• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: no tak si klikni na fokus prahy 6.

    Jinak vzhledem k tomul že ban v medicíně vede k tomu, že si konečně někoho hledáš, tak evidentně ostřejší přístup bude efektivnější než podůrný.

    Ne nemusíš v esetu nic rušit, jdeš tam na informační setkání - to co chceš ve fokusi využívat jsou širší služby než jen psychoterapie, když budeš chtít změnit terapeuty, tak pak ano, neměla by si mít několik různých individuálů paralelně. Ale klidně můžeš využívat třeba skupiny, casemanagement ohledně péče o zdraví a jiné služby, paralelně se svým psychoterapeutem v Esetu.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: jako hnusna bys na mne nemusela byt :( to CDZ neni pro prahu 6, co poilas, bydlim na 6. A mam kamarada, ktery jen nedavno do fokusu zacal chodit a terapeut byl pridelen random, ale dobre mohu tam zkusit zavolat. Nicmene si myslim, ze jakmile tam dostanu sezeni, tak musim zrusit toho sveho v esetu, protoze pojistovna mi neuhradi dva ruzne terapeuty nebo se mylim?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CDZ Podskalí - Fokus Praha – největší nezisková organizace v České republice podporující lidi se zkušeností s duševním onemocněním
    https://fokus-praha.cz/pomahame/centrum-podskali/cdz-podskali#nas-tym
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: sorry, ale fakt nejnajdeš vhodnější službu pro tebe, než casemanagement ve fokusu. Navíc jaksi hrazený z veřejných peněz. Soukromí terapeuté s primární neurotickou klientelou jsou ti celkem na dvě věci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: aha, takže si tam ani nezavolala. Tipuju že si ani neklikla na jejich web, protože bys jaksi zjistila že jsou už poměrně dost odlišně strukturovaná služba.


    Bavily jsme se taky o CDZ.- Tam si najdeš jakou výmluvu proč je nekontaktovat?

    Sorry - ale argument nebude se ozývat službě, která naplňuje přesně moje potřeby, protože někdy kdysi dávno se mi tam nelíilo je klasická autosabotáž poruch osobnosti.

    Sorry - neexituje nikdo zázračný, kdo má nadpřiozené schopnosti a bude lepší než ti předchozí. Existuje především tvoje motivace a ochota ke změně.

    Ale klidně si hledej náhodné kontakty a pak se vymlouvej na prachy a čekací lhůty.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: protoze tam mi prideli nekoho ranndom, uz jsem tam jednou chodila
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: proč ses nedomluvila v tom Fokusu?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: respektive se citim hodne blbe i pychicky, ale neni to z nejakeho vztahu, nesplnenyho sne, blbyho sefa nebo tak, ale ze strachu o zdravi.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Ahoj, mozna me znate napric nyxem, tak se nebudu vypisovat, ale hledam dobreho terapeuta tak do 800kc za hod maximalne (pracuji v statni sprave a mam fakt minimalni prijem) s tim, ze bych mela zajem dochazet 2x tydne. Momentalne resim asi psychosomatiku hlavne, valka na ukrajine spustila ve mne silene uzkosti a pak zacali fyzicke projevy. Nikdo z lekaru se uplne neodvazuje vyhlasit ty projevy za ciste psychicke, ale vlastne zadny poradny nalez uz pres 4 mesice nemam, ale citim se opavdu nemocne a v prdeli spis fyzicky nez psychicky. Diky. Praha
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Portál slevy....

    Slevy 30-70 | Nakladatelství Portál
    https://obchod.portal.cz/slevy-30-70/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Sanáč hledá terapeuty na dolečovací centrum v Praze a do komunity do Němčic. Do Němčic se hledá primárně žena a do dolečováku spíš muž, ale tam je to volnější.1
    Nejde o diskriminaci, leč o to aby byl tým vyvážený.

    Terapeut – SANANIM
    https://www.jobs.cz/rpd/1589125092/?rps=202
    https://www.jobs.cz/rpd/1593274484/?rps=202
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tohle je moc povedený díl s Hoskovcovou o self-efficacy.

    Dívat se, jak se blízký trápí v panické atace bolí, ale neustálé doprovázení není cesta | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/divat-se-jak-se-blizky-trapi-v-panicke-atace-boli-ale-neustale-doprovazeni-neni-8765221
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    RIMMSI: Je dostupná i jako e-kniha: https://obchod.portal.cz/e-knihy/soucasna-psychoterapie-e-kniha/, asi i jinde než u nás na shopu. Můžu zjistit, zda ji nebudeme dotiskovat. Každopádně Roubalovi u nás na podzim kniha vyjde.
    RIMMSI
    RIMMSI --- ---
    TBC:
    PESTRYPAPOUSEK: Je dobrý upozornit, že ta kniha je už starší a od té doby se vyrojila spousta nových směrů a také se některé směry porůznu slučují. To, co na psychoterapii léčí nejvíce, je terapeutický vztah (výsledek mnoha a mnoha výzkumů). V případě úzkostných poruch (paniky, OCD, soc. fobie apod) se třeba často doporučuje KBT a podobné "strukturovanější terapie", je to dost fajn obzvláště když se ty problémy rozvíjejí, dost to pomáhá předejít chronifikaci. Na poruchy osobnosti třeba schematerapie, někdo řekne Rogers...A na vhodnost a nevhodnost má každý jiný názor (někdo z KBT může tvrdit, že je psychodynamická terapie nevhodná pro poruchy osobnosti; někdo zase řekne, že KBT se dotýká jen povrchu a podobný kecy). Pro přehled je fajn třeba Vybíralova Současná psychoterapie (2010), ale zase, je to 12 let .) a bud antikvariát nebo knihovna. Pardon, pokud jsem napsal delší odpověď, než byla poptávka :D

    Současná psychoterapie - Jan Roubal, Zbyněk Vybíral | Knihy - LUXOR 📚
    https://www.luxor.cz/product/soucasna-psychoterapie-zbo000163011?
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    TBC: nepřijde-li někdo s něčím vhodnějším, nabízím toto:

    Psychoterapeutické systémy - Leblanc Lise | Knihy Grada
    https://www.grada.cz/psychoterapeuticke-systemy-1316/

    (sice doprodáno, ale třeba knihobot nebo antikvariáty...)
    TBC
    TBC --- ---
    Existuje nejaka publikace ktera nejak shrnuje jednotlive metody, pripadne i jejich vhodnost ci nevhodnost na různé potíže/predispozice?
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    EMMMA: díky...je to fakt masakr, ach jo, a bohužel asi ještě dlouho bude :(
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    EMMMA: aha, tak teď koukám, že i na TH klinice dočasně pozastaven příjem nových pacientů.. děti stejně tak kvůli přetížení aktuálně neberou v INEPu, tak to je úplně debilní :((
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    EVAD: šlo o reakci na tu eft ezo-poklepávací, viz i tento odkaz, který byl připojen https://psychologie.cz/aby-vam-terapie-neublizila/, ale dokážu si představit, že jestli máš eft spojeno s emotion focused therapy, tak jsi ani nečetla dál a rovnou se zlobila:). Emotion focused therapy samozřejmě gud.

    AIM_FREEMAN: dik za vysvětlení:). vtipny jak snadno dojde k zamene..


    PESTRYPAPOUSEK: https://www.thklinika.cz/michal-povazan/ Považan je super, mj. primář dětského v Bohnicích, ale je to s poplatkem a jak to tam teď mají s objednací dobou netuším
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam