• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ZUZKAOU: díky, ad Triangl - bohužel emají bydliště v praze.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KETHAMINA: Chytrého a pokud bude mít plno, tak si od něj nechat doporučit.
    michael.chytry@seznam.cz; tel.: 222 780 239 (ordinaci má někde na vinohradech)

    Případně do Motola, tam to je na pojišťovnu a tým mají špičkový. Jen teda koukám, že zrovna nemají žádného terapeute.

    http://www.fnmotol.cz/...ni/cast-pro-deti/detska-psychiatricka-klinika-2-lf-uk-a-fn-motol/ambulance/

    Prima lidi jsou i tady http://www.centrumtriangl.cz/tyacutem.html (hrazeno městem, mívají volněji než Motol)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---



    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Sháním psychoterapeuta pro manželský pár s dvouletým děckem, ideálně muže v Praze, neměl byste někdo konkrétní doporučení? ideálně s výcvikem v rodinné terapii, to by si přli oni.
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Tak já se teda taky vyjádřím k RUŠ, jelikož vím oč jde a znám pár lidí, kteří se v té metodě školili a také jí provozovali. No, ne jednou jsem s těmi lidmi přišla do křížku. Můj názor je takový, že pro toho kdo si potřebuje vyřešit nějakou jednorázovou záležitost tak to třeba může být k užitku. Nicméně pokud se v podhoubí skývá hlubší problém, na který je potřeba se mrknout a chvíli se tím zabývat, tak metoda RUŠ může zdánlivě působit, že pomáhá, že se něco hýbe, ale ve skutečnosti si myslím, že nikoliv. Znala jsem paní, která si všechny problémy "vyrušila" ale na první našlápnutí nebo trefu do něčeho citlivého stejně začala plakat nebo se rozčilovat. Říkala jsem jí, že se to vyrušit nedá, že jí to stejně jednou dostihne, nevěřila mi...Rychlé cesty nejsou dobré a nejsou účinné. Lidem říkávám, proč všechno rušíte?? Proč nestavíte?? A tak...:) Co se týče labilnějších lidí tak bych s tím byla úplně opatrná, ale to nejen tady i v EFT nebo kineziologii...Několikrát se stalo že se po takových metodách lidé téměř dekompenzovali...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: guru nadsamec ale nikdy nenabízel terapii, otevřel si školu jogy. O zneužití moci nepochybuji, ale imho to sem nepatří...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Tak jsem před pár dny mluvil s kamarádkou a říkala, že byla na ruš (ne u Nejedlého) a prý jí to docela pomohlo, hodně se vyplakala, přišla si na některé věci... za 4 hodinové sezení dala 2k a v současný době je ve stavu "kdy je toho na ní moc" (ale sešly se i další nezávislé věci krom tohoto, co si tam řešila). Celkem prý v pohodě, jen je to dle jejich slov hodně drahé... takže nějaká reference spíš pro, že to může být pro lidi nějak funkční. Ale je fakt, že tahle paní je velmi stabilní a pravidelně praktikuje meditaci, těžko říct, co nějaká labilnější nebo hraničně organizovaná osobnost...
    DAW
    DAW --- ---
    NARVAH: ano. A otazka je kde lezi ta hranice? Co jo a co uz ne? Pan Jara ji zcela zrejme prekrocil a proto bude souzen. K panu Nejedlemu bych se uz nevracel.

    Ja myslim ze to tema nabizi spoustu otazek a dilemat, ale nerad bych to tady zahlcoval svoji samomluvou.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Četl jsem pozorně a přišlo mi, že tvé "takže proč ne" dává zodpovědnost klientům a jejich volbě. Pochybnosti jsem ve tvých příspěvcích, pokud se týkaly Nejedlého, neshledal.
    DAW
    DAW --- ---
    NARVAH: Ja prave nad timhle pochybuju. Cti pozorne ;)
    Jeste taky je tu ten rozdil, ze od pana Jary spousta lidi spokojena neodchazi. Ty pripady se nejsou stejne, jen podobne.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    není to tak dávno, dawe, co jsi v tomto auditku k panu Nejedlému psal: "Zaroven se ale zda, ze od nej odchazi lidi spokojeny, ze dostali to, za co si zaplatili. Maji pocit, ze jim opravdu bylo pomozeno, ze prosli necim vyjimecnym. Takze proc ne? Kdo ma pravo to soudit?"

    Nyní už zmiňuješ, že tu máme "nevinné lidi v pozici oběti".

    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SEBIEN: ok, tak Cirtkova s nim snad teda mluvila, kdyz vypovidala u soudu, js si to nasla.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    PETJULE: Me fascinuje, ze si je potreba pozvat sexuologa, aby rekl, ze je to nesmysl. A Cirtkova ho vysetrovala? Ja to fakt nevim, treba jo, treba ho mela v peci. Kazdopadne, ne ze bych si o Dobesovi myslela, ze je to fajn chlap, nejde jenom o tenhle pripad, ale sere me, jak odbornici z nasi profese hazi do medii diagnozy a posudky jen podle toho, co cetli zase v tech mediich (a sami to priznavaji, ze jine informace nemaji, vzpominam treba na Kurimskou kauzu a Klimese).
    DAW
    DAW --- ---
    VALOR: Ten clanek je zcela jednoznacne sarkatickej. To, ze ti prisly uryvky z jeho tvorby zajimavy bude nejspis tim, ze zajimavy opravdu jsou. Ale klidne je muzes zavrit do supliku s tim, ze to jsou vymesky zmrda a je to pod tvoji uroven. Ale budes jen klamat sam sebe - tu cast tveho ja kterou toto muze taky nekdy fascinovat.
    Ale samozrejme taky se tu muze pokracovat v diskuzi typu "my jsme ty lepsi... atd"
    DAW
    DAW --- ---
    DARJEEL: Ale prece to ma spolecnyho docela dost nemyslis? Jak s psychotetapii tak s panem Nejdlym. Opet tu mame tema moci. Opet je tu clovek ktery slibuje snadne vyreseni osobnich (psychickych!) problemu. Opet tu jsou "nevinni" lide v pozici obeti. Imho dost zajimave a aktualni tema.

    Jak vidno vyvolava v nekterych lidech velmi vyhrocene reakce.

    Ale me spis pripada zajimavejsi ptat se jak k tomu dochazi, ze takovy clovek vubec dokaze zaujmout tolik zen? Je opravdu on zmrd a ony nevinne chudinky? Neni to prilis zjednodusujici vysvetleni?
    VALOR
    VALOR --- ---
    DAW: Nevim kde v tom vidis souvislost s timhle auditkem. Me to neprijde ani vtipny. Ten clanek se sice snazi o nadsazku, ale vyzniva jako reklama na literarni vymesky toho zm*da.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: a co to má společného s psychoterapií? Krom toho, že máme v ambulancích pár účastnic jeho zájezdů a moc sranda to teda není?

    -- a mimochodem, svýho času jsem mluvil s jednou insiderkou a dozvěděl se docela pikantní detaily ohledně toho, jak probíhaly samotné "rituály" apod. Nepřijde mi to moc sranda nebo vtipný, on podle všeho poškodil dost dívek....
    DAW
    DAW --- ---
    Jak tady byl nedávno ve středu pozornosti pan Nejedlý, tak máme teď ještě pikantnější případ - předpokládám, že většina z vás zaznamenala dění okolo obvinění pana Guru Járy :)
    Jestli ne, tak doporučuju tento článek od pana Baldýnského, je to fakt sranda:
    BALDÝNSKÝ: Kdo ve vězení odháčkuje guru Járu? | Názory | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...-vezeni-odhackuje-guru-jaru-fes-/nazory.aspx?c=A140730_110811_ln_nazory_ele
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MOUSEK: to se může dít, pokud se v tom nevyznáš nebo Tě to leká nebo něco, tak možná dobrý zajít za psychologem. Tohle se může stávat...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Asi by stálo za to prozkoumat, z čeho ty stavy (pravděpodobně úzkost), které zažíváš, když jsi sám, plynou, proč ztrácíš sebepodporu a sebeúčinnost. Pravděpodobně to souvisí se zmíněnou imigrací a jejím dopadem na psychiku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam