• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GRANTORINO: To by myslim byl hodnej dlouhej OT.
    To zacina uz tim, ze pigment kobaltovy modri ma napriklad jako takovej jinou barvu, nez kobaltova modr jako barva kterou z nej udelas. Potom zalezi na tom jestli jde o olejovou barvu nebo treba o akvarelovou - ty se nechovaj stejne. U lazur hraje roli nejenom pojidlo, ale i podklad atd.
    Digitalne ma kobaltova modr kod RGB 0-71-171 (to jsem si musel najit :) a i tady jde jen o pribliznou hodnotu. "Redit" se da digitalne ruzne (treba transparenci v procentech), tak si to muzes vyzkouset sama.
    Teoreticky existuje nekonecny mnozstvi barevnejch valeru - oblibenej trik jak pozlobit "vsemohouciho" boha je prani aby vymyslel novou barvu ;-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SHINING_KATE: Protoze je pro vetsinu lidi jednodussi rict cim je neco obarveny nez udavat treba pantone barevnej kod kterej definuje jakej z deseti tisic odstinu je konkretne myslenej. Nehlede na vec ze seprany dziny typicky jenom jeden odstin nemaj. Presne vzato by ani dvoje kalhoty ze stejny sarze ten samej odstin nikdy mit nemohly, pokud se prodavaj stone washed.

    Presnej barevnej udaj ma smysl kdyz potrebujes treba opravit nabourany auto - a i tam se pracuje s barevnejma prechodama, ty barvy se vlivem prostredi se starim menej. U obleceni to nedava smysl.
    SHINING_KATE
    SHINING_KATE --- ---
    BLOWUP: Já tedy nevím, ale u kalhot mě narozdíl od jídla taky spíš zajímá na jakou barvu je to barvené, než čím. Proto nerozumím tomu, proč by se kalhoty měly jmenovat „Indigo“, když indigo nejsou…
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BLOWUP: naredis kobaltovou modr a dostanes co teda za ruzny odstiny, povidej? rada se necham poucit :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GRANTORINO: Na tom neni nic k nepochopeni. Samozrejme si ty kalhoty vybiram podle vysledne barvy, ale vsech odstinu je dosazeno pomoci stejneho barviva. Roli hraje nejenom proces barveni, ale hlavne to co s tim provedou potom (prani, beleni atd)
    To samy se deje v malirstvi, kdyz treba kobaltovou modr naredim a dostanu ruzny odstiny - porad jde o to samy barvivo, v tomhle pripade kobalt aluminiumoxid.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BLOWUP: jo takhle, zajímavé... ale moc tu logiku Levisu potom nechápu, myslím, že zákazníka zajímá výsledný odstín než proces barvení látky ;), ale jansě, chápu
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    JAKE_UP: Ale jak je libo, pravilo sluchátko.

    Indigo – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Indigo


    Dejme si to úplně tupoblbě, abychom si to ujasnili. Tohle je indigo:


    To, že nějaká značka džínů nazve své džíny "něconěco indigo" opravdu neznamená, že od teď bude indigová barva vypadat jako seprané levisky.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JAKE_UP: Ber to jako bonus track, take it or leave it
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    BLOWUP: Hele, já chápu, když hodíš německý odkaz na nějaký výrobek, technologii a podobně, kde je třeba hledání relevantní informace v češtině dlouhý nebo nemožný. Ale opravdu není heslo Indigo na wikipedii v češtině?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GRANTORINO: Jen takovej tip: barva neni barvivo ;-)
    Indigo – Wikipedia
    https://de.wikipedia.org/wiki/Indigo
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jsem objevila neskutecny svet modrych odstinu :) ja myslim ze deb mysli v dobrym tenhle typ http://www.sport20.cz/...ifle/damske-jeans/damske-jeans-levis-711-sleepless-indigo-18881-0206/11602/ coz asi odpovida... Ale fakt indigo barva vypada jinak.. Tak si to Levis trochu pretapnul s oznacenim...

    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DEB: internet, co cekas?
    to je to samy, jako kdyz sem nekdo drbne v zime fotku s nabalenym krkem a cepici, ale lezou mu holy kotniky z klasickych indigovych dzin nebo co to teda kurva je
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    DEB: Asi jsem rada, ze si vykame, nicmene muj koment se vysmival debate, nazor jsem zatim nesdelila. Tak se mejte fajn:)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    DEB: ..to te ta barevna skala musela hodne zabolet:D
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    SITH: Takova jakoby indigova
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SITH: Ale je to dobre rozmysleny?
    SITH
    SITH --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: dobrý džíny, klasická barva!
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---

    můj první a nejspíš i poslední svetr s jelenem
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DEB: že někdo nějak pojmenuje model kalhot, nějak souvisí s tím, jaká barva je indigo?

    (Která je teda mimochodem tmavě fialová, když už jsme u toho. Nicméně když jsi mluvila o "nejklasičtější barvě denimu", tak to to tvoje nespavý indigo fakt nesplňuje.)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DEB: máš pravdu, že indigo je nejklasičtější barva denimu, ovšem to, co má saraj, není indigo ani smykem. Stačí si vygůglit oldest pair of jeans. Anebo se podívat, co je indigo, žejo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam