• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Šmarjá - je samozřejmý, že po mateřský se začíná s omezenějším šatníkem, než když do tý práce denně chodím. Holt na to padne část prvních výplat. Nikdo tu nemluví o potřebě mít i na rodičovské doma tři kostýmy, deset halenek a patery různý lodičky. Jen o jednom formálnějším ohozu. Případně, když už budeme hodně rozhazovačný, o jednom na každou sezonu (ono přece jen do divadla v zimě je potřeba něco jiného než na koncert v létě).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    T_Y_L: ehm... tuhle mne zkrácení rukávů na saku stálo cca polovinu pořizovací ceny toho saka...
    ono už moc lidí (obzvlášť s kvalitním materiálem) pracovat neumí...

    to už fakt si raději pořídit nové... a kolik normálních (!) žen má na pořízení 2-3 kostýmů při návratu z rodičáku...
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ILLUZE: To je škoda. Ale řekl bych, že právě tohle vysvětluje ten rozdíl mezi těmi prezentovanými pohledy na věc.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    LORAIN: No zrovna tohle by mohlo jít řešit úpravou (zúžením) na nějakou více nadčasovou šířku (tedy aby to vydrželo, až se přestanou nosit slimky), pokud by za to ty kostýmky stály. Myslím, že zúžení kalhot není zas tak nákladná operace.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: nespočetně kamarádek hrudník během rodičovské prostě kamsi "odešel"...

    vůbec to není o tloušťce...
    EDERA
    EDERA --- ---
    JAKE_UP: Nemusí být bohapustě tlustá. Úplně beze změn na figuře projde těhotenstvím/porodem/kojením málokterá. Může vážit furt stejně, akorát jí zůstane přece jen o kousek rozšířená pánev nebo se zvětšej/zmenšej prsa. Nebo dokonce výrazně zhubne a starý kusy šatníku na ní plandaj.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MAR_TINA: Na rok se nevyplati koupit nejaky kus obleceni? Asi ne kozich nebo oblek, ale bluzu za par stovek?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TUILE: zrovna mám na sobě šaty právě na kolena (ve stoje do půli kolenního kloubu), vyřazené denní šaty. Když si sednu, jsou mi pár cm nad kolena, žádná stehna ani blbé pocity se nekonají.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUCIASHECK: to sem az do teto chvile nepovazovala za male cerne.
    dylkove je to presne na ty hrane co uz de. kratsi ne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKE_UP: někomu se rozestoupí žebra nebo pánev (kosti) a nestáhne se to. Nebo žena kojí = má velká prsa, koupí si blůzku a za rok jí bude velká, protože bude mít menší prsa.

    Hele na mateřský nejsem a pracuju, jen na sebe, ne v korporátu. I když mám potřebný počet pěkných šatů, lodiček a kabelek, fakt nevím, na co bych dnes měla ve skříni klasické oblečení. (Jedny malé černé, teda modré, mám.)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    T_Y_L: hele není! Samotnou mě to zaskočilo. před dětmi jsem hodně nosila kalhotové kostýmy - než jsem šla na mateřskou, měla jsem jich několik. A ejhle po mateřské se téměř úplně přestaly nosit široké kalhoty. Nosí se slimky. A ty jsem před tím neměla jediné. Takže kostýmy nenosím, protože bych si v nich připadala předpotopně.
    A malé černé mě bohužel taky nezachránily. 50 kilo před dětma nevypadá bohužel stejně jako 50 kilo po dětech.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: jako u nás uznávám, že tohle konkrétní tričko vypadá dobře...
    jen na tu svatbu to fakt nebylo vhodné
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: já ti nevím, asi už jde o profesní deformaci, jak u pohovoru sleduji řeč těla... když se v tom žena necítí, můžou být jakékoliv barvy, je to prostě znát...

    a je to zvláštní, jak ženám po mateřské strašně klesá sebevědomí; nepoznala jsem žádnou, kterou by toto životní období nějak na sebevědomí nepoznamenalo
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MAR_TINA: Ja tedy mam zatim jenom jedno dite s jednou zenou, takze uznavam, ze moje zkusenost je ponekud uzsiho charakteru, ale postava se ji vratila do normalu tak po trech mesicich. Netusim, co by se na ni melo upravovat tri roky. To uz by pak proste byla jenom bohapuste tlusta. Nicmene i kdyby tomu tak bylo, nedovedu si predstavit, ze by kdykoliv v prubehu toho obdobi nemela formalni obleceni.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUCIASHECK: male cerne - > nad kolena. ty se ti vyhrnou do pulky stehen i kdyz to nebude pouzrovka, ale uznavam, ze u pouzdrovky to bude markantnejsi.
    tohle by me u pohovoru vadilo:
    http://www.mylusciouslife.com/...ck%20dress%20-%20Alexander%20Wang%20Sleeveless%20Fitted%20Dress.jpg
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: to dělá táta mojí mámě. Dokonce jí ty věci občas kupuje v butyku u jakési paní Milany a dává jí to k vánocům. Krátká růžová trička s panterem, svetry s netopýřími rukávy pod zadek, květované kalhoty (ty ujdou), síťové obrtriko a pod to neonové tílko (s tím už ho poslala zpátky)...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Ano, to fakt není o ceně. Ale o stylu.
    Nechtěj vědět, kolikrát jsem si od svých partnerů vyslechla, že se neoblékám "trendy".
    No neoblékám a svůj šatník stavím primárně na kvalitě.
    Což se jaksi na padesátce "tričínek" a sportovních kraťasů nezakládá...

    A fakt to nechápu - všude kolem slýchám, jak muži preferují u svých partnerek šaty. Ne mí partneři - jeden vedle druhého - preferují u žen sportovní oblečení. A já skříně plné šatů... :-)

    Teď jsme se zrovna v sobotu chytli s mužem, protože jsme mamku doprovázeli na svatbu a já trvala na moc elegantní květované blůzce, on preferoval neónové tričko. Takhle mne z tohoto důvodu nedusil už pěknou dobu. No ještěže jsem si to ustála, protože bych tam fakt byla jak pěst na oko.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TUILE: aha, tak pokud smrskáváš termín "malé černé" na minipouzdro, tak to pak chápu.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUCIASHECK: pouzdrovka nad kolena. kdyz si v ni sednes, latka se vyhrne do pulky stehen. mne to vulgarni pri pohovoru prijde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam