• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZUZKAOU: biosyntéza má akreditaci jak MZČR tak i EAPI... to druhé nemá v čr skoro nikdo...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIKAO: u těch co mají smlouvu s pokladnou je zcela zřejmé, že mají výcvik a praxi v rámci atestace. Ale v žádném případě to neříká, že ti co smlouvu nemají jsou neschopní. Naopak terapeuti s dobrou pověstí se většinou časem na opruz s pojišťovnou vykašlou, protože se mnohem lépe uživí za přímé platby.

    Klíčové je, jestli terapeut má regulérní psychoterapeutický výcvik. Tj. 500 hodin a razítko dalšího institutu pro vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví. Ale - třeba terapie orientovaná na tělo, tuším ještě registraci nedostala a rozhodně to nesnižuje kvalitu jejich výcviku.
    TRISMEGISTOS: hledej psychology na nějakém neurologickém oddělení fakultuní nemocnice.

    Rogerian na něco, co velmi pravděpodobně má fyzilologický podklad, je rogeriánský přístup je téměř jistě volovina. A teda ta logoterapie taky vypadá mnohem lépe ve Franklových knihách, než pak v reálu.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Ještě bych k tomu dodal: jestli se zajímáte o Boha, protože AA s Ním ve 12ti krocích operují.

    Např.: "Rozhodli jsme se předat svoji vůli a svůj život do péče Boha, tak jak ho my sami chápeme." nebo "Byli jsme zcela připraveni k tomu, aby Bůh odstranil všechny tyto naše charakterové vady." a taky "Pokorně jsme Ho požádali, aby naše nedostatky odstranil." a dál "Pomocí modlitby a meditace jsme zdokonalovali svůj vědomý styk s Bohem, jak jsme Ho chápali my, a modlili se pouze za to, aby se nám dostalo poznání Jeho vůle a síly ji uskutečnit."

    Dle mé zkušenosti neuzdravují tyto principy, ale spíš podporující skupinová setkávání AA, které je ve své činnosti docela úspěšné, zároveň má však rysy sekty (což nemusí být na škodu).
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Nie len pre tých, ktorí sa zaujímate pre adiktológiu, by mohol byť inšpiratívny seminár "12 kroků anonymních alkoholiků -cesta uzdravení", ktorý spoluorganizujem 6.6.2015 v Prahe. Je zameraný na to, jak funguje uzdravovnie nielen zo závislosti a jak sa týmito princípmi možme čo by pomáhajúci profesionáli inšpirovať v našej práci. Viac info tu:
    12 kroků Anonymních alkoholiků - Cesta uzdravení | TERRA
    http://www.terraweb.cz/news/39/91/12-kroku-Anonymnich-alkoholiku---Cesta-uzdraveni
    Seminár povedie slovenská psychoterapeutka a klinická psychologička Mgr. Hana Vojtová.
    Ste vítaní.
    FEFERONKA
    FEFERONKA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s compassion focused therapy? (články atd mám, zajímá mě zkušenost-osobní či zprostředkovaná)
    SH5PER
    SH5PER --- ---
    Nabízím k pronájmu nově zrekonstruované a zařízené prostory v klidné lokalitě a s výbornou dostupností MHD - ke koučování a terapii - http://www.rozvijimse.cz/prostory-kde-pracujeme/ .

    Kancelář se nachází ve Strašnicích jen pár minut chůze od metra Strašnická nebo tramvajové zastávky Nádraží Strašnice. Parkovat se dá snadno na parkovišti u domu či na ulici před domem. V domě, kde je kancelář, je ticho, klid a soukromí, sídlí zde jen několik firem. Lze využívat 2 toalety na chodbě.

    Cena za 60 minut je 250 Kč, cena za celý den je 1500 Kč. Při pravidelném využívání zajímavá sleva.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Podle mě v základě slibuje nesplnitelné, tudíž jeho terapie má neeitické, amorální i manipulativní rysy.
    DAW
    DAW --- ---
    MORPHLER: Říkám si: je jeho způsob práce tak moc odlišný od např. behaviorálně kognitivní terapie? A je jeho paternalistický styl (terapeut jako opravář cizích problémů) tak moc odlišný od způsobu práce velké spousty psychologů a psychoterapeutů? Imho je spíš plusem pro něj, že je zcela otevřenej a je to lepší, než různé způsoby skryté manipulace, které třeba nepůsobí tak naivně, ale v důsledku mohou napáchat mnohem větší škody..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    dostal sodu, b_l_b
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    No jo..existují u psychoterapeutů nějaké kontroly ohledně profesní oprávněnosti? ta věta zní hrozně, ale je to přece jenom řemeslo..:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DARJEEL: zázračná metoda jejíž základem je sugesce že nemám problém. Stejný efekt jako zázrančná detoxifikace čímkoliv.

    Autor začal u Dragomireckého.

    Instatní placebo coby super zdroj prachů - pro autora navíc výdělečné v tom, že se nemusí namáhat s prací s lidma, ale jen školí lidi.

    jupí.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZUZKAOU: jak jsme tu pred casem resili rus... nezavisle na sobe mam na to tri pozitivni reference... vzhledem k cene je to ocekavatelne i bez valneho vysledku, ale kdo vi...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    jj.. ruš sme tu už řešli.. holka integrovala šecko, co mohla.. aby nakonec začala prodávat trička s potiskem svojí vagíny
    EVAD
    EVAD --- ---
    aby toho nebolo malo, doteraz som myslela ze EFT je Emotion Focused Therapy, nadejny novy smer od Greenberga a Elliotta.

    ale ono je tu este Emotion Freedom Technique http://www.terapie-eft.cz/
    da sa v tom urobit "terapeuticky vycvik", ktory trva tri vikendove stretnutia http://www.terapie-eft.cz/terapeuticky-vycvik.php

    ufff
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    NARVAH: teda dal jsem to, ale trpel jsem za klienta. tolik negativnich afirmaci co s nim udelala za tu chvili jsem neslysel ani od notne negativistickych klientu za poslednich par let. jeji prace s jazykem je proste masakr. i kdybych prijal hypotezu, ze ma nejake vize a vsemu co rika i sve metode opravdu veri tak podle toho co vim o fungovani lidi, to co jsem videl nemohu nevnimat jinak nez jako neeticke ublizovani klientovi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NARVAH: no momen - RUŠ je přece super druper metoda! https://metodarus.cz/
    EVAD
    EVAD --- ---
    NARVAH: au :D
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    asi jo.. intuitivní terapie, no.. holka má histrionský projevy.. se toho nebojí.. ta její kámoška bude asi taky ne zcela komponovaná.. to pošlu vybíralovi a ten jim napíše výhružnej mejl a pak o noich bude hovořit na konferencích, že dělaj psychologům ostudu, holky nešťastný
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NARVAH: to jako maj bejt autentické emoce, co pomůžou katarzi?


    Proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč, proč?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DARJEEL: tak pokud s tím člověkem, kterému se to zdá máš možnost vést dialog, tak ho nech prozkoumat jaké pocity v to v něm vyvolává, kdy jindy cítil něco takového, co se mu asociuje a tak. Ale jinak to zní jako vcelku čistá, nesymbolická úzkost. (případně s lehkou spánkovou paralýzou)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam