• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: dobře, :) třeba máš pravdu
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: navic pani pise, ze sezeni u psychologa ji nepomahaji, tak doporucit ji ze to je presne to co potrebuje mi prijde hodne ukotvene ve vlastnich predpokladech a mimo jeji realitu. radis ji vlastne delat vice toho co nefunguje. to neni ok.
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: ok :) tak super.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: vidis, to ja bych si netroufal takhle tvrdit (ze vim) co by potrebovala. rekla si o clanek, napsala nekam verejne (tedy stale za predpokladu ze je skutecna). dostala clanek.
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: Dobře teda. zafantazírujem - Paní by potřebovala terapii. Individuální a dost možná hodně dlouhodobou pomoc. V prvý řadě bezpečnej prostor, podporu, důvěru,... naučit se o tom mluvit, začít nějak třídit ten balík témat a úkolů, postupně cílevědomě, citlivě... moh bych pokračovat ale věřim že i ty si to dovedeš nějak představit :) - Ne pitomej článek kde na ní někdo vychrlí hromady skvělejch rad...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: ztrata casu s trolem. otazky ktere jsem polozil myslim vazne, jestli k tomu neco mas, rad si to poslechnu, ale jestli se jen bavis na muj ucet, tak to me nebavi...
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: tak se nezlob no. Na hloupý otázky padá někdy hloupá odpověď. ;)
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: Zdá se mi že si chceš akorát poměřovat pindíky protože se tě z nějakýho mě neznámýho důvodu dotklo co si myslim o tom článku. Mě se nelíbí - snažil sem se bejt srozumitelnej proč. Tobě jo. - v pořádku :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: tak doufam, ze se pobavil. me to teda moc nepobavilo, na vtipy chodim do jinych klubu.
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: Dělam si s tebe srandu a pak mi to přišlo zbytečný tak sem to smazal :) Samozřejmě že nemam.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK:eh.. s mizicimi texty se bavit neumim...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: mas tip na nejaky takovy clanek? abych si mohl udelat predstavu, co tim vlastne myslis..
    heh odbornou akci? jako jakeho tipu pro takovou zenu?
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: To nevim. Co myslíš ty?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: hh. jasne, ja nebo kamarad.. ty jsi dobry strelec.. ne, ani to nejsem ja ani se nezname (mozna jsme se nekdy potkali na nejake odborne akci, to nevylucuju).

    co by podle tebe teda bylo to, "co ta paní tam, ve svý situaci, se svojí skušeností potřebuje - ať už je nebo neni skutečná :)"?
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: Přiznej se že si to psal ty. Nebo tvůj dobrej kamarád :) !
    Přečet jsem si to a měl jsem dojem - že to jsou jen trošku líp napsaný klišoidní rady jako najdeš v těch různejch oblíbenejch "návodech na změnu života" z dámskejch časopisů. - nad kterejma se v úvodu ofrňuje :)... to byl hlavně důvod mýho vrtění hlavou
    - těch x věcí co tam pojmenovává nebo na ně upozorňuje by mohli bejt témata sama o sobě na x hodin terapie na x času - nechápu smysl nebo výstup takovýhleho článku - možná jako nástin, inspirace, ale nemyslim si že to by bylo to co ta paní tam, ve svý situaci, se svojí skušeností potřebuje - ať už je nebo neni skutečná :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SANTAL: jestli chces polemizovat s clankem, mozna to bude lepsi v diskuzi u nej..
    tve vyvody jsou podle me mimo, ale kazdy holt vidi a cte to sve.
    - "Zvažte zda vás vaše prostředí podporuje ve změnách... " prece nijak neznamena ze "za ten její život a jak ho prožívá může okolí" jak vyvozujes
    - radikalni reseni (tam zminovane opusteni primarni! rodiny u dospele zeny) prece neznamena paleni mostu (nemusi se s nimi prestat bavit, dokonce i v clanku nabizi, ze se tam treba casem vrati, ale ze jestli chce aby se neco zmenilo, ma zkusit takovou radikalni zmenu)

    jako chapu, ze takove rada jako jsou v clanku nekomu nevoni, ale co vastne teda rikas ty? ze podle tebe jsou tyto rady pro danou zenu spatne? zy by bylo lepsi ji nerict nic, nebo to co uz tisickrat slysela? co bys ji poradil/a ty?
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    SANTAL: Ono to celý působí asi jako dialog typu "víte, mně se vůbec nedaří", "no tak to jste úplně pitomá, to musíte udělat, aby se vám dařilo". Jakože dík za radu.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MORPHLER: Strašně dlouhý a prázdný.
    "Zvažte zda vás vaše prostředí podporuje ve změnách... "
    Jasně, takže a/ za ten její život a jak ho prožívá může okolí
    b/ jinde jistě najde okolí lepší, co ji bude podporovat ve změnách - nejlépe tím že zkusí anonymní velkoměsto, jak lze vyčíst jinde... no už to vidím.
    Vůbec celé to vypadá jako když ten člověk po sobě nečte co píše a tak si odporuje (třeba chce "radikální řešení", co ale "není pálení mostů" - a jako příklad, co si pod tím představit uvede odejít od partnera? Tedy navíc tady partnera nemá a vlastně asi ani nechce, tedy pokud, chce partnerku, no...)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: no ja tomu rozumim tak, ze ji rika, ze bez zmeny se nezmeni, ze chape, ze ta zmena neni lehka, a to, co tedy muze udelat a nejakou zmenu do jejiho zivota prinese, je zmena prostredi. Mi to velmi dava smysl, obzvlaste kdyz jsem se s lidmi podobne zakopanymi na sve pozici jako je ta pani, leta slychal na krizove intervenci a leta o zmene jen mluvili a mluvili a mluvili a povidali jak to nejde... ale vlastne nikdy zadnou skutecnou zmenu nezkusili. cemu na tom nerozumis ty?
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: Nechci bejt škarohlíd ale mě to příjde skoro stejná motivační samomluva jako z těch dámskejch časopisů... 41letý nesamostatný sociofobní lesbický ztrápený ženě s nadváhou z vesnice citovat texty písniček a řikat "žijeme v Evropské unii, můžeme žít a pracovat všude, že?" ... tomu asi nerozumim
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    https://psychologie.cz/zivotni-zmena/ a neco z ceskeho rybnicku, taky velmi dobre...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam