• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PALEONTOLOG: asi mas pravdu, ale zupanek s ksandama pak neni uplne ono..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAR4NT: na uzevrene oddeleni radsi bez opasku :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAL: v nemocnici by se melo chodit v pyzamu, doplnenem pripadne o vkusny zupanek, na kterem pak ovsem NESMI chybet pasecek..
    SAL
    SAL --- ---
    Já vám tady toho Mozarta naředím. Už nám taky výtahovku z nemocnice.

KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NAVARA: Muž je velmi nekonfekční (vysoký, štíhlý) a v Anthony's umí upravit i sako, že hezky sedí ;). (Navíc teď mají slevy, kdyby někdo potřeboval).
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    NAVARA: hihi, nebo jak nás jeden prodavac kdysi s v bývalým poslal - HM dětská velikost ma taky dobrej vyber :))
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Ach ten periodický mindráček z obleků.
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    LA_PIOVRA: Ale na Mozarta, v době Mozarta, chodili i chudáci v tom, co měli zrovna na sobě.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: amen. Nebyt toho posouvani hranice, nebylo by mozne dnes jit na Mozarta jinak nez v bile paruce (vetsim poctu vsi), napudrovan, brokatovem kabatci a zlatych pumpkach a puncochach.
    Resp i za zivota Mozarta by se na nej chodilo v nevycinenych kozesinach, protoze tradice a zadne novoty.
    DEB
    DEB --- ---
    MADIETTA: byl tam jeden mlady pan, ktery se ke me dost hodil, mel cerny oblek, motylka, manzetove knoflicky tak akorat, lakyrky
    no moc mu to slušelo :)))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    K formálnímu oblečení atd.

Už minimálně od středověku - nejprve jen v určitých společenských vrstvách, dnes napříč celou společností - představuje "zakrýt tělo a ochránit před živly" jen asi tak 10 procent funkce oblečení. Hlavní funkcí oblečení je ve skutečnosti performovat. Cokoliv - společenský status, konkrétní příležitost, politický postoj, profesní roli, osobní přesvědčení, nebo prostě jenom nějakou náladu.

Člověk, který přijde do divadla v teplákách a v mikině, tím performuje úplně stejně jako ten, kdo přijde oblečen podle dress codu.

Oblečení ovlivňuje naše vnímání příležitostí, na které se oblíkáme, a vice versa, naše oblečení na těchto příležitostech pomáhá definovat, jak mají být vnímány.

Je samozřejmě na každém, JAK se rozhodne performovat, a nějaké bourání konvencí tu bylo, je a vždycky bude. Já osobně jsem velký příznivce oblékání dle příležitosti, ale je to hlavně tím, že módu miluju a nenechám si ujít příležitost ji využívat v plném spektru, než že bych byla tak konzervativní přiznivkyně zažitých tradic. Plus mám ráda ten feeling, když jdu na akci, která signalizuje výjimečnost už tím, jak tam lidi přijdou oblečení.

Nicméně tvářit se, jakože jsem nad věcí a jsem z toho vyčleněn, je podobně absurdní, jako byste tvrdili, že se vás netýká, já nevím, klimatická krize.
    N_I
    N_I --- ---
    WRNQ: já to jako veru fakt dusil a neudusil klasicky..:) a kdybys nic nenapsala ty pak ani já:)
    jdu se smazat...mě její fity přijdou strašný včetně fotek, když to teda shrnu:) neswag
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Pokud máš konfekční velikost. Jakmile nemáš, musíš za krejčím a jsi v tom 20k+, přičemž ti nic coby nebylo z vlny neušijí.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Presne kvuli tomu jsem cato parkoval nekde za rohem.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    Na urcite druhy jednani se musi prijet spravnym autem. Cim jednodussi sef, tim je pravdepodobnejsi, ze se z kanclu podiva na parkoviste. Kolikrat je zajimava debata pote, kdyz mate lepsi auto nez on. V lepsim pripade auto otvira tema pro konverzaci netykajici se predmetu obchodu. Auto je chte nechte soucasti satniku.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    N_I: Bíco, tvoje starosti na mojí hlavu:) ty vždycky umíš zamotat celej vesmír a těžkost bytí do něčeho, čemu nemá cenu věnovat příliš velkou pozornost ;)
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    MAR_TINA: Tu nemám, ale už jsem na jednu koukal, byla to T3 a mám v práci i vlečku na parkování.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BACCARA: jezdím partnerem a do Náodního bych volila tramvaj. Mnohem důstojnější.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    NEI: Na ambasádu jsem si vzal dvouřadý oblek tmavě modré barvy, mokasíny a do Národního nejspíš normální oblek a boty s uzavřeným šněrováním. To je hodně zvláštní věc že do Partnera si klidně vezmu dřeváky, ale do CLK bych je nevzal, k w210 si můžu vzít dřeváky a klobouk s kančí štětkou a bude to v pohodě.
    NEI
    NEI --- ---
    BACCARA: Ale cos měl přitom parkování na sobě? Popiš to alespoň slovem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam