• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    BLONDYNKA: Dneska montérky, samá nuda a šeď. Z toho bys nezvlhla.
    SABATHSASULE
    SABATHSASULE --- ---
    Kontrolní den na projektech, výjmečně tedy v kalhotech, na zevláka.
    (Skoro si přijdu OT, že sem dávám hadry, který sem patřej a neplkám)

    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    vstoupím vám do vaší filosofické debaty, abyste už nemuseli tápat v temnotách.

    Ne, věk zde opravdu nebyl myšlen jako urážka. Každý tam musíme, koneckonců můj věk už taky dávno nezačíná dvojkou. Ano, podání bylo rejpavé úplně ve stejném kousavém duchu, v jakém komunikuje Blondýnka. Ano, věk mě překvapil ze zmíněných důvodů a také potěšil, protože je rozdíl, když rejpe mladá, debilní nána, nebo sarkastická dáma nad 40. Chodící mrtvoly, starý rašple, apod. jste si do toho vložili sami. Tak, a teď se zase na pár let odmlčím, protože tady je to jak když spadnete do kanálu.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Pěkný den vám všem a už kurva jděte s tím vylejváním srdíček do hajzlu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MORGAIN: každopádně pokud to druhé, tak na místě k tomu určeném :-)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BLONDYNKA: Podle mě třeba ani jedno z těch sdělení není zdaleka tak čisté, jak ho podáváš. Poznámku o chodících mrtvolách by stejně byli schopni použít i lidi, kteří humor používají jako obranný mechanismus. A spousta lidí v tom to sdělení bude číst právě jako "trefa do černého, je potřeba to zamaskovat vtipem". ;-)
    Nicméně klidně to můžeme buď uzavřít na tom, že to vnímáme každá jinak, nebo filozoficky diskutovat o způsobu komunikace a o tom, co mohou mít formulace "mezi řádky" v poště a tady nespamovat :-).
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BLONDYNKA: To je ve zmírněné formě ten koncept té vojny. Staří budeme všichni, takže ona časem taky a pravděpodobně se najde někdo, kdo jí to bude taky říkat, takže dobře jí tak a protože já s tím nemám problém (jsem se sebou srovnaná), tak pro mě není důvod ten stereotyp bourat - mě už to nic nedá a zjednodušovat to ostatním není důvod.
    Pro mě ta reakce s nadhledem je obvykle "jsem, no a?". Případně, "jj a má to nespočet výhod". Ale vím, máš ostřejší komunikaci obecně, než já, takže mě tvoje reakce nepřekvapila.

    A primárně jsem to nepsala ani tak kvůli tobě, protože vím, že jsi co do stylu komunikace a názorů dlouhodobě konzervativní (ve smyslu že máš svůj styl a za tím si stojíš, opět tím nemyslím nic špatného), a zrovna tvou komunikační rovinu tím neovlivním. Spíš jako inspiraci pro ostatní, že se s tím dá pracovat i jinak, protože mi přijde, že pár lidem tady by tenhle podnět mohl připadat zajímavý. A třeba se pletu.
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    Bože to je keců kvůli malému rýpnutí o věku (btw ALI je holka ).......
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    VALENTINA: Já vím, jen je k zamyšlení, jestli tenhle styl vtipkování vlastně neposiluje stereotyp, který v obecné rovině asi není ideální.

    Já jsem taky tlustá a nemám s tím celkem problém. Akceptovala jsem to. Na druhou stranu mi to dalo dost práce a vlastně bych přála spoustě dalších lidí, aby s tím bojovat nemuseli, nebo ne tak moc. A to pro mě znamená neposilovat stereotyp, že je to špatné, ani vtípkama, které většinou, přiznejme si, vtipné stejně nijak moc nejsou... ;-).
    Ale jako jde se na to dívat i tím způsobem, že když jsem to musela vybojovat já, tak to přece ostatním taky nebudu zjednodušovat. To je takový ten princip šikanování zelenáčů na vojně.... Akorát to není moje cesta, tak zmiňuju alternativu.
    Jak říkám, můžete se nechat inspirovat, nebo to hodit za hlavu ;-).
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MORGAIN: imho zrovna Blondýnka s věkem problém nemá, spíš to vidím jako špičkování, já si třeba taky na toto téma ráda zavtipkuju, ale že by mě nějak drásalo to, kolik mi je, tak to fakt nee.(jsem Blondýnčina vrstevnice, čti stará rašple:)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BLONDYNKA: To druhé už je nadsázka reagující na tvou nadsázku, že lidi po čtyřiceti jsou chodící mrtvoly... Tam sis tak trochu už začala a byť druhý komentář už mi přijde přes čáru, tak ten první byl v pohodě a ten aegismus se rozjel už v reakci na něj. Zbytečně, podle mě.

    Vnímám to hodně optikou spojenou s fatacceptance, kde je mimo jiné stejný problém se slovem tlustá (je to automaticky něco špatného, protože jediná správná věc je být štíhlá, u věku je to to samé se stará/mladá). A mě trochu mrzí ta automatická negativní konotace, kterou ta slova teď mají (původně jsou pro přece jen obyčejná popisná slova, tlustá nebo štíhlá, vysoká nebo malá, modrooká nebo hnědooká, ani jedno není špatně) a podle mě se těmahle kecama, které měly být obranou, vlastně jen posilují. Protože tím mimo jiné říkáme, že to označení je něco, čemu je POTŘEBA se bránit. Takže něco špatného.

    Mě je třicet, nemám zatím děti a nejsem vdaná a s poznámkama, že jsem už stará a měla bych s tím něco dělat, se setkávám taky. Kamarád jednou o kamarádce, která se vdávala v 27, prohlásil, že už bylo na čase, že už jí zvoní hrana. Takže vím, že ten tlak je a neschvaluju ho, protože je postavený na hlavu. Akorát bych byla radši, kdybychom přijali stárnutí jako proces naprosto přirozený a neposilovali s ním spojené stereotypy o starých rašplých, starých panách a podobně. Protože co se opakuje, to se stává pravdou v naší hlavě.
    A pak se holky svých narozenin obávají, jak čert kříže, protože přece stárnou, a to žena nesmí...

    Nevím, jestli to, jak to popisuju, dává smysl, ale mě to v hlavě smysl dává, jen je to těžké vyjádřit. Tak to berte jako podnět, že by možná bylo lepší tomu tu negativní konotaci nedávat, než bojovat proti něčemu, co je nevyhnutelné... A nebo mou poznámku prostě hoďte za hlavu, jako kravinu. :-)

    A vše nejlepší k narozeninám. Jsi v nejlepších letech... protože ten věk, ve kerém člověk zrovna teď je, je vždycky ten nejlepší :-).
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Napadlo vás někdy, že tím, že jste z komentáře ALINEARTODE, který byl překvapen nad věkem Blondýnky (na čemž není nic divného, ono se jinak v těch diskusích ne vždy pozná, kolik komu je a pokud to člověk nezkoumá, tak ani nemusí vědět, jak dlouho tu dotyčný je a prostě ho to nemusí napadnout), ale jinak jen komentoval oděv ale, ten věk jako něco negativního neoznačoval, udělali urážku až když jste to převedli na "starou rašpli" a podobně? Tu zkratku, že je to něco špatného, jste tam totiž udělali v hlavě, ne že by jí přímo napsala....

    Na komentáři, "jo ty jsi takhle stará, to mnohé vysvětluje" není nic urážlivého, pokud odhlédnete od konotace dnešní kultury věčného mládí a podíváte se na to normálně - no stárnem, to je normální a je to dobře, protože už Čapek věděl, že věčné mládí je blbost. A některé názory v kontextu věku a životních zkušeností najednou přestávají být tak divné a překvapivé a začnou dávat smysl, což přece není nic špatného.
    Tím, že komentář směřující k věku prohlašujete za něco, co se nemá říkat (a parafrázujete ho jako urážku automaticky), posilujete stereotyp že je stárnutí problém (ve skutečnosti těma parafrázema mnohem víc, než byl ten původní komentář). A tím se z toho dělá jen tabu a tlak na "věčné mládí" se posiluje a vlastně to v důsledku je větší Ageismus, než ten původní komentář.

    A já vím, že je to přece nadsázka. Ale humor je nejčastěji používaný obranný mechanismus v komunikaci... a věčně opakovaný vtip o starých rašplích mozek dříve či později uloží jako fakt, protože když se to tak opakuje, tak to tak musí být.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BLONDYNKA: to jsou ovšem moc hezké botičky, když nic jinýho, v rakvi by ti je snad nesundali :-D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ACKO: Tak zrovna Blondynka na svuj vek vypada luxusne a postavu ji zavidim i ja ve svych 26.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MADIETTA: člověk si musí dobře rozmyslet, kam chce vlastně dojít, mohl by se dát špatným směrem.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ACKO: ty jsi ještě ani nevyšla ze dveří.
    ACKO
    ACKO --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: to viš, k dokonalosti je dlouhá cesta :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VALENTINA: ty bys sem právě fotku měla dát, a měla bys je sem dávat pravidelně, aby všechny ty dvacítky chcíply závistí :P
    ACKO
    ACKO --- ---
    VALENTINA: možná je pro někoho dobrý se to dovědět, protože pokud se někdo prezentuje jako sexuální bohyně kombinovaná s femme fatale, tak je dobré dostat zpětnou vazbu, že tohle se odehrává jen v její hlavě, protože ve skutečnosti je už jen stará jetá rašple.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Ale tak já si vzpomínám, že když mi bylo přes dvacet, tak mi taky každá ženská přes čtyřicet přišla jako důchodkyně:) a dávat sem fotku, abych se tu dozvěděla, že už jsem stará bába, nenene:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam