky. Nejdriv asi 2 roky telefonovani a ted asi rok chozeni s tou holkou,co jim delala "prostrednika", ale ve skutecnosti to asi byla ona.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ZUZKAOU: a je vyborna. vrele doporucuju. jo a pro zajemce o teorii systemiky (i kdyz zrejmne bude i prakticka ukazka), Ludewig je v kvetnu v Praze. http://www.isz-mc.cz/home/index.php?option=com_content&view=article&id=248:semina-kurt-ludewig&catid=61:aktualni-novinky-v-isz-mc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MORPHLER: vyšla kniha o narativce? Super!
    koukám že jsem už dlouho neměla v ruce portálovský katalog...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    NYIBELUNGER: doplnim jeste o neco z me knihovny:
    http://www.kosmas.cz/knihy/129750/systemicka-terapie-a-poradenstvi/
    http://www.kosmas.cz/knihy/148289/narativni-psychoterapie/
    K.Ludewig:Systemicka terapie (vyborne zpracovana teorie systemiky)
    H.Anderson: Konverzace, Jazyk a jajich možnosti
    ... a kdyby te neco zajimalo k praxi, delam systemicky vycvik...
    NYIBELUNGER
    NYIBELUNGER --- ---
    KATIA:

    ZUZKAOU:
    Díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    NYIBELUNGER
    NYIBELUNGER --- ---
    Nazdar, dneska jsem se setkal s tzv. systemickým přístupem. Nevím co to je a internety jsou plné různě kvalitních zdrojů a není čás vyhodnocovat co je či není pravda, mohl by mě někdo stručně uvést (popřípadě nasměřovat na nějaký věrohodný zdroj)?
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    chci se zeptat, jestli máte někdo osobní zkušenost s doc. PhDr. Janem Kožnarem, CSc., ráda bych si s ním napsala jeden vzdělávací seminář, ale aby to nebyly vyhozené peníze......
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    Prosím, nemá někdo Kratochvíla, Základy psychoterapie v elektronické podobě?
    (mám jen přes 40 str.)
    LITROP
    LITROP --- ---
    FONTAIN: no zni to zajimavě ta nabidka ale mi mame v raci vycviku stanovený supervizory a obavam se ze D.Masakova tam neni, ale diky za ohlasy
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    HC_: ja ho mam strasne rada...ted jsem pred dvema tydny s nim mluvila....bohuzel je zpomalenej po tej mrtvici....
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    LITROP: A propo kdyby jsi mel zajem o supervizi tak ja chodim k Duline Masakove...a porad pribirame do skupiny lidi, protoze my fut nemame co supervidovat. A ceny velmi lidove, tak kdyby jsi chtel....nebo nekdo jiny???? Bere si od nas neco kolem 350kc za hodku a to si jeste mezi sebe rozpocitame.....takze te vyjde treba tri hodiny supervize na 200kc.....vzudycky zalezi kolik lidi prijde....a to plati i pro ostatni, kdyby nekdo mel zajem.
    HC_
    HC_ --- ---
    FONTAIN: pro nej mam take slabost,)
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    HC_: to je utopie......nafoukla ega maji prakticky vsichni....ikdyz...Ponešický....ten je naproto bajecnej...
    HC_
    HC_ --- ---
    LITROP: tak to je ruza jeste zlatej, ale burianek.. byla sem u nej na zkusebnim individualu, jako jestli tam budu chodit, chova se jak klasickej psychoanalytik.. nejenom ze ten jeho neuklizenej kutloch, ale hlavne jeho arogantni chovani me odradilo, klasicky teda vubec nemluvil, coz sem pricitala tomu, ze teda zrejme to dela jako "spravnej" psychoanalytik, kdyz sem se dostala v zivotopisu pro me do nejtezsi faze svyho zivota, tak mu zazvonil mobil se soukromym hovorem a on si ho vzal a zacal se vykecavat...no cejtila sem se hrozne, hrozne sem litovala, ze sem mu tam vubec neco rekla,. kdyz sem odchazela, vratily se mi moje nejprijemny priznaky a bylo mi hur nez kdyz sem tam prisla.. .pak sem se o nem bavila s mou kolegyni, ktera ho zazila jako kolegyne a ta o nem taky zrovna nadsene nemluvila.. ma nafoukly ego az hruza
    LITROP
    LITROP --- ---
    Co takle Burianka z Břehovky znate někdo budu k němu chodit na supervize tak co mam čekat
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    AIM_FREEMAN: demu rocniku...ve kterem jsi?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    FONTAIN: No tak tohle jsem s Růžou zažil, ale asi ne s Tebou a dost mě to bavilo, to pátrání:) Ono to možná bude tím, že na to, co je duše není žádná jedna správná odpověď a tak odejít možná bylo to nejlepší, co mohl udělat;)
    Spíš mě mrzelo, že nás tam bylo asi 30 lidí, takže to bylo hodně rozmělněný.
    Je ale fakt, že jeho projev na Vánoční besídce s dramatickými pauzami za každým druhým slovem, by jednoho neovíněného Vánočním punčem mohla rozhodit, ale to naštěstí nebyl můj případ. .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam