• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Pul roku chodit na vycvik a pak rok chybet? Hm, asi bych nastoupil az po te ceste...
    My meli ve vycviku (nebyl to gt) povolenou absenci 10% a jinak jsme museli nahrazovat...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SONYAH: ahoj, mohli jsme chybet 2-3x za celych 5 let nebo si nahradit. Takle dlouhe preruseni si nedovedu predstavit. Prijdes o skupinu, o jeji dynamiku, vyvoj atd. Navic, jak nahradit sebezkusenost? ta byla prvni dva roky. Vic ti asi reknou v insitutu, ale ja bych bud vycvik nebo cestu odlozila. Jezdila jsem pres leto, s tim, ze jsem na konci roku nebo na zacatku toho dalsiho chybela, tak abych se vesla do toho, jak bylo mozne chybet.
    SONYAH
    SONYAH --- ---
    Ahoj,ma tu nekdo zkusenost s prerusenim psychoterapeutickeho vycviku? Rada bych v lednu nastoupila na gestalt...zaroven ale planuji na podzim delsi cestu do zahranici...cca pul az 1 rok...jde to nejak skloubit?..Diky
    HERRKOPF
    HERRKOPF --- ---
    Ahoj, máte tip na dobrého psychoterapeuta v Praze? Předem díky!
    ESTEL
    ESTEL --- ---
    TETHALKA: Mě pomohlo uvědomit si, že od sebe nemůžu čekat, že budu schopna od první chvíle té samé otevřenosti, jaká pro mě byla přirozená v předchozím vztahu - že se prostě znovu testuje bezpečí a důvěra. Prostě jsem si potřebovala dát čas. A také respektovat, že jsem v situaci, kdy jsou tu najednou tři témata - moje osobní téma z minula, téma nového vztahu s novým terapeutem a zpracování pocitů kolem rozchodu s bývalým terapeutem.

    (Vlastně já k tomu řeším ještě to, jestli mi to celé stojí za to a jestli terapii opravdu chci a opravdu potřebuju - ale předpokládám, že toto se tě netýká :o)

    S tím "převyprávět to celé znovu" bych byla opatrná... Spíš bych to brala jako výzvu k tomu srovnat si, jak jsem vnímala můj životní příběh kdysi a k jakému posunu došlo, co je teď pro mě jinak, kam jsem došla... atd. Reálie jsou stejné a postoje a prožívání se mění. Už to prostě není "ten samý příběh". Začátek nové terapie může být příležitost si toho lépe všimnout.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TETHALKA: no, začínáš znovu od začátku. Respektive od začátku buduješ terapeutický vztah, v nějakém sebeporozumění a tak se pochopitelně nevrátíš na začátek.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    ZUZKAOU: Na tom, že mi poradí, jsem se s ní už domlouvala. Šlo mi spíš o to navázání na práci, kterou jsem na sobě dosud udělala, a o to, jak ten přechod zvládnout.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TETHALKA: nech si někoho doporučit od své terapeutky.

    A možná bych zvážila prozměnu terapeuta-muže., přinese to jiná témata a dynamiku.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    Řešili jste někdo někdy změnu psychoterapeuta? Nemyslím takovou, kdy se rozhodnete sami, že chcete někoho nového, ale terapeut z nějakého důvodu opouští praxi. Zanedlouho mě to čeká, protože terapeutka bude mít miminko, a i když v tom vidím šanci na novou perspektivu, netěším se na to, že zase znova odvykládám celý svůj příběh. Nějaké tipy nebo zkušenosti?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Dnes (patek) nestíhám přednášku Radkin Honzák: Psychopati mezi námi v 19 hod. v DOX. Nabízím své místo zdarma.
    NEUF
    NEUF --- ---
    DARJEEL: to jsem opomněl, omlouvám se :) PhDr. Pavlína Honsová, Mgr. Martin Pešek
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NEUF: koukam, ze diskretnost i co se tyce toho, kdo jsou terapeutky :-)))
    NEUF
    NEUF --- ---
    PÁROVÁ TERAPIE

    S mojí milou kolegyní máme aktuálně volné kapacity pro párovou terapii. Pokud víte o někom, kdo by mohl nabídku využít a těžit z ní, prosím, zprostředkujte na mě kontakt (728 386 076). Oba se hlásíme k systemickému přístupu. Konzultace probíhají v Praze, samozřejmostí je naprostá diskrétnost.



    Co je párová terapie?

    V případě, že se váš vztah dostal do situace, kdy už k řešení nestačí vaše obvyklé strategie, je párová terapie vhodným a často velmi účinným způsobem řešení společných obtíží.

    Párová terapie pro partnerské a manželské páry nabízí bezpečný prostor, kde je možné otevřeně sdílet vše, co vás tíží. Pomáhá nahlédnout na váš vztah s určitým odstupem a umožní tak lépe porozumět tomu, co vašemu vztahu pomáhá a co mu naopak škodí.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    ANICASE: v Praze, jsem psychoterapeut)
    DARJEEL: 10 sezeni muze nekdy stacit.)ale diky, to jsem nevedela
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAVLINKA: sociální klinika je 10 sezeni, je to jen na nejnutnější práci...
    ESTEL
    ESTEL --- ---
    ANICASE: Terapeutické centrum Gaudia bere na pojišťovnu - tedy kromě VZP. A nemá čekací doby, většinou je první setkání tak do týdne.

    Nebo pak psychoterapie Anděl, tam jsou dva nebo tři psychologové na pojišťovnu. Pak třeba taky Břehová, Dejvické psychoterapeutické centrum...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    ANICASE: muzu Vas vzit pod projektem za 100Kc na hodinu, jinak psychologove na pojistovnu jsou, ale asi dost plni, existuje socialni klinika
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: sorry za chyby, mobil
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ANICASE: existuje. eset, fokus, horni palata, ondrejov. sance velmi nuzka, ceka se mesice, vyhoreni psychologove.
    mozna nekdo bude vedet o necem dalsim nebo mut jinou zkysenost, jsem jen chronicky pacient.
    MUZA
    MUZA --- ---
    ESTEL: to je tezky, mozna jsem prevysila tech nekolik, se kterymi js se setkala... Rozhodne nema cenu kopat do vlastnich rad, urcite ti, ktere jsem potkala mohou pomahat ucinne mnoha jinym... Me nezbyva, nez hledat a hledat v pripade potreby... Jak rikas, nesnadne... :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam