• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    fotogalérka vašich módních kreací

    Ukažte, jak jste se oblékli a vymódili na akce a příležitosti všeho druhu; škola, práce, party, festival, karneval, divadlo, kamkoliv. Meze se nekladou.

    Pokud si vysloveně nepřejete, aby vaši fotku někdo komentoval, napište to k ní. Ostatní účastníky prosíme, aby to respektovali.

    Jinak jsou komentáře a diskuse povoleny, nicméně mají pravidla.
    1) není žádoucí komentovat fyzický vzhled, natož ho zostouzet. Odpusťte si narážky na postavu, tvář, špeky, vyčnívající žebra, tvar nohou, tetování, barvu vlasů. Můžete komentovat, zda se oblečení hodí k tělesnému typu, ale urážky a posměch se tolerovat nebudou.
    2) nebudu trpět žádné narážky a invektivy osobního charakteru.
    3) osobní spory a antipatie a frustrace si ventilujte někde jinde.
    4) za cokoli z výše uvedeného dostanete varování, uplatňuju princip jednou a dost, budete-li se i po varování chovat jako hovada, dostanete na týden RO. Vrátíte-li se a budete v hovádkovství pokračovat, dostanete permanentní ban.

    rozbalit záhlaví
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    JAKE_UP: spousty žen se kila navíc drží do doby, než přestanou kojit. A při kojení redukční dieta jaksi není na místě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    JAKE_UP: Nemusí být bohapustě tlustá. Úplně beze změn na figuře projde těhotenstvím/porodem/kojením málokterá. Může vážit furt stejně, akorát jí zůstane přece jen o kousek rozšířená pánev nebo se zvětšej/zmenšej prsa. Nebo dokonce výrazně zhubne a starý kusy šatníku na ní plandaj.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKE_UP: někomu se rozestoupí žebra nebo pánev (kosti) a nestáhne se to. Nebo žena kojí = má velká prsa, koupí si blůzku a za rok jí bude velká, protože bude mít menší prsa.

    Hele na mateřský nejsem a pracuju, jen na sebe, ne v korporátu. I když mám potřebný počet pěkných šatů, lodiček a kabelek, fakt nevím, na co bych dnes měla ve skříni klasické oblečení. (Jedny malé černé, teda modré, mám.)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MAR_TINA: Ja tedy mam zatim jenom jedno dite s jednou zenou, takze uznavam, ze moje zkusenost je ponekud uzsiho charakteru, ale postava se ji vratila do normalu tak po trech mesicich. Netusim, co by se na ni melo upravovat tri roky. To uz by pak proste byla jenom bohapuste tlusta. Nicmene i kdyby tomu tak bylo, nedovedu si predstavit, ze by kdykoliv v prubehu toho obdobi nemela formalni obleceni.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUCIASHECK: male cerne - > nad kolena. ty se ti vyhrnou do pulky stehen i kdyz to nebude pouzrovka, ale uznavam, ze u pouzdrovky to bude markantnejsi.
    tohle by me u pohovoru vadilo:
    http://www.mylusciouslife.com/...ck%20dress%20-%20Alexander%20Wang%20Sleeveless%20Fitted%20Dress.jpg
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: to dělá táta mojí mámě. Dokonce jí ty věci občas kupuje v butyku u jakési paní Milany a dává jí to k vánocům. Krátká růžová trička s panterem, svetry s netopýřími rukávy pod zadek, květované kalhoty (ty ujdou), síťové obrtriko a pod to neonové tílko (s tím už ho poslala zpátky)...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Ano, to fakt není o ceně. Ale o stylu.
    Nechtěj vědět, kolikrát jsem si od svých partnerů vyslechla, že se neoblékám "trendy".
    No neoblékám a svůj šatník stavím primárně na kvalitě.
    Což se jaksi na padesátce "tričínek" a sportovních kraťasů nezakládá...

    A fakt to nechápu - všude kolem slýchám, jak muži preferují u svých partnerek šaty. Ne mí partneři - jeden vedle druhého - preferují u žen sportovní oblečení. A já skříně plné šatů... :-)

    Teď jsme se zrovna v sobotu chytli s mužem, protože jsme mamku doprovázeli na svatbu a já trvala na moc elegantní květované blůzce, on preferoval neónové tričko. Takhle mne z tohoto důvodu nedusil už pěknou dobu. No ještěže jsem si to ustála, protože bych tam fakt byla jak pěst na oko.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TUILE: aha, tak pokud smrskáváš termín "malé černé" na minipouzdro, tak to pak chápu.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUCIASHECK: pouzdrovka nad kolena. kdyz si v ni sednes, latka se vyhrne do pulky stehen. mne to vulgarni pri pohovoru prijde.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKE_UP: tak naprosto chápu, že si někdo v uprostřed let vaření, lezení po podlaze s kostkama, mytí zadků a chození s kočárkem na písek, nekoupí tři bílé blůzy, dvě tmavé sukně, šaty a lodičky s perspektivou, že stejně za dva roky bude mít jinou figuru (třeba jen prsa a šíře pánve a žeber se mění, i u žen, které nepřibraly).
    I kdy yž se ráda oblékám hezky a do šatů, v korporátním dress codu bych byla nešťastná. Asi by se měla obchodní móda posunout, když se jí lidi vyhýbají jak jen mohou.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TUILE: wut? jak probůh v tvém světě vypadají malé černé?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ILLUZE: tak ony ani malé černé nemusí být vždy černé, že? :-) to už by tě nepraštilo? :-D
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    LORAIN: Imho pro pracovní oblečení (bavíme se o nějakém dress codu) je podobně nadčasová záležitost.


    ILLUZE: Ad mužský a ženský přístup - zrovna v mém pohledu tohle zas tolik neplatí, protože jsem to mnohdy já, kdo u ženy iniciuje k nákupu nových kousků oblečení (tedy neříkám jí samozřejmě, že nemá co na sebe :-)). Jinak v tomhle směru si moc nedovedu představit, že bych dopustil aby, žena řešila dilema, že nemá co na sebe. Chápu, že to je asi hodně běžnou realitu.


    OLIFFKA: Já zase úplně nerozumím tomu po mateřský vs. v průběhu mateřský. Já tedy mateřskou své ženy nevnímám jako důvod rezignovat na to jak bude oblečená mezi lidi. Takže u nás i ta obměna probíhá průběžně.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUCIASHECK: me prijdou maly cerny na pohovor vulgarni.
    pri sezeni se vyhrnujou tak, ze bych se v nich necitila dobre (i kdyz nic videt neni, ale clovek se musi strasne hlidat).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: u nás ne...
    oblečením to nebylo... prostě přišel někdo vhodnější znalostmi i zkušenostmi
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    JAKE_UP: Ja se ti k tomu rano i rozepisu, ted uz se mi z telefonu nechtelo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Tuhle jsem měla v práci květované letní šaty koupené ve Walmartu za dvanáct dolarů v roce 2004, když mi cestou v Paříži ztratili kufr. V ceně ten trik fakt není.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Tak snad i na rodicovske ohoz prubezne obmenuju a aktualizuju, ne? Nebo jako to, ze jste matky, z vas najednou dela nekoho uplne jineho? Kdyz vas tak ctu, tak asi kazdy rano malo dekuju prirode, jaky mam doma ukaz.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAKE_UP: hele, chápu, že ti dlouhodobě ležím v žaludku, ale těmi mínusy ty body dolů u tvého ID prostě nevyžehlíš ,-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: a práci našla?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: Víš, co je vtipné? :-)
    V těch mi přišla na pohovor od mého návratu do práce jen jedna kandidátka... podívala jsem se na ni a v tu chvíli mne napadla jedna věc - "návrat po mateřské".
    A co myslíš...
    Bylo to tak ,-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    hlavně se v podstatě všechny události, které vyžadují slušnější oděv, dají sfouknout jedněmi malými černými... od pohovoru přes svatbu kamarádů až po divadlo.
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    T_Y_L: hele, já nastupovala do práce po 4,5 letech mateřský a cca 80% veci jsem potrebovala obmenit..postava plus minus stejna, ale uz jsem se v tom necejtila..plus novy zimni kabat, boty, kabelky, bylo toho docela dost..ted po nekolika letech zpet v procesu uz jde obmena postupne, ze ji ani uz moc nevnimam..tkze absolutne chapu ten pocit "po matersky"..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam