• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: pokud začneš využívat služby Fokusu, tak budeš mít prostor pro to zmapovat co se děje a jak z toho ven, i kdyby tvoje představa že rozhodně nefunguje terapie v Esetu a nutně musíš měnit terapeuta nebyla úplně realistická. Služby Esetu i Fokusu můžeš využívat zároveń.

    Prostě se jim ozvi, vysvětli že teda máš terapeuta a psychiatra a že nemáš pocit, že by ti to úplně pomáhalo a jestli to s nima můžeš probrat a uvidíš, kam se to pohne a co ti nabídnou.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: ja tomu asi nerozumim. Takze mam kontaktovat to CDZ a oni mi pomuzou hledat duvody, proc ta terapie v esetu nefunguje? A pomuzou mi/nasmerujou me, co mam udelat, aby fungovala? A do toho CDZ mohu chodit paralelne s esetem?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: Tak ještě jednou, když zajdeš do Fokusu, tak s tebou začnou nejprve mapovat tvoji situaci a potřeby. Včetně možné potřeby změnit terapeuta. To klidně můžeš dělat paralelně s esetem. když se ukáže že to je něco, co opravdu má smysl a že by třeba nestačilo rozšířit využívané služby a víc se soustředit na práci s tím, terapeutem, kde už máte rozběhnutý proces a odpracováno sposut hodin, tak ti s tím, pomůžou.


    ale pokud si umanutá, že musíš změnit psychotertepeuta a nic jiného ti nepomůže, tak co už. Ale podle mého to dopadne tak, že to neuděláš a najdeš si milion důvodů proč to neudělat - mimo jiné kvůli objednacím lhůtám a prachům. A budeš sama sobě nalhávat - hele zkusila jsem to, ale nejde to z "objektivnáích důvodů".
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: ja te nechapu. Chci zmenit terapeuta. Neda se chodit do dvou center nejaky cas zaroven, tak kde je v tom vymluva? Je to proste nemozny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: jasně, nemá to smysl, nejde to, nebudeš to dělat, ty přesne víš co by ti pomohlo - až na to, že ta představa je jen výmluva proč reálnou podporu nehleda a změnu neudělat. Tvoje volby, prostě jeď dál a opakuj pořád to samé, ono se to určitě samo změní.


    A Ondřejov a Fokus jsou velmi odlišné služby s jiným fungováním.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: tyhle centra jako fokus nebo ondrejov jsou pro mne nepouzitelna, protoze nemohu chodit zaroven ke dvoum terapeutum, ale na to, abych se rozhodla zrusit toho sveho, tak potrebuji aspon 5 sezeni s novym a to na tu pojistovnu nemohu delat, takze tvoje rada s fokusem je k nicemu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: ne. Jde o komplexnější podporu chronických psychiatrických pacientů. Pokud potřebuješ více terapeutické práce, než sociální, tak ti nikdo sociální pomoc vnucovat nebude. Zároveň ale na tebe v příapdě potřebu budou prostě mít víc prostoru a mají širší nabídku služeb.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: no ale ja chci vymenit primarne terapeuta. CDZ jsem pochopila, ze je spis socialni pomoc, pomoc s papirovanim a zavedenim cloveka do zivota, to nehledam/nepotrebuji. A jinak ano, ja chapu, ze praci musim vykonat na sobe hlavne sama, ale ja porad z tech terapii v esetu nevim, CO mam delat, CO mam vykonat. Potrebuji asi nekoho, kdo mi vic jasne rekne, co to se mnou je a co mam delat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: no tak si klikni na fokus prahy 6.

    Jinak vzhledem k tomul že ban v medicíně vede k tomu, že si konečně někoho hledáš, tak evidentně ostřejší přístup bude efektivnější než podůrný.

    Ne nemusíš v esetu nic rušit, jdeš tam na informační setkání - to co chceš ve fokusi využívat jsou širší služby než jen psychoterapie, když budeš chtít změnit terapeuty, tak pak ano, neměla by si mít několik různých individuálů paralelně. Ale klidně můžeš využívat třeba skupiny, casemanagement ohledně péče o zdraví a jiné služby, paralelně se svým psychoterapeutem v Esetu.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: jako hnusna bys na mne nemusela byt :( to CDZ neni pro prahu 6, co poilas, bydlim na 6. A mam kamarada, ktery jen nedavno do fokusu zacal chodit a terapeut byl pridelen random, ale dobre mohu tam zkusit zavolat. Nicmene si myslim, ze jakmile tam dostanu sezeni, tak musim zrusit toho sveho v esetu, protoze pojistovna mi neuhradi dva ruzne terapeuty nebo se mylim?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CDZ Podskalí - Fokus Praha – největší nezisková organizace v České republice podporující lidi se zkušeností s duševním onemocněním
    https://fokus-praha.cz/pomahame/centrum-podskali/cdz-podskali#nas-tym
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: sorry, ale fakt nejnajdeš vhodnější službu pro tebe, než casemanagement ve fokusu. Navíc jaksi hrazený z veřejných peněz. Soukromí terapeuté s primární neurotickou klientelou jsou ti celkem na dvě věci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: aha, takže si tam ani nezavolala. Tipuju že si ani neklikla na jejich web, protože bys jaksi zjistila že jsou už poměrně dost odlišně strukturovaná služba.


    Bavily jsme se taky o CDZ.- Tam si najdeš jakou výmluvu proč je nekontaktovat?

    Sorry - ale argument nebude se ozývat službě, která naplňuje přesně moje potřeby, protože někdy kdysi dávno se mi tam nelíilo je klasická autosabotáž poruch osobnosti.

    Sorry - neexituje nikdo zázračný, kdo má nadpřiozené schopnosti a bude lepší než ti předchozí. Existuje především tvoje motivace a ochota ke změně.

    Ale klidně si hledej náhodné kontakty a pak se vymlouvej na prachy a čekací lhůty.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: protoze tam mi prideli nekoho ranndom, uz jsem tam jednou chodila
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: proč ses nedomluvila v tom Fokusu?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: respektive se citim hodne blbe i pychicky, ale neni to z nejakeho vztahu, nesplnenyho sne, blbyho sefa nebo tak, ale ze strachu o zdravi.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Ahoj, mozna me znate napric nyxem, tak se nebudu vypisovat, ale hledam dobreho terapeuta tak do 800kc za hod maximalne (pracuji v statni sprave a mam fakt minimalni prijem) s tim, ze bych mela zajem dochazet 2x tydne. Momentalne resim asi psychosomatiku hlavne, valka na ukrajine spustila ve mne silene uzkosti a pak zacali fyzicke projevy. Nikdo z lekaru se uplne neodvazuje vyhlasit ty projevy za ciste psychicke, ale vlastne zadny poradny nalez uz pres 4 mesice nemam, ale citim se opavdu nemocne a v prdeli spis fyzicky nez psychicky. Diky. Praha
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Portál slevy....

    Slevy 30-70 | Nakladatelství Portál
    https://obchod.portal.cz/slevy-30-70/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Sanáč hledá terapeuty na dolečovací centrum v Praze a do komunity do Němčic. Do Němčic se hledá primárně žena a do dolečováku spíš muž, ale tam je to volnější.1
    Nejde o diskriminaci, leč o to aby byl tým vyvážený.

    Terapeut – SANANIM
    https://www.jobs.cz/rpd/1589125092/?rps=202
    https://www.jobs.cz/rpd/1593274484/?rps=202
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tohle je moc povedený díl s Hoskovcovou o self-efficacy.

    Dívat se, jak se blízký trápí v panické atace bolí, ale neustálé doprovázení není cesta | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/divat-se-jak-se-blizky-trapi-v-panicke-atace-boli-ale-neustale-doprovazeni-neni-8765221
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    RIMMSI: Je dostupná i jako e-kniha: https://obchod.portal.cz/e-knihy/soucasna-psychoterapie-e-kniha/, asi i jinde než u nás na shopu. Můžu zjistit, zda ji nebudeme dotiskovat. Každopádně Roubalovi u nás na podzim kniha vyjde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam