• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    fotogalérka vašich módních kreací

    Ukažte, jak jste se oblékli a vymódili na akce a příležitosti všeho druhu; škola, práce, party, festival, karneval, divadlo, kamkoliv. Meze se nekladou.

    Pokud si vysloveně nepřejete, aby vaši fotku někdo komentoval, napište to k ní. Ostatní účastníky prosíme, aby to respektovali.

    Jinak jsou komentáře a diskuse povoleny, nicméně mají pravidla.
    1) není žádoucí komentovat fyzický vzhled, natož ho zostouzet. Odpusťte si narážky na postavu, tvář, špeky, vyčnívající žebra, tvar nohou, tetování, barvu vlasů. Můžete komentovat, zda se oblečení hodí k tělesnému typu, ale urážky a posměch se tolerovat nebudou.
    2) nebudu trpět žádné narážky a invektivy osobního charakteru.
    3) osobní spory a antipatie a frustrace si ventilujte někde jinde.
    4) za cokoli z výše uvedeného dostanete varování, uplatňuju princip jednou a dost, budete-li se i po varování chovat jako hovada, dostanete na týden RO. Vrátíte-li se a budete v hovádkovství pokračovat, dostanete permanentní ban.

    rozbalit záhlaví
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    JIMX: tak košile s krátkým vítězství není nikdy a u nikoho, na tu je totiž v ženským mozku čidlo "žiš, to je ale jouda". :P
    EDERA
    EDERA --- ---
    JIMX: Není důvod, proč by i programátor nemohl mít vyhrnuté rukávy (zkus to, fakt to na ženský funguje:-).

    CHORCHE: Viz výše - na sako se vybodni, holky choď balit v košili s ohrnutýma rukávama.:-) Je to taková univerzální rada.
    JIMX
    JIMX --- ---
    EDERA: tak to bude vono ... já jsem programátor ... u toho je cokoliv víc než prestiže, vytahaný triko a džíny vítězství :-D

    nicméně očividně zbytečná debata ... jedna skupina druhou očividně nemá šanci přesvědčit :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MOODYCAT: Jsem téhož názoru. Když už je to příležitost, která snese košili bez saka, tak ve vedru snese i vyhrnutý rukáv. A jak už tu zaznělo - na vyhrnutý rukávy u košile je v ženským mozku nějaký čidlo, který odpojí veškeré zábrany.:-) Jednobarevná jakoby obleková košile s krátkým rukávem mi přijde vhodná tak pro realitního makléře nebo pojišťováka (a i ten teda víc uspěje, když si vezme klasickou s vyhrnutýma rukávama - viz "čidlo v mozku":-).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JIMX: Kdyz ona ta kosile s kratkym vypada vzdycky blbe, fakt vzdycky. Mnohem lepsi je trochu si ohrnout dlouhe rukavy. Pak uz staci doplnit jen peknyma hodinkama a zenskym padaj kalhotky uplne samy :).
    JIMX
    JIMX --- ---
    MOODYCAT: do divadla na muzikál v klidu jdu v oblekových kalhotech a košili s krátkým rukávem ... pokud je horko ... přijde mi to naprosto OK ... pokud není horko, tak košile s dlouhým, sako a bez kravaty ... na operu samozřejmě košile s dlouhým, sako a kravatu :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MOODYCAT: Nám radili, že si je chlapi nemají kupovat, aby odpadlo to pokušení si ji obléknout.:-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    EDERA: Ja hlavne nechapu, ze se a la oblekove kosile (nemyslim volnocasove kosile) s kratkym rukavem porad prodavaji, kdyby proste neexistovaly, bylo by jednou pro vzdy vyreseno.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Kurva to jsou kvanta textu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHORCHE: Jasně, všichni jsme debilové, co se v létě pohybujou jen šortkách a žabkách a obleky a jiný ve vedru nepohodlný oděv neznaj.:-) Když Ti vadí ta pravidla dodržovat, tak běž pracovat někam, kde nejsou. Kreativních firem s alternativním dress codem je určitě fůra.

    Ale připomnělo mi to, jak teď dávali dokumenty o konci druhé světové války a podpisu kapitulace Japonska. Celá americká armáda v rozhalence, ale japonský ministr zahraničních věcí měl žaket a cylindr. Pochybuju, že to bylo pohodlný a že mu v tom nebylo vedro. Ale když už prohrát, tak ať to má formu.:-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    EDERA: jojo a nejvic to pravidlo plati pro lidi, co vidi cerne sako a kravatu v lete max ve vyloze - to jedine mi na tom prijde vtipne a proto sem pouzil grammar nazi
    hele, pokud by lidi uvazovali donekonecna o tom, ze neco je Pravidlo a pres to nic nejede... tak tu mame porad otrokarstvi atp.

    mozna bych byl taky pedant, zit nekde v Koreii atp., kde ti nekdo tluce dress code do hlavy uz na skole, ale Cesi sou obecne v tomhle dost volni
    a nebo je to spis takove, na to se nemusim snazit vybocovat, stadovite chovani a honeni se za necim, z ceho vlastne nic nemam, ale MUSI to tak byt protoze bagr - tak v tom vidim zas ja prohru blba nad selskym rozumem, ale to uz sme dost za ramec klubu

    ja to nelamu do zadnych extremu preci (jako prijimani statnich cen v nejake osuntele bunde jen tak z triku) - todle me na tom zarazi nejvic, ani nenosim nejaka excentricka sacka, abych vypadal jak sasek - jen sem si dovolil rici, ze v lete z toho nejsem nikterak na vetvi a snazim se u toho nechcipnout

    TAPINA: njn vyhybam se cemu se da, ale to bych taky moh skoncit kompletne nezamestnatelnej
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHORCHE: Mně se líbí to přirovnání ke grammar nazi. Jo, můžeme dlouze diskutovat o tom, že jazyk se vyvíjí, že něco už nedává smysl a změnit to by pro uživatele jazyka bylo praktičtější etc. Ale nic to nemění na tom, že "bychom" je pravidlo a že když napíšeš "by jsme", budeš za blba. Teda - u jiných blbů, co sami nebudou vědět, jak to má být správně, Ti to určitě projde, stejně jako u jedinců, co si zakládají na tom, že se pravidly svázat nenechají.
    A s košilí do obleku je to prostě totéž v bledě modrým. Pravidlo "pod sako jedině košili s dlouhým rukávem" zatím pořád platí a Špaček je něco jako jazykový purista.:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CHORCHE: Pak je tu ještě možnost, že když máš genetický problém, tak prostě nemůžeš vykonávat práci, při které se nosí černý oblek. Když budeš alergický na seno, taky nebudeš moct pracovat ve stáji.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CHORCHE: Máš problémy s chápáním textu.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    T_Y_L: vesmes dress code je na cerny (je to vic univerzalni a vetsinou to sedne k jakekoliv jine barve nejlip - napr. fialova T-mobilu atd. - takze to bejva vetsinou standarne cerna, ne seda, ne modra...)

    to co rikas ohledne latky, materialu atd. je pravda, ale ten problem je u me geneticky, potit se budu v cemkoliv, zapnute sako, kosile v kalhotech, jiste... ale tim vlastne nijak nevetras a ja se potim od 25ti i v kratasech a volne kosili - pro me to pak je neresitelne, dlouha kosile je jen dalsi hrebik do rakve
    v tu chvili volim nejaky, dle me, prijatelny kompromis

    jak rikam, Spacek je proste v tomhle takova obdoba grammar nazi, resp. upjate modni policie - chapu to na Hrade, ale do x dalsich odvetvich bych neco jako rukavy nehrotil a beru to hl. konkretne na ta letni vedra, coz sou klidne 2 tydny v kuse (ber jako 2-4 akce) - takze to resis vic, nez jen jak se obleci jednou za rok na Vanoce kuli tezce verici babi a ze to nejak prezijes :)

    kdyz uz to tady tak stourame do morku kosti - na tom Zofine, nikdo neresi muj motylek, ale jestli mam vhodne sako, ci bych tam lital v tricku - imho rovina Vlk se nazral, koza zustala cela


    LUCIASHECK: viz. vys, ale jak rikam, problem je geneticky, primarne, proste se snazim to obleceni odlehcit jak to jde - nedelam bodyguarda, ale i ti tam maj cernej dress code v 95%


    podle me nedela dojem, ze ses spocenej jako prase uz vubec - nicmenne, beru ten feedback, nikdy mi to neprislo az tak podstatne, ze by to lidi vnimali tak moc - asi i proto, ze tam pak stejne prijde Leos v teplakach a s kapucou, nebo Kohak mele ptakoviny :D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CHORCHE: jestli delas nekde nejakyho bodyguarda nebo neco podobnyho, pak chapu, ze nosite cernej, ale jinak ne, opravdu vetsina udalosti v lete NEVYZADUJE cerny oblek a u tech, co ho vyzaduji, bys byl s kratkym rukavem za picuse.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    CHORCHE: Jestli má někde dress code na tmavý - nebo dokonce černý oblek, tak imho ho určitě porušíš košilí bez kravaty (nebo motýlku - dle události) a krátkými rukávy v podstatě taky. Taky nevím, proč jsi tu nadával na Špačka, když to vypadá, že specifická pravidla etikety musíš plnit kvůli zaměstnavateli.

    Jinak pokud je dress codem oblek - tak přes den je vhodnější šedý, nebo modrý. Co se pocení týče taky dost záleží na látce - třeba bavlněný oblek, nebo lehká vlna by udělala na léto lepší službu, než krátká košile. Pokud je oblek z nějaké umělotiny, nebo směsi tak to asi do tepla moc vhodné nebude. Taky může být oblek bez podšívky (nebo jen s částečnou) atd.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    AXTHEB: este ne, mas bujnou fantazii, zrovna u pohrebaku na to ale s prominutim sere pes
    mas ale jiny pozice s dress codem, napr. jako event manager se do toho cerneho obleku nasoukat musim, za kosili mi ale nohu uz nikdo neurve a budu v nem treba 20hod, tak to proste je

    EDERA: viz vys, a o tvou litost nikdo nestoji, ale ty nazory sou komicky... a tech akci je porad dost - ze ne pro tebe, ok, pak tedy nevidis moc dal - ale taky pochopitelne, x-krat sem psal, ze nenosim oblek do kanclu... nevadi

    SITH: to je jak o koze a o voze, opet viz vys, nesedim v tom obleku v kanclu... auto obcas je a neni vyhoda - u eventu si to parkoviste nevybiras (jestli je ci neni na slunicku)
    mne to proste prijde dost povrchni, stejne jako mi tu rikas, ze neumis jezdit sockou - po mne tam nikdo neslape

    dekuji za feedback, na vecerni schuzku se nasoukam do obleku, s kratkou kosili a bez kravaty... jeste vcera sem chtel jit neformalne, tak uvidime, co to udela za dojem (podle me to bude uplne jedno)
    a to jsem si stale naivne myslel, ze zrovna v CR todle pedanstvi moc neexistuje, takze jsem poucen, vohoz na dnesek vymyslen, bohuzel na selfie moc nejsem :)
    tema mi prijde dosti vycerpane
    SITH
    SITH --- ---
    CHORCHE: Mě osobně přijde naprosto nemožné jet v obleku do práce s MHD. Je tam moc možností si ten oblek ušpinit, roztrhnout od tašek školáků, nechat si pošlapat naleštěné černé boty a natáhnout do obleku ten smrad, který se tam line. Proto já, když je potřeba v práci oblek, jedu do práce autem. Máš klimu, takže se nepotíš, nikdo na tebe nešlape, takže nemáš špinavý boty, sako máš pověšené na vešáku za sedačkou, takže to nemáš zmuchlaný a nemusíš se tajrdlat stovky metrů do / od metra, když můžu zajet autem přímo před kancl. Jmenovka na fleku je bonus +20%. A taky mě firma platí tak, abych tím autem jezdit mohl a neměl jsem s tím časové a finanční problémy. Pokud po tobě někdo chce abys nosil oblek, seděl někde ve velkých teplotách a jezdil sockou, tak si prosímtě najdi jinou práci a nehledej problém v košilých s dlouhým rukávem
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHORCHE: Akcí, které by v parném létě vyžadovaly tmavý oblek, je fakt minimum. Pokud je to někde pracovní dress code na celý den, tak obvykle ve firmě s klimatizací. Jinak něco takového nevyžaduje ve vedrech ani Zamini.:-) A taky jsem slyšela o tom, že se dá v práci převlíknout a není třeba v obleku cestovat přeplněnou nevětranou tramvají.:-P
    Nikdo nezpochybňuje, že pánský společenský úbor je pro letní vedro nepohodlný. Je. Můžeš si na to postěžovat a my Tě politujeme. Ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CHORCHE: Ty seš pohřebák, že ve třicítkách nosíš černej oblek?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JAKE_UP: na to budu citovat paroubka: A kolik z Vas to ma?

    jinak sako nenosi jen kancl. krysy a koukam, pokracujem, -12, predpokladam, ze aspon 3/4 mam od zenskeho pohlavi, co v lete nikdy cerny oblek a kravatu nemelo v tech 30+ - holt se ze me aspon nikomu nesrolujou gatky ;)

    ja predne reaguju na nejakou konkretni situaci, na podzim nemam s dlouhym rukavem nejmensi problem - nejaka revolta, co se tyce obleceni, me presla po 20ti - je to ciste ucelove
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam