lidi jsou zmasírovaní takovym podivnym jevem - nejprv se podvol, pak si stěžuj.
Tenhle jev je nám vštěpován všemi právníky a polycajty, ale důsledky jsou strašlivý.
historka č.1 - banální, ale ilustruje:
Ženská ve frontě v supermarketu u pultu s lahůdkama - než přijde na řadu, předběhne jí chlapík, objedná si, je obsloužen a jede dopryč, ženská přijde na řadu a okamžitě začne ječet na holku za pultem, že obsloužila chlapíka, kterej jí předběhl. Ta samozřejmě nemá páru, jak se tam nějaká fronta řadí či neřadí, s úsměvem říká "stál tam, byl obsloužen", ženská ječí, že to nejde... decentně jí upozorním, že teď už nic nevyřeší, pouze zdržuje, že se měla ozvat dřív... Dozvídám se, že se mnou se nikdo nebaví. To vidím taky, žejo...
historka č.2 - bavím se s jednou holkou, která si trochu nalítla s chlapíkem, ze kterýho se vyklubal méďa péďa.. a domáhá se své nezletilé dcery. Jo, paní, ten pán tu holku zatim neznásilnil, tak s tim nemůžeme dělat...
historka č. 3 - polycajti mi rozbili držku, pak mě donutili umýt se v jejich kachlíkárně od krve, a to pouze za to, že jsem si dovolil před nima odplivnout, když mě šikanovali. Přímá stížnost vedla pouze k dalšímu fyzickému násilí..
historka č. N - vybydlený barák zahraničního investora chátrá a čeká na demolici, ale zkuste ho obsadit.. je to přeci "soukromý majetek" a dokud nespadne (lhostejno, zda jde o památku), nestěžujte si...
Přemýšlím o tom, proč se podobné případy dějí. A docházím k závěru, že jsme tu všichni předposraný. Nejprv se podvol, pak si stěžuj. Tak to zákonné moci vyhovuje. Že při tom spadne barák? Že při tom znásilněj mladou holku? Neser, občane, zatím se nic nestalo, až se stane, můžeš podat stížnost. Že by se to vůbec nemuselo stát? To ne, pane, zákon je zákon, podvolte se a AŽ SE STANE PRŮser, tak si stěžujte.
a tohle mě sere. změna je pouze v lidech. vyzývám vás: Pokud máte dojem, že můžete zabránit katastrofě, SERTE NA ZÁKONY. možná vás zavřou...