• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: zatím jsem si všiml, že píšeš, že nemáš rád hypnózu a krátky terapie.. tak co máš rád? Jakej máš výcvik?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ZUZKAOU: mně přijde, že to mají jako načatej projekt, ve kterým jsou lidi, někteří jsou moc prima (třeba prof. Válková), ale obsah tomu zatím chybí.. těžko říct, o co go..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SEBIEN: myslím, že být tam, cele, za sebe, je právě to těžký.. a podle mýho nejvíc terapeutický.. tak k tomu směřuju.. to je moje cesta.. vím, že jsou jiný, respektuji je.. jsou mi však vzdálený
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    DARJEEL: myslím, že tu o tom píšu
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    DAW: reagoval jsem na "všichni jsme jenom lidi".. podle mě je víc terapeutický ukázat nedokonalost ve vztahu než opak
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZUZKAOU: omg omg, viděla jsem kdysi profily nějakých lidí s tímto spojených a je to bída. akademické tituly získáš nejlépe, když si publikace sám vydáš atp....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NARVAH: no na druhou stranu - pokud se budou držet sportovců, tak tam to význam má. A takovým trenérem by navíc měl být někdo, kdo dělal sport aktivně a na profesionální úrovni. A je jednoduší protáhnout sportovce výcvikem, než psychologa dotáhnout do dlouhodobého celodenního tréningu denně a prokazatelných sportovních výsledků.

    Jenže voni to pak prodávaj i veřejnosti a nebo se prohlásí za Žito.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    NARVAH: jo, protoze je to velmi velmi abstraktni, do hlavy ti nevidim a nevim, co to znamena pro tebe. muzes si myslet, jak jsi tam s lidma, ale ja se ptam, co tam teda delas (protoze neco delas, jinak to nemusis delat :-)). teda, neptam se, je mi to celkem fuk. ja budu chtit vysvetleni nebo osvetleni, ty me muzes zase narknout z toho, ze potrebuju-li to vysvetlit, tak to mam spatne nastavene. nikam se nedostaneme.
    DAW
    DAW --- ---
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    pro mě není těžké přihlásit se k lidem, dawe ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: a co Ti je blízký?
    DAW
    DAW --- ---
    NARVAH: No já myslim, že nejde o to, jestli tam patří nebo nepatří. Jde spíš o to, že všichni jsme jenom lidi. A imho je lepší si to přiznat, než něco předstírat a ulpívat na nějakym idealizovanym obrazu.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    proto mi není blízkej ani erikson, ani koučing, ani rychlý terapie..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    DAW: pro mě manipulace do terapie nepatří.. ten pohled přes ni na terapii mi není blízkej..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SEBIEN: to je právě ta potíž: že to vnímáš jako fráze..
    DAW
    DAW --- ---
    NARVAH: imho se manipulaci nevyhneš.. spíš jde o to, jestli jsi schopnej jí reflektovat a tuhle reflexi pak smysluplně využít.. anebo jestli si chceš nalhávat, že něco takovýho ty přece neděláš (což je mírně řečeno velmi naivní;)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    NARVAH: Holt rozdíl přístupů a filozofií. Setkání, být člověk, být tam cele... hezký fráze... sice bych se zase ptala, co to dle tebe je a jak se to dělá, a zároveň, protože já pod těmi pojmy samozřejmě vnímám nějaký (svůj) obsah, tak si myslim, že se to nijak nevylučuje s tím, co dělám. A já dělám to, že se snažím tomu člověku primárně pomoct, aby mu bylo líp, protože proto přišel.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SEBIEN: myslím, že v terapii jde o setkání.. o to bejt člověk, bejt tam cele pro toho druhýho.. to je těžký.. pokud manipuluješ, tak s někým zacházíš, pohybuješ s ním.. podle mýho terapeutickéj pohyb je v tom setkání samotným..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ZUZKAOU: vidíš, novinka.. lidi z FTKUP a FTVS jsou s dobou.. ve sportu sou prachy.. tak se k tomu můžem vzdělat! ekonomika hejbe světem ouje.. šafář se zamyslel a napadl ho "mentální trenér".. program nemaj, ale to hlavní jo: název, kterej se odlišuje
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    NARVAH: každopádně, ano, Jana Zouharová je povahou a nastavením asi trochu víc koučovací typ, ale mnoha lidem to sedí i v té terapeutické rovině, takže proč ne. Proto říkám, že záleží, jak komu sedne. Ale to platí obecně, že. Já občas od svých klientů slýchám, že předchozí terapeut/ka mluvil/a moc nebo naopak málo, že jim vadilo, že jim říkal/a svůj názor, nebo naopak že jim ho neříkal/a, že nic nedělal/a, nebo že dělal/a moc/ moc rychle. A stejně tak někdo může odejít ode mě, že mu vadilo to či tohle. Tohle není o škole, ale o člověku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam