• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KALHOTKAMUP - metropolitni univerzita Praha
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    KALHOTKA:
    To zvládneš, já jsem v té době byla na úrovni FCE a skončila jsem v té nejpokročilejší skupině :)


    KALHOTKA:
    Řekla bych, že výuka (rozuměj přednášky) je kvalitní, protože škola dovede zaplatit vyučující z UK nebo VŠE a až na výjimky (já jsem za celou dobu potkala jen jednoho takového člověka) se nemusíš bát, že by ti přednášel někdo, kdo neví, o čem mluví. Zázemí na škole je taky výborné (počítačové vybavení, knihovna, teď snad i nějaká "zájmová činnost", když něco potřebuješ po vyučujících nebo studijních referentkách, tak jsou všichni příjemní).

    Kamenem úrazu jsou zkoušky :( Studovala jsem prezenčně MVES a snad kromě dvou předmětů nebyl jediný, na který bych musela otevřít učebnici, vždycky se stačilo naučit z přednášek (cca 30 stran textu), takže jestli chceš tvrdou dřinu a pocit uspokojení z každé zkoušky, tak se obávám, že toho se ti na MUP (ale ani na žádné jiné soukromé) nedostane. Já jsem kvůli tomu potom začala studovat ještě veřejnou vysokou a je to úplně o něčem jiném, toho diplomu z ní si budu sakra vážit, protože budu vědět, kolik úsilí mě stál, ale diplom z MUP je pro mně prostě jenom kus papíru, co stojí na polici a nikomu se jím ani nechlubím, protože vlastně není čím...

    Možná jsem až moc skeptická, ale takhle to prostě vidím já :) Zkus se podívat na diskuzi na www.vejska.cz, tam se o MUP taky docela psalo.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    KALHOTKA: Za nás bylo v testu všechno od toho jednoduchého po to těžší, ale mně to přišlo celkem lehké, nebála bych se toho. Spíš než jako přijímačky to funguje jako rozřazovací test do jednotlivých skupin.

    KALHOTKA: No jo, kvalitní výuka. Tu MUP sice nabízí, ale k čemu to je, když je většina zkoušek za dávačku a ze školy nevycházejí kvalitní absolventi?
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    MARIPOSA: fakt nevim, ja tam sla protoze se nedelaly prijimacky, ktery bych na verejny VS po 5 letech bez studia uz nedala, jinak mam na soukromy skoly nazor jako vetsina spolecnosti, ze je to hlavne prodejna diplomu..
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    KORDA: Stačí přes studijní podat žádost prorektorovi pro studium (AFAIK je to Petr Just), nevím o nikom, komu by nevyhověl a že nás po druháku/na začátku třeťáku bylo...

    HRANIKA: Zajímalo by mě, jestli existuje i nějaký zákaz vyhazování studentů prezenčního :-D
    KORDA
    KORDA --- ---
    Jak je to s prehozenim prezecniho na dalkovy? Da se to vubec?
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    HRANIKA: já už jsem rozhodnutá, že přerušuju..dálkový mi nevyhovuje a štve mi chodit v sobotu do školy ;)
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    KUKATEKK: do ucebnic nic neinvestujes, na dalkovym ti staci vypisky z hodin a ty jejich opory a pak nam dost frci trida na spoluzacich.cz a tam neustale nekdo snazivej a aktivni doplnuje vsemozny materialy do dokumentu, vcetne zadani testu nebo jak kdo chodi po tride pri testu apod.
    A Kalhousovou dej podruhy, ona to nakonec da vsem, ponevadz jak pravila pani reditelka, dalkari jsou hlavni prijem skoly a je zakazano je vyhazovat;-) se divim Kalhousovy ze tam jeste zustava, kdyz ji dala takovou cocku loni kvuli nam, asi za to musi mit fakt dobry prachy jinak nevim kde je jeji hrdost..
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    HRANIKA: takže nejsem uplnej debil? ;)) Jako je to masakr co má za požadavky... kor mi přijde, že u dálkařů by mohla být trochu mírnější... já bych ten test nedala ani na podesátý...to bych musela studovat BV několik let a ještě to tam procestovat! Ty prachy mi taky štvou...ale zase si říkám, že bych do toho musela dát ještě dalších 75 a to nepočítám investice do učebnic, času, atd.
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    KUKATEKK: Kalhousovou jsem trikrat opakovala. Pak na ni skupinka aktivistu z druhy skupiny napsala hanopis ze ma prehnany pozadavky, a letos uz mame Jakse...Ja bych se na to vyflakla uz davno, ale ty prachy jim tam nenecham...

    GAIA: nojo, ja taky za jedna, ale to jenom proto, ze rozdal testy, used k pocitaci, byl jako beranek a ani jednou se na nas nepodival, natoz obchazet po tride:)
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    HRANIKA: GAIA: díky za info, rozhodla jsem se a zjistila, že tenhle obor (ES a VS) není pro mě a proto končím.. Minulý týden jsem byla na "poslední" zkoušce u Kalhousové na Moderním blízkém východě a tam to byla poslední kapka ;D Všem vám přeju hodně štěstí a úspěchů v dalším studiu ;)
    GAIA
    GAIA --- ---
    HRANIKA: taky jsem si ho dala jako poslední zkoušku a nakonec to byla největší brnkačka :D
    GAIA
    GAIA --- ---
    KUKATEKK: jo jo jestli to jestě nemas tak dej vedet :D
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    NATALIE: jj, desne vtipnej, radoby amik, oukej? mladej, v pohode, da to vsem
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s Kořanem - mezinárodní vztahy?
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    KUKATEKK: Ja mam Pomahace na Pravni aspekty EU, ale jsem dalkar, my mame vzdycky jeden predmet celou sobotu. Pamatuju si, ze jsem odesla jeste pred obedem, bo jsem mu nerozumnela, resp. ta latka mi prijde odporna. Ke zkousce mame naky obecny otazky k pravu EU a pak takovej zapek, asi 30 pripadu, konkretnich pravnickych orisku a ty musime vyresit a jeden z nich bude v ty zk. Dala jsem si ho az nakonec zkouskovyho, protoze tusim, ze to bude nejhorsi vec, snad to dam nakyma tahakama, protoze tahle latka je pro me naprosta spanelska vesnice...
    KORDA
    KORDA --- ---
    Dle mych zkusensti to nikdo nekontroluje a je to jedno. Max. mas u tech mensich skupin neaky % za dochazku.
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    ahoj, prosím někoho, kdo je na MVES (nejlépe prezenčně navazující magisterský), jestli by mi napsal, kolik cca hodin týdně je povinná docházka...díky moc:)
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    prosím vás máte někdo na přednášky Pomahače? Rozumíte tomu člověku? A jak u něj vypadá zkouška formou testu?
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    Dala jsem na nastebku ty lidi co tady napsali svuj obor... tak se tam kdyztak pripiste...
    KORDA
    KORDA --- ---
    Vsichni mate prava upravovat home, tvorte co uznate za vhodny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam