• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    MIST
    MIST --- ---
    ACKO: asi zalezi, jak to kdo ma ulozeny....mam schovane kroje, ktere moje matka mela na sobe v roce 1945. Ulozene v papirovych krabicich, prolozene papirem a levanduli. Jedine co se na tom rozpada je venecek z latkoveho kviti.
    Stejne tak se dcera nedavno navlekla do satu z tanecnich jeji babicky, rok 1957?. Vyzehlit je a jsou jak novy. Ne vsechno stare musi byt hnus.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ACKO: Hm, takova skoda :)
    ACKO
    ACKO --- ---
    Všechny padesátkovy kusy oblečení jsem vyházela před pár měsíci. Musím říct, že jsem se toho štítila i dotknout, natož že by mě napadlo, že by si to někdo vzal na sebe.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MADIETTA: No jasný, vždycky se někdo musí obětovat, a navíc z oho plynou pak i bonusy zápisu do historie. Vem si takovou Lewinskou, ta si schovávala dva roky hadry postříkané Clintonovým spermatem, a celý svět ji zná, žejo. Třeba si to jednoho dne někdo vezme i na ples.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    BLONDYNKA: Slecna v sukni a halence vypada užasne. Mně se moc líbí. Má šmrnc a moc ji to sluší.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MADIETTA: Ta nevyžehlená sukně je prostě hnusná a ples je slavnostní příležitost. Měla jsem za to, že na ples chce člověk vypadat dobře. Argumentace, že se to bojí žehlit, pač je to starej hadr, který udělá kdovíco, je sice uvěřitelná, no ale asi si to teda neměla brát. Prostě neoceňuju snahu být autentická, když to celkově stojí za prd, no. Zabij mě.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BLONDYNKA: to nerozporuju, akorát to není potřeba řešit, jako kdyby to KLEER snad nosila denně do kanceláře.

    BLONDYNKA: kdyby si lidi neschovávali staré oblečení, celý výzkum historie módy by se mohl jít zahrabat.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    VALENTINA: Mívali jsme doma různé věci, i staré, ale přece jen, po nějaké době se to vždycky probralo a vyhazovalo, ono to fakt už po čase bylo divné, smrdělo to starobou, ať to bylo uložené sebelíp, a nedalo se to už na nic nikdy použít. Navíc, kdyby to člověk všechno schovával, tak by potřeboval samostatný barák jen na tohle.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MADIETTA: Jakože maškarní kostým neva, že je zmačkaný a fuj? No jak myslíš, pro mě "ples ve stylu padesátek" evokuje třeba aspoň (když teda ne velkou róbu)

    nebo
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    BLONDYNKA: třeba jí vytáhla ze skříně po babičce, ne? moje babička ukrývala nejrůznější věci, které se můžou hodit.
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    BLONDYNKA: konecne je v tvy odpovedi vic vtipu nez jedu. gratuluji, postupujes bez ztraty kyticky. :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BLONDYNKA: dyť je to maškarní kostým a ne oblečení do práce.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SLASTE: Mno, mám svoje hrůzy alespoň vyžehlené, ale předmětem mé úvahy bylo spíš to, že terylénová sukně z padesátých let bude s největší pravděpodobností už dost zteřelá a tyhle materiály taky docela zasmrádají, skladovat je tudíž téměř šedesát let je úkaz docela zajímavý a vzít si to na sebe mi připadá docela ekl. I to je pochopitelně věcí názoru. Ovšem, od slečny, která se strojí, jako by jí bylo padesát, to musím samozřejmě brát seriózně :-D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SITH: pasek nosis stejne naruby jako ja proto se ptam.
    SITH
    SITH --- ---
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    BLONDYNKA: co si tak pamatuji (jsem videla), disponujes taky celkem hruzami.. ale nikoho to nefascinuje, nebo se tomu nikdo ani moc nedivi.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Fakt je, že na té sukni je špatně úplně všechno, od pokrčenosti přes barvu po příležitost. Fascinuje mě, že někdo takové hrůzy schovává, a ještě víc to, že si je někdo poté fakt vezme.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SITH: jses levak?
    SITH
    SITH --- ---
    KLEER
    KLEER --- ---
    IKI: mas pravdu no. Sukně ale bohužel byla pouze vypujcena a vzhledem k jejimu puvodu a materiálu jsem si nedovolila ji vyzehlit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam