• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    fotogalérka vašich módních kreací

    Ukažte, jak jste se oblékli a vymódili na akce a příležitosti všeho druhu; škola, práce, party, festival, karneval, divadlo, kamkoliv. Meze se nekladou.

    Pokud si vysloveně nepřejete, aby vaši fotku někdo komentoval, napište to k ní. Ostatní účastníky prosíme, aby to respektovali.

    Jinak jsou komentáře a diskuse povoleny, nicméně mají pravidla.
    1) není žádoucí komentovat fyzický vzhled, natož ho zostouzet. Odpusťte si narážky na postavu, tvář, špeky, vyčnívající žebra, tvar nohou, tetování, barvu vlasů. Můžete komentovat, zda se oblečení hodí k tělesnému typu, ale urážky a posměch se tolerovat nebudou.
    2) nebudu trpět žádné narážky a invektivy osobního charakteru.
    3) osobní spory a antipatie a frustrace si ventilujte někde jinde.
    4) za cokoli z výše uvedeného dostanete varování, uplatňuju princip jednou a dost, budete-li se i po varování chovat jako hovada, dostanete na týden RO. Vrátíte-li se a budete v hovádkovství pokračovat, dostanete permanentní ban.

    rozbalit záhlaví
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOUDY: Dokud se ti z toho nedere koberec, tak netřeba zapínat víc :-D
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOUDY: Máš na svědomí, že jsem dneska na jednom neformálním jednání furt čuměla chlapům na košile, jak je maj rozepnutý a v jakých vzdálenostech maj knoflíky.:-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dneska takhle a furt si nedokazu predstavit mit zapnutej ten horni knoflik proste

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MEESHA: Uz jsi nekdy zkusila to tema googlit? Svet je totiz plnej kolotocaru, jak se zda :-) To je jako s tim vtipem o tom chlapkovi co jede na dalnici v protismeru, slysi v radiu varovani a rika si kdepak jeden, jsou jich stovky :-)

    Top Button Placement | Proper Cloth Reference
    http://propercloth.com/reference/top-button-placement/
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    BLOWUP: asi ma tu hranici posunutou jinde. prvni knoflicek je odlehcena elegance, ten druhy je kolotocar. kazdy holt to ale vnima po svem.
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    KOUDY: krátký rukávy (ale ten výraz?! :)))
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: To bys mela se mnou smulu, kravatu k obleku nikdy nenosim ;-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLOWUP: kriterium stihlosti je jen moje osobni, nestavim to na obecne pravidlo. Je to spis o tom, co mi lahodi oku a zvyrazni linie (linie sirokych ramen je min "prerusena?" nevim, vlastne jsem nikdy neuvazovala nad tim, proc se mi to libi zrovna takhle).
    Ostatne ve vsech verzich korporatu dam vzdy nejradsi prednost kravate... dostatecne pevne na to, abych za ni nositele nekam privazala, nechala mu minimum vzduchu a pak si s nim delala, co chci.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: Hmm. V jednom ti musim dat za pravdu. Myslim si, ze v prvni rade jde o autenticitu. Neni nic horsiho, nez kdyz v patek potkavas na ulici korporatniky ktery krecovite zkousej bejt free v kalhotach s pukama, nazehleny kosili s rozhalenkou na jeden knoflicek a horsehide perfecto svitici novotou.
    V cem s tebou nesouhlasim je to s tim kriteriem stihlosti. Myslim si, ze jde spis o vysportovanost, takze naopak ta vypracovana hrud toho u me snese vic (i kdyz tri knoflicky bych nechal fakt jenom Tomovi Selleckovi v Magnum :-)). Mozna je to ale spis vedlejsi efekt toho, ze nekdo kdo je vysportovanej vetsinou bejva i trochu vic free in mind nez nejakej vymeklej rachitickej ajtak. At uz je to jakkoli, davam ti za pravdu, moje charakteristika byla trochu ukvapena ;-)
    LILY28
    LILY28 --- ---
    GEISHA: mas hodne druhu pin up satu. Lze najit i decentni
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLOWUP: blbost. Kazdymu, co mu vyhovuje. Priposrana traparna je nazyvat vkus jineho priposranou traparnou, notabene kvuli jednomu knofliku.
    Mi se treba na stihlych muzich (kam radim zatim i Koudaka) libi povolene knoflicky dva, na muzich s rozlehlou hrudi a sirokymi rameny knoflicek jeden. Obe povazuji za casual.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    NIKUSKA: jj, uz jsem objednala asi deset satu a sukni :-) tak snad mi neco padne
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    MIDORI: zkus kouknout na Zootu na znacky Closet, Chi Chi London nebo jeste treba Little Mistress, mivaji strihy ala 50' a podobny, vhodny i do spolecnosti
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ...ale teda je fakt, ze to bude v rudolfinu
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    GEISHA: to mas pravdu, ale treba tyhle jsou celkem decentni
    Tmavě modro-bílé retro šaty Valerie s puntíkovaným živůtkem ...
    http://www.sugarbat.cz/cz-detail-922782-lindy-bop-saty-valerie-navy.html
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LILY28: to by slo :-) sezenu je nekde v kamennem obchode nebo jen eshopy?
    LILY28
    LILY28 --- ---
    MIDORI: a co saty ve stylu pin up? Zenske s takovou postavou tyhle saty nosi :) a navic to ted frci.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Poradite pls, jaky typ satu se hodi na postavu hruska? mam pomerne uzkej pas, ale dost siroky boky a velkej zadek. Potrebuju spolecensky saty na vanocni vecirek. Určitě nic, co obepina, v tom se moc necitim..
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MEESHA: To neni ten problem. Samozrejme si kupuju kosile ktery jdou i uplne zapnout. Otevrit jen jeden knoflik je gesto ktery signalizuje "chtel bych, ale nemam na to". Je to takova priposrana traparna nekoho kdo by vlastne chtel byt casual ale spolknul nasadu od smetaku a nejde mu to :)
    Je to jedno z mnoha poznavacich znameni neautencity.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GUDRUN: Presne tak ;)

    Jedina prilezitost kdy to nosim pouze s jednim rozepnutym je kdyz mam pres kosili svetr s vystrihem do "V". Tam by nepusobilo dobre kdyby rozepnuti kosile kolidovalo s vystrihem svetru. U kulatyho vystrihu je to jedno, ponevadz to neni videt.

    Kosile zapnuty az ke krku nesnasim, i kdyz asi ve trech procentech pripadu je obcas shledavam ok (urcite to nema nic spolecnyho s tim ze tak obcas chodi Sherlock v Elementary :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    GUDRUN: Tohle tam je (právě i v textu jsou ty dvě varianty rozlišeny jako NO a YES):

    Is It Appropriate to Undo Two Shirt Buttons at Work?
    When you’re going tieless, is it flattering or a faux-pas to undo that second button? There are at least two sides to the debate

    MICHAEL HOEWELER
    By JAKE GALLAGHER
    Dec. 11, 2014 12:43 p.m. ET
    34 COMMENTS

    NO
    As the casual-Friday dress code has trickled into the rest of the week, open collars are often the norm, but that doesn’t mean colleagues want to ogle your chest hair. Men who undo just one button, said Samuel Barrett, 25, a London-based corporate strategist, show that “although [they] aren’t wearing a tie, they’re still adhering to formal business practice.” The little space between buttons, conservative dressers argue, is actually a chasm that says a lot about how you present yourself. Open that second one and co-workers might wonder whether you’ve stumbled off the French Riviera and into your cubicle. “In a professional setting, you’re not going to want to unbutton as many,” said Eric Jennings, vice president of menswear at Saks Fifth Avenue. But off the clock, added Mr. Jennings, feel free to unfasten with abandon: “When you’re out, among friends, absolutely unbutton [one] more.”

    YES
    Without a necktie to draw the eye, the collar opening itself becomes the focal point. More aggressive unbuttoners argue that when you undo just one button this opening appears too small—creating a constricted look. “Your neckline looks better with two buttons open,” said Mark Cho, the co-founder of the Armoury, a Hong Kong-based haberdashery that recently opened up its first U.S. location, in New York. “When it’s just one button open, it kind of looks like you forgot your tie.” Designer Antonio Ciongoli, of Eidos, brother brand of Italian haute tailoring label Isaia, said he would never undo just the top button: “That seems incredibly nerdy to me.” Mr. Ciongoli admitted that during the summer he’ll unbutton down to the third button, but that’s a trick probably best left to continental aficionados.

    Why Decide?
    There are times when one button is too conservative and two skews too louche. That’s the reason John O’Donnell created the “Tweener Button” for his shirt line Johnnie-O. A Tweener shirt offers a hidden button halfway between the two in question. Mr. O’Donnell said that while some men chuckle at the idea, many have embraced the Tweener without hesitation. He added, “Why it took so long for someone to come up with it is beyond me.”
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    KOUDY: Tak si musis koupit takovou, ktera ti kolem krku bude, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam