• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    SHI: Nedůvěřuješ psychoterapeutovi = důvod pro změnu psychoterapeuta
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    SHI: Tak po dvou letech v terapii by se pravda alespon trošku něco dít mělo...dva roky je dost dlouhá doba už na nějaké změny, ale těch faktorů proč se nic neděje může být více. Například, jestli se snažíš aplikovat a žít věci, které se v terapii objevují, jestli se snažíš měnit své myšlení, názory, postoje a chování....Nicméně pokoud i tak máš dojem, že se to nehýbe, zkus vyhledat někoho jiného, ale předtím bych tohle se svou terapeutkou probrala, řekla bych jí, jak to vnímám, třeba ti to vysvětlí nebo dá jiný háled....
    SHI
    SHI --- ---
    Ahojte, mam jeden dotaz: uz asi dva roky nebo vic chodim kazdych 14 dni k terapeutce, ale nedeje se tam nic jineho, nez ze mluvim o tom, jak se mam (vztahy, prace, bolesti). Mam pocit, ze to vubec nikam nesmeruje. Je tohle bezny terapeuticky postup?
    Jde o psychosomatickou kliniku a chodim tam kvuli chronickym bolestem zad. Plati to vzp.
    Nemate nekdo tip na nekoho jineho?
    Tahle pani se specializuje na rodinne vztahy a napriklad nevi vubec nic o tom, jak funguji v tele jakekoliv leky, nebo jak telo chemicky reaguje na stres. To je pro me naprosto nepochopitelne. Stejne jako to, ze se treba v zivote ani jednou neopila. To je mozna irelevantni, ale rozsekalo me to)
    NATAALKA
    NATAALKA --- ---
    ahoj,
    doporučíte mi prosím psychoterapeuta /nejlépe psychoterapeutku/ v Praze?
    byla jsem u jiřího jakubů a ten mi řekl, že bych asi měla chodit k ženský..)
    původně jsem chtěla někoho, kdo je hrazený VZP,ale už sama moc nevěřim,že jde někdo kvalitní a zároven, kdo by přijímal sehnat. a tak budu vděčná za jakékoliv doporučení..díky..
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Trochu propagace, ale snad k věci a někoho osloví:
    Pátým rokem otevíráme Sebezkušenostní a růstovou skupinu pro studenty pomáhajících profesí na VŠ/VOŠ a začínající profesionály v těchto oborech. Více o skupině i o nás zde:
    Sebezkušenostní a růstová skupina pro studenty | TERRA
    http://www.terraweb.cz/news/16/91/Sebezkusenostni-a-rustova-skupina-pro-studenty
    Skupina je v souladu s našim psychoterapeutickým vzděláním (Institut Dialog Brno) vedena v duchu gestalt-přístupu. Potkáme se?:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLAIREW: adresář čechů, co mají plnohodnotý výcvik v psychoterapiích, co pracují s tělem najdeš

    PBSP v ČR poskytují
    http://www.pbsp.cz/poskytov.htm
    Česká asociace pro psychoterapii zaměřenou na tělo
    http://capzt.cz/psychoterapeuti

    Ale myslím že docela dobře bude fungovat kombinace libovolný psychoterapeut a dobrý fyzioterapeut.
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    CLAIREW: spíš si myslím, že záleži spíše na terapeutovi než druhu psychoterapie. Dle mého názoru je to důležitější faktor, pokud je kvalitní terapeut, pak fungují skoro všechny druhy terapie (možná krom psychoanalýzy a KBT, ale to je spíše můj osobní názor:) )
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CLAIREW: tělesně orientovaná psychoterapie? PBSP, biosyntéza, core energetics? -- stačí zadat jako jednotlivá hesla do googlu a hodí Ti to info... najít nějakýho rozumnýho psychologa co pracuje těmato metodama ve svým okolí.
    Jestli se ptáš stylem "nevím co bych s tím mohla dělat", tak tohle jsou přesně metody, který by Ti mohli sednout svým přístupem a taky bych si tipnul, že tady na ty podivný somatický obtíže mohou pomoci poměrně rychle
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    CLAIREW: nebo hypnoterapie, jedna z možností.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    CLAIREW: To samozrejme "musi" posoudit odbornik, ale je dobre vedet, ze se rada lidi, kteri trpi migrenami/bodavymi bolestmi hlavy, self-medikuje prirodnimi prostredky, jako je konopi a dalsi psychedelicke latky. Google viz. "migraine" / "cluster headaches" AND "cannabis" OR "psilocybin", atd... Znam lidi, kterym to na migreny fakt zabira. Rozhodne nepropaguji uzivani drog. Pouze povazuji za dulezite, aby lidi o teto "lecbe" vedeli, a sami posoudili svoji situaci, co vsechno jsou ochotni podstoupit.
    CLAIREW
    CLAIREW --- ---
    ahoj,
    dlouho už mě trápí (no vlastě celý život, ale v poslední době mnohem víc) silné několikadenní bolesti hlavy. Neurolog nenašel nic zásadního. Proto bych chtěla zkusit nějakou formu terapie a zjistit, jestli to není psychická záležitost. Nevím totiž, co bych s tím ještě mohla dělat...
    nevíte někdo, jakou formu terapie bych měla vyzkoušet... ? a mohl byste mi někdo něco doporučit..? Jsem trochu laik...¨
    kdyžtak díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAMALA: imho je toto dost specifikum pedagogicko-psychologických poraden, ale ty cílí primárně na mladé do 18... možná by se to ale dalo nějak domluvit.
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    Zdravim, prosim, neni zde mezi vami nejaky psychoterapeut anebo neznate nekoho takoveho, kdo se zabyva pacienty postizenymi poruchou pozornosti ? (ADD) Dekuji predem za pripadne tipy, je to celkem urgentni... :)
    SHERY
    SHERY --- ---
    SEBIEN: dobrá, s touto informací budu také operovat, díky :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SHERY: no, jak říkám, myslím, že i s mnoha keš terapeutama se na dvou třech stovkách dá domluvit, znám takový.
    SHERY
    SHERY --- ---
    SEBIEN: třeba dvě stovky - tak to má někdo nasmlouvané např. s OZP, ty se ale teď cukají psychoterapii proplácet vůbec...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SHERY: a máš představu, kolik si pak lidi doplácí, když pojišťovna přispívá?
    SHERY
    SHERY --- ---
    SEBIEN: nějaké pojišťovny na psychoterapii pouze přispívají a nehradí ji celou. Jinak teď se mi jedná o konkrétního blízkého člověka, tak hledám konkrétní doporučení na někoho dobrého, volného.
    No ale pak bych ráda ve své praxi doporučovala, jak terapeuty na pojišťovnu, tak bez ní - ale u těch na pojišťovnu je bohužel opravdu téměř všude plno. Ty poradny mohu být ale případně dobrým kompromisem. díky.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    (jo, a když není zbytí, posílám do Poraden pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy při http://csspraha.cz/ protože taky nemám kontakty na lidi na pojišťovnu, který bych měla ověřený)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam