• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    stavím se kriticky k narativu a jeho akcím, kterých sem se bohužel již také zúčastnil.. to, co sem na nich zažil, sem tady už popsal.. to, co dělá narativ, nemá nic společnýho s psychoterapií.. nevím, proč se tedy propagujete v tomhle auditku.. ste přece v základě socani, kteří se zaměřují na to si vyprávět příběhy, předávat si mikrofony a vzájemně si tleskat.. na tom není v základě nic špatnýho, můžete si tak dodávat vzájemně podporu.. jen by podle mýho bylo dobrý, kdybyste se přestali cpát tam, kde to, co děláte, je spíše naškodu (koučing, reteaming, "rychlá terapie", "přístup zaměřený na řešení" atp.)..
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    NARVAH: tak proč se nesměješ huhuhu;)
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    co tě tady tak pozoruju, tak ty se kámo stavíš kriticky úplně ke všemu a ke všem (blbá pozice mimochodem) a to na základě několika kusejch nebo selektivně vybraných informací, který povětšinou pleteš dohromady, aby ti to zapadalo. Jestli se podobně projevuješ i v praxi, kterou se tady oháníš, tak potěš koště. Jinak todle auditko je věnovaný také "prezentaci a propagaci akcí" souvisejících s psychoterapií, z toho usuzuju, že reklama sem jednou za čas patří.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    jak na to koukám, tak tohle fórum je stejně zanesený dalšíma pablbama bez vlastního názoru, kteří se potřebujou podepírat citacema.. fakt legrace..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    to mě asi nechápeš, darjeele, já se nepotřebuji srovnávat, chlubit, něco organizovat či vytvářet.. pouze se otevřeně kriticky stavim k narativu a jejim reklamám v tomdle fóru.. to je celý..
    DAW
    DAW --- ---
    DARJEEL: Myko už se cituje na nyxu :))) Tak to mě podrž. (nic ve zlym, mám Myka rád, jen mě to pobavilo)

    a přihodím lehkou parafrázi Lowena:
    intelektuálním poznáním můžeme odhalit své obranné mechanismy, ale sama o sobě nám nemůže nabídnout nic jiného, než jiný druh racionalizace a tomu odpovídající normy lhaní a projekce
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    “Thinking, the function of reason, has many commendable uses and cannot be eliminated, but it also builds barriers between the personality and its unconscious matrix. In order to reach the necessary transformative self-knowledge, one needs to keep the thinking function subservient to the inspiration proceeding from the Self.”

    Hoeller, Stephan. The Gnostic Jung, p.76.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AIM_FREEMAN: Myko dycky říkal, že intelekt je přerostlý klepýtko, který zdánlivě aspiruje na zodpovězení otázek, který si nemá ani nárokovat :-)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    “The intellect does indeed do harm to the soul when it dares to possess itself of the heritage of the spirit. It is in no way fitted to do this, for spirit is something higher than intellect since it embraces the latter and includes the feelings as well.”
    CGJ
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: tak se pochlub Ty, čím se zabýváš a cos zatím dokázal zorganizovat nebo vytvořit. Bourat bábovičky umí každej vocas....
    -- přepokládám náhle ticho po pěšině...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ty seš roztomilej kluk
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    klasika: opět se stavíš do pozice, že určuješ to, co s psychoterapií souvisí nebo nesouvisí a buduješ na tom svůj podivnej hate. Opakuješ se a sory...seš mimo. Na otázky "proč" ti rád odpovím, až budu vědět, s kým vlastně mluvím.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    potom ted nevím, proč sem dáváš opakovaně reklamu na akce, které s psychoterapií nesouvisí a proč mě při svých avízech oslovuješ..

    taky si myslím, že ty vaše narativistický diskuse nikam nevedou.. jen k vzájemnýmu masírování ega..
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    NARVAH: hele já myslím, že si pleteš hrušky s hráběma, Brno s Prahou a modernu s postmodernou. Doteď tu od tebe padaj jen samý útoky založený na polopravdách a mylných konstruktech (když už jsi tedy použil to směšné slovo). Stylizuješ se do toho, kdo ví, co je pro psychoterapii důležitý a používáš argumenty ad hominem jako nějaký kádrovák, a to vše z bezpečné pozice anonymity internetu.

    Už to tady nechci plevelit další diskuzí o narativu, ale to neznamená, že mě diskuze nezajímá, jen mi přijde, že to tady nikam nevede.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    s čím?
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    já sháním jestli tady neděláte někdo gestalt, nebo nějaký směr ve kterým by se prolínala dramaterapie?
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    NARVAH: máš nějakou osobní špatnou zkušenost?

    SHAMANICO: jinak dobrá reklama hoši ze všech úhlů, jelikož to neznám tak mě to docela zajímá... chodíte tam někdo? to je celý rozhovor, nebo další techniky, čtu web a moc tomu teda nerozumim..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    myslím fakt, že je pro psychoterapii důležitý hlavně vytvářet teoretický konstrukty, že to je ten pravej směr.. a když na těch teoriích makaj lidi či phd. studenti, co nemaj praxi, tak je to naprostej ideál.. takovej internešnl narativ svět uzavřenej sám do sebe.. hlavní je neztrácet ten správnej drajv, hodně se kamarádit se sejkulou a hodně prezentovat dávno nalezený věci jako svoje vlastní (jen trochu upravený)..
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    kecy, prdy, beďary, Mr. Whothehellcares...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    po shlédnutí ukázky vystupujícího si myslím, že se účastníci mají fakt na co těšit.. fss jede na parádní vlně.. jen tak dál, kluci: http://www.youtube.com/watch?v=qW7cB8lH30o
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam