• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    DAW
    DAW --- ---
    EUCHENIE: tyjo.. vono to fakt funguje ;)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    DAW: že jsi cíťa.)
    DAW
    DAW --- ---
    EUCHENIE: A co to znamená, když ve všech těch kartách vidím záběry z endoskopického vyšetření rozličných tělních dutin a dělá se mi z nich trochu špatně od žaludku?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jsou-li tu terapeuti, mohly by je zajímat ryze abstraktní karty pro projektivní metody které lze navíc vyzkoušet a do 14 dní vrátit, žeano.)
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    DAW: Takurčitě. :D spíš to ale postnu sem: [ EROTICKÉ POVÍDKY......vlastní autorská tvorba ]
    DAW
    DAW --- ---
    JUSTIF: Nebo se můžeš svěřit nám na nyxu ;) Už tady dlouho nikdo nic zajímavýho nepsal ;)
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    NARVAH: Díky, teď jsem si o psychodynamické terapii něco přečetl a vypadá to slibně. Díky.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Pokud chceš pouze "přeprogramovat", je KBT vhodné, pokud se chceš více zabývat svým vnitřním životem a příčinou své snížené kontroly nad sexualním chováním, můžeš zkusit některý z psychodynamických směrů. Případně můžeš mít také zvýšený sexuální pud - pak je možnost navštívit i psychiatra/sexuologa - pokud tě to v životě obtěžuje. Na podobné téma je prima film Shame: http://www.csfd.cz/film/288253-stud/ Třeba v něm nalezneš inspiraci.
    LITROP
    LITROP --- ---
    GIA_: Ahoj mam kamaradku Irku ma ted praxi v Praze preptam se jak je na tom s casem
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    nemáte pls tip na anglicky mluvícího terapeuta, který se zabývá vztahy mezi partnery?
    Díkys
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZUZKAOU: hlavně to ani nebude chtít dělat, nejdřív soma a pak psyché...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISMEGISTOS: no ale právě na to potřebuješ neurologa a psychologa co dělá s neurologickými pacienty. Bez zkušenosti a přístrojů to prostě nerozlišíš. A sebelepší terapeut s běžně neurotickou klientelou prostě nebude umět určit co má smysl opravovat a co je holt organické poškození a je třeba se s tím naučit žít.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZUZKAOU: jasný.... akreditace MZ ČR od konce roku 2012 tuším, před rokem opakovaně získána... od podzimu 2014 i evropská akreditace. Ale zatím jediná tělově orientovaná psychoterapie co to má u nás... ti boysenovci a další zatím myslím nemají ani tuzemskou...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DARJEEL: super. To jsem ráda. Informaci jsem nějak prošvihla, jak jsem se přestala zajímat o další kariéru v oboru.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZUZKAOU: biosyntéza má akreditaci jak MZČR tak i EAPI... to druhé nemá v čr skoro nikdo...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    podle mě je absolvování akreditovaného výcviku teprve začátek.. ne záruka, že je terapeut kvalitní.. k tomu si myslím, že je delší cesta než pst výcvik.. navíc s tím, jak se u nás roztrhl s výcviky pytel je to s jejich kvalitou na pováženou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIKAO: u těch co mají smlouvu s pokladnou je zcela zřejmé, že mají výcvik a praxi v rámci atestace. Ale v žádném případě to neříká, že ti co smlouvu nemají jsou neschopní. Naopak terapeuti s dobrou pověstí se většinou časem na opruz s pojišťovnou vykašlou, protože se mnohem lépe uživí za přímé platby.

    Klíčové je, jestli terapeut má regulérní psychoterapeutický výcvik. Tj. 500 hodin a razítko dalšího institutu pro vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví. Ale - třeba terapie orientovaná na tělo, tuším ještě registraci nedostala a rozhodně to nesnižuje kvalitu jejich výcviku.
    TRISMEGISTOS: hledej psychology na nějakém neurologickém oddělení fakultuní nemocnice.

    Rogerian na něco, co velmi pravděpodobně má fyzilologický podklad, je rogeriánský přístup je téměř jistě volovina. A teda ta logoterapie taky vypadá mnohem lépe ve Franklových knihách, než pak v reálu.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Ještě bych k tomu dodal: jestli se zajímáte o Boha, protože AA s Ním ve 12ti krocích operují.

    Např.: "Rozhodli jsme se předat svoji vůli a svůj život do péče Boha, tak jak ho my sami chápeme." nebo "Byli jsme zcela připraveni k tomu, aby Bůh odstranil všechny tyto naše charakterové vady." a taky "Pokorně jsme Ho požádali, aby naše nedostatky odstranil." a dál "Pomocí modlitby a meditace jsme zdokonalovali svůj vědomý styk s Bohem, jak jsme Ho chápali my, a modlili se pouze za to, aby se nám dostalo poznání Jeho vůle a síly ji uskutečnit."

    Dle mé zkušenosti neuzdravují tyto principy, ale spíš podporující skupinová setkávání AA, které je ve své činnosti docela úspěšné, zároveň má však rysy sekty (což nemusí být na škodu).
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Nie len pre tých, ktorí sa zaujímate pre adiktológiu, by mohol byť inšpiratívny seminár "12 kroků anonymních alkoholiků -cesta uzdravení", ktorý spoluorganizujem 6.6.2015 v Prahe. Je zameraný na to, jak funguje uzdravovnie nielen zo závislosti a jak sa týmito princípmi možme čo by pomáhajúci profesionáli inšpirovať v našej práci. Viac info tu:
    12 kroků Anonymních alkoholiků - Cesta uzdravení | TERRA
    http://www.terraweb.cz/news/39/91/12-kroku-Anonymnich-alkoholiku---Cesta-uzdraveni
    Seminár povedie slovenská psychoterapeutka a klinická psychologička Mgr. Hana Vojtová.
    Ste vítaní.
    FEFERONKA
    FEFERONKA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s compassion focused therapy? (články atd mám, zajímá mě zkušenost-osobní či zprostředkovaná)
    SH5PER
    SH5PER --- ---
    Nabízím k pronájmu nově zrekonstruované a zařízené prostory v klidné lokalitě a s výbornou dostupností MHD - ke koučování a terapii - http://www.rozvijimse.cz/prostory-kde-pracujeme/ .

    Kancelář se nachází ve Strašnicích jen pár minut chůze od metra Strašnická nebo tramvajové zastávky Nádraží Strašnice. Parkovat se dá snadno na parkovišti u domu či na ulici před domem. V domě, kde je kancelář, je ticho, klid a soukromí, sídlí zde jen několik firem. Lze využívat 2 toalety na chodbě.

    Cena za 60 minut je 250 Kč, cena za celý den je 1500 Kč. Při pravidelném využívání zajímavá sleva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam