• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    ETERNITY: Prosimte s v tom momentu to funguje jak? V pondeli nove zboží a v patek výprodej, nebo doplňuji průběžně?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ok, vyrazím zase někdy na lov do sekáče :-) jako od té doby, co jsem na Veverkově ulovila své geniální vlněné kalhoty, tak se mi už nic podobného nepodařilo :-( (pokud nepočítám Retro komnatu, což není zase úplně sekáč no)
    SITH
    SITH --- ---
    čtvrteční casual
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    PRDELOID: Všude možně, musí se prostě občas projít sekáč a obhlédnout to. Já uz poznám vlnu na první sahnuti (či někdy i pouhý pohled). Ale často jak pise GEISHA jsou sražené nebo s drobnými dírkami.
    Zrovna předevčírem jsem v jednom sekáči našla merino svetr, v bezvadném stavu, za 69kc.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    CMLKA: V momentu urcite darovat muzes. A protoze obleceni u nich koluje, nejednou potkam na vesaku v Ove svetr sve sestry a ona zas v Praze moje saty atp:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NEbo mate zkusenosti s tim, jestli se v Praze krom klasickych kontaku da obleceni nekam darovat?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Joa vcera jsem narazila nejaky angoracky svetr v textile house za 40, jen to nebyla moje barva (kremova) a taky nemusim mit doma vsechno.
    Sama obcas do momentu obleceni nosim. Vlna, kasmir, hedvabi nebo nechozene kozene boty (protoze obcas netrefim velikost v objednavce ze zahranici a pak jsem lina vyrizovat reklamace). Staram se o satnik ctyrem lidem, takze kdyz to dokoluje mezi nami, koluje to do sekacu. Mam dojem, ze nekde na svete mam svoje zenske protejsky, ktere se chovaji stejne, proto zatimco jedny veci odevzdavam, nove vzdy nachazim.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NEI: prosim a nevis, jestli se jim v Praze da i neco darovat?
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    PRDELOID: aj v textile house maju, viac v panskej sekcii
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PRDELOID: Budou ti k necemu tipy z Ovy nebo FM? I kdyz treba ten Moment nebo Adru asi maji vsude...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    do jakejch sekáčů chodíte, že tam maj vlněný svetry? Fakt, poraďte
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ETERNITY: a ted ty nozky, ze...

    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Tak ja dneska taky nozky. Obuv J. Garfield 130,- v seconhandu moment, kde me jedna z prodavacek vylozene nesnasi, protoze - cituji - ta baba si tu zaparkuje v bavoraku a vyzere potrebnym vzdycky to nejlepsi, i kdyz by si mohla koupit nove. Clovek se ne a nezavdeci.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PETER_PAN: tohle je uz jenom slovickareni. vhodnost uziti plastu u okurek fakt nechci resit, o tom to opravdu neni a ani se v tom nevyznam, v tom budes mit urcite pravdu. takze ve zkratce: cesta neni recyklovat, cesta je nehromadit bordel. Howgh.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    DRAGON: Tady je to OT, ale nemas pravdu s tim ze "celej svet by mel prestat pouzivat na baleni plast."
    Zousim rozepsat treba tady: [ PETER_PAN @ Klimaticka zmena // The young people are starting to understand your betrayal. ]

    Hlavne ta soucasna recyklace je vlastne downcyklace, ta proste nemuze funguvat dobre, ale skutecna recyklace mozna je pro radu plastu. Problem je ze se pouziva moc druhu plastu a leckdy nevhodne (napriklad polystyren na jogurt).
    1KA
    1KA --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ETERNITY: a jak můžeš vědět že nevěnují?

    "bojuje proti plastům, ale v červenci 1999 jsem ho viděla s igelitkou šach - kung - fu - mat" :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PETER_PAN: to je uplne jedno, co je v plenkach nebo neni. Problem je v tom, ze ten bordel existuje, protoze ani pulka se nezvladne uchovat na mistech urcenejch. Podivej se treba na Maledivy: denne 400 tun odpadu, maj recyklacni fabriku, ale je to k nicemu, protoze bordel uchovavaj na miste, kde ze zcela pochopitelnejch duvodu (jaksi zadnej vetrolam na atolech neni) ten bordel mizi v mori. Ne, neni cestou recyklovat, fakt ne, dulezity je lidem vysvetlit, ze nemusej svejm parchantum kupovat padesat plastovejch hracek rocne, gastro by bylo taky lepsi bez jednorazovyho plastu, rybari by nemeli odhazovat svoje stary site (obrovsky procento odpadu v mori jsou prave stary site) a nejdůležitější: celej svet by mel prestat pouzivat na baleni plast. Coz je slozity, chapu, nicmene ten fakt, ze by to pomohlo, je uplne jasnej.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    DRAGON: pomuze oboji .. hlavne recyklace je az na par vyjimek technologicky v plenkach, rada vyzkoumanych a/nebo vyvinutych veci se zatim ani nepouziva (napr. rozklad PET na puvodni monomer(y), cisteni a nova synteza PETu)
    N_I
    N_I --- ---
    NEI: docela dobre vystihla kamoska...

    "Znám tedy, pravda, dost lidí, kteří zdaleka nemají všechno. Všechno, co je potřeba, resp. co by mnohé věci asi dost zjednodušilo – nikoli to, co by jen tak chtěli. Je to bohužel jeden z nešvarů doby, že si horních hmotně zaopatřených 50 % myslí, že stejně a se stejnými prioritami jako oni žijí všichni. Ale jinak s oním „Chtít míň je to nejvíc… “naprosto souhlasím. Vůči naší budoucnosti a možnostem lidstva v budoucnu je hmotná skromnost dost zásadní imperativ. Nejen ekologický, ale i etický. Etických výrobků (jako oblečení, domy, nástroje atd.) je totiž mezi tím vším, z čeho lze vybírat, velice málo. Právě tím rozhodujeme, jakou podobu světa si přejeme a podle našeho rozhodnutí se řídí i ti, kdo věci prodávají a nechávají vyrábět."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam