SANTAL: dobrým slovem myslíš to, že to byly náboženští fanatici? To video, jak berou frajera lopatou přes orgány zajišťující budoucnost jeho rodu jsem viděl, no nic moc... Osobně bych si takovouhle terapii rozmazlenců představil spíš něco jako když Rocky trénoval ve 3 díle na toho ruského boxera: zatápět v kamnech, štípat dříví, nosit kýble s vodou na záhony atd. Prostě trochu romantiku, která přetaktuje z iPhonů a facebooků do trochu přirozenějšího způsobu fungování (ve spojení s poctivou dřinou a spánkem na čerstvém vzduchu).
KAMALA: čéče je to krásně udělaná knížka, kterou redigoval jistý Václav Cílek:
http://www.kosmas.cz/knihy/176087/tri-svice-za-budoucnost/
ovocem jsem myslel onoho přezrálého chlapce, mám dnes nějakou metaforicko básnickou náladu
Je tam článek o tom, kterak rodiče svého třicetiletého mazánka zjistí, že na jeho údržbu utratí více než dost peněz za měsíc a tak se rozhodnou, že levněji jim vychází mu pronajmout garsonku s pouze základním vybavením, na jeho účet dají trvalý příkaz 100,- na den, koupí popcorn a připraví se na pořádné kino života... Ale nevím, jestli by to fungovalo reálně, ale asi lepší jak nic...
V podstatě je důležité si uvědomit to, co Ti napsala Katia, mobilizovat se musí buď onen zmiňovaný (k čemuž mu může být nápomocné nějaké záhořovské lože nebo osina do jeho řiti za tímto účelem vložená, aby jej to trochu motivovalo) a věz že to bude bolet v psychickém slova smyslu, odvyknout komfortu a uvědomit si cenu peněz poměřovanou vlastní hodinovou sazbou, to je těžké téma na zpracování, něco jako vyhnání z ráje....
Ale třeba to půjde namotat na to, že když mu není dobře, tak se rád pohne ze svého místečka...