• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    JELLYBEAN: co denní stacionáře? pokud by teda stačila péče přes den a na noc domů...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Kamarádka ve výcviku nabízí, ideálně Praha, Dobříš, Příbram

    SHAGA
    SHAGA --- ---
    PAVLINKA: to je slovo!
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SHAGA: podepis.)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    DARJEEL: Smysl mi to dává, ale víš jak - z oboru nejsem, takže mi může dávat smysl i nesmysl, proto jsem se přišel zeptat místních autorit. Vlastně jsem nechtěl přemejšlet a chtěl jsem slyšet jo, tohle podepiš nebo ne, tohle nepodepisuj.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    a dává Ti smysl co tam Růžička píše? Že psychoterapie vázaná na zdravotnictví je nesmyslná, že psychoterapie není jenom o léčení těžké psychopatologie, že má své místo i v sociálních službách apod.? Že v zahraničí je to samostatný obor, který není ocáskem psychiatrie a že svázání psychoterapie se zdravotnictvím brání jejímu rozvoji... a že psychoterapeutické minimum v rámci ipvz je low-end...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    DARJEEL: Moje otázka zní: mám to podepsat nebo ne? Prd se vyznám v tom, jestli je kritizovanej jev kritizováníhodnej nebo ne...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SHAGA: dobrý, že? To je další krok k x let trvající "debatě" ohledně psychoterapie ve zdravotnictví i mimo ní...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NI_: zalezi co povazujes za pokrok ;)
    Ne, vazne, dost zalezi na druhu potize -> u izolovane fobie i treba nekolik malo u uzkosti rozhodne vic.
    Obecne cim vaznejsi potiz, tim vic sezeni... a dle druhu problemu je take otazka indikace kbt vs jiny druh terapie...
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    ESTEL:
    ZUZKAOU:
    Před časem jsem zde řešila změnu terapeutky a hlavně tedy to, jak to snesu. Zatím mám za sebou dvě sezení u té nové a vlastně ta změna není tak špatná. Bylo pro mě tedy hodně těžké rozloučit se s bývalou psycholožkou, obrečela jsem to a pořád je mi to trochu líto, a nemohu po dvou sezeních soudit, jaké to bude tady, ale zdá se, že mi pomůže trochu jiná perspektiva. A mám to tam výrazně dál, což se ukázalo jako docela fajn věc, protože se mi běžně stávalo, že jsem 10 minut po skončeném sezení v práci řešila něco náročného, případně jsem 10 minut před začátkem sezení vybíhala z domu (bylo to přesně na půli krátké cesty z domu do práce). Takhle se mi to stihne uležet a uklidním se. Uvidím, jak to půjde dál, rozhodně míním pokračovat, bude to spíš na roky než měsíce.
    EL_PUMPOO
    EL_PUMPOO --- ---
    ja mam pocit, ze by mi chybelo i jedno zmeskane sezeni... :) mam za sebou dva roky a nedovedu si predstavit, ze bych tam rok nebyla... za rok se toho udeje strasne moc..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Pul roku chodit na vycvik a pak rok chybet? Hm, asi bych nastoupil az po te ceste...
    My meli ve vycviku (nebyl to gt) povolenou absenci 10% a jinak jsme museli nahrazovat...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SONYAH: ahoj, mohli jsme chybet 2-3x za celych 5 let nebo si nahradit. Takle dlouhe preruseni si nedovedu predstavit. Prijdes o skupinu, o jeji dynamiku, vyvoj atd. Navic, jak nahradit sebezkusenost? ta byla prvni dva roky. Vic ti asi reknou v insitutu, ale ja bych bud vycvik nebo cestu odlozila. Jezdila jsem pres leto, s tim, ze jsem na konci roku nebo na zacatku toho dalsiho chybela, tak abych se vesla do toho, jak bylo mozne chybet.
    SONYAH
    SONYAH --- ---
    Ahoj,ma tu nekdo zkusenost s prerusenim psychoterapeutickeho vycviku? Rada bych v lednu nastoupila na gestalt...zaroven ale planuji na podzim delsi cestu do zahranici...cca pul az 1 rok...jde to nejak skloubit?..Diky
    HERRKOPF
    HERRKOPF --- ---
    Ahoj, máte tip na dobrého psychoterapeuta v Praze? Předem díky!
    ESTEL
    ESTEL --- ---
    TETHALKA: Mě pomohlo uvědomit si, že od sebe nemůžu čekat, že budu schopna od první chvíle té samé otevřenosti, jaká pro mě byla přirozená v předchozím vztahu - že se prostě znovu testuje bezpečí a důvěra. Prostě jsem si potřebovala dát čas. A také respektovat, že jsem v situaci, kdy jsou tu najednou tři témata - moje osobní téma z minula, téma nového vztahu s novým terapeutem a zpracování pocitů kolem rozchodu s bývalým terapeutem.

    (Vlastně já k tomu řeším ještě to, jestli mi to celé stojí za to a jestli terapii opravdu chci a opravdu potřebuju - ale předpokládám, že toto se tě netýká :o)

    S tím "převyprávět to celé znovu" bych byla opatrná... Spíš bych to brala jako výzvu k tomu srovnat si, jak jsem vnímala můj životní příběh kdysi a k jakému posunu došlo, co je teď pro mě jinak, kam jsem došla... atd. Reálie jsou stejné a postoje a prožívání se mění. Už to prostě není "ten samý příběh". Začátek nové terapie může být příležitost si toho lépe všimnout.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TETHALKA: no, začínáš znovu od začátku. Respektive od začátku buduješ terapeutický vztah, v nějakém sebeporozumění a tak se pochopitelně nevrátíš na začátek.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    ZUZKAOU: Na tom, že mi poradí, jsem se s ní už domlouvala. Šlo mi spíš o to navázání na práci, kterou jsem na sobě dosud udělala, a o to, jak ten přechod zvládnout.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TETHALKA: nech si někoho doporučit od své terapeutky.

    A možná bych zvážila prozměnu terapeuta-muže., přinese to jiná témata a dynamiku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam