• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Kdyz jsem byla mala, milovala jsem pocit rozmatlanyho a zahy usychajiciho Herkulesu mezi prstama a na dlanich.. vcera jsem to zase zkusila a jak se to odlepuje z brisek prstu je neskutecna parada.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Pozorovat premeny barev kolem nas.. Treba cajovy pytlik do horke vody. Nebo jahody do mlika. Nebo citron do caje..
    CRISSTEENKA
    CRISSTEENKA --- ---
    vylézt na silo u rybníka a být schovaná v korunách stromů. Tam přemýšlet třeba o životě chrousta a neřešit okolní svět pode mnou, který o mě neví...
    PYRE_NEOVLADNES
    PYRE_NEOVLADNES --- ---
    užírání syrovýho těsta na koláč. procházka v letním dešti. nebo kombinace kniha+gauč+deka+kakao a déšť za okny. jo a taky ta sametovost meruňkový slupky.
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Přijet brzo ráno do města, které neznám a pozorovat, jak se pomalu probouzí. Projít si turistická místa bez turistů, setkávat se jen s domorodci, pozorovat, jak připravují obchůdky a restaurace k otevření, pošťáka, jak rozváží poštu, pekaře, jak rozváží chleba. Vychutnávat si tu atmosféru, kterou město za hodinu za dvě úplně ztratí.
    HELA
    HELA --- ---
    když je v létě teplo, prší a fouká vítr, a člověk zmokne a hned zase uschne
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    vlhký vzduch po dešti :)
    HELA
    HELA --- ---
    tancovat naboso:)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    probudit se a zjistit, že ta pohádka se mi jenom nezdála :))
    VEENA
    VEENA --- ---
    Šťourání v uchu vatovou tyčinkou, když ucho svědí ... :]
    KURNIKSHOPA
    KURNIKSHOPA --- ---
    Sobotní snídaně, čerstvá káva se smetanou, křupnutí ještě teplé kaiserky, když jí rozlomíš. Lžička medu spouští jantarové slzy do másla. Je ráno, právě přestalo pršet.
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    RUSALKA: Nebo ten pocit, když se probudím a zjistím, že doma někdo je.
    Musím říct, že znám oba pocity, dřív jsem milovala ten tvůj a teď mám čím dál tím radši ten druhý. Prostě záleží na okolnostech.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    ten pocit, že se probudím a zjistím, že doma nikdo není ,)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Hrozně se mi líbí koukat na sklo přes polarizační brýle. Mám prostě kvalitnější brýle, které zabraňáují odleskům, takže se všechna jen trochu zbarvená skla zobrazují s fleky, jako damascénská ocel.
    URTSCHA
    URTSCHA --- ---
    MARTA_KLOFACOVA: a jeste jak tem lidem svitej ocicka nadsenim!
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    Miluju poslouchat člověka, který mluví o něčem co má rád, rozumi tomu a rad to dela .... i když je to něco co mi vůbec není blízké... když má někdo něco rád tak o tom umí mluvit hrozně krásně ...
    ELS
    ELS --- ---
    VEENA: Vůbec vzduch po letním dešti...
    VEENA
    VEENA --- ---
    Ten ranní vzduch po bouřce, když je k tomu i teplo.
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    moc rada omyvam cednik, ten kovovy, hladim ho jako kulatou hlavicku, cimz rozdelim vodu pravidelne po cele kopuli, aby byla cista

    moc rada cicham svym kockam k vouskum a necham se jimi simrat, obcas se zachichtam, kdyz vlhkym studenym cumackem zvedave a svykulenyma ocima dotknou se me tvare

    moc rada chodim za prudkeho slunce po ulici se zavrenyma ocima a sklebim se na ostatnim a tesi me, ze je nevidim - vubec rada chodim sama ulicemi, zvlast kdyz uz je tma a ulice jsou jeste horke, ozyva se hlahol z kavaren a vzduchem se linou vune ruznych jidel a ruznych nalad, to pak chodim a zkousim hadat, co kdo vari a jestli nema prepaleny olej, jestli se mu ta bramborova kase povedla a podobne:)

    moc rada saham na novevzrostle konce jehlicnatych stromu - jsou tak mlade a stavnate
    EETEE
    EETEE --- ---
    Sedět na nábřeží a koukat na vodu.
    Toulat se cizím městem a nikam nespěchat.

    Včera ozvláštněno hnízdícími labutěmi. Měli už jedno labuťátko vylíhlé a jeden z rodičů ho učil potápět se, druhý seděl na vejcích. Potom se nenápadně, aby si malé nevšimlo, vystřídali. Když druhá labuť dlouho nesedala do hnízda kvůli očistě a čechrání peří poznala jsem kdo je kdo! Samička se s mládětem vrátila, vystrkala samce od hnízda a pořádně ho "seřvala" a usadila se zpět na vajíčka... Chvíli trucoval ale pak začal trhat trávu a házel ji tak aby na ni dosáhla. Vypadala vyčerpaněji a vůbec byla daleko starostlivější - pečlivě odháněla otevřeným zobákem kachny, kavky a holuby neustále se motající kolem, a obracela vajíčka a podestýlala jim každou chvíli.
    Pobavilo mně, jak se ji snažil usmířit "květinou", když se na něj zlobila že neplnil správně svoje povinosti! :-)

    Vyržela bych tam sedět celé dny, ale nakonec jsem tam byla asi jen dvě hodiny. Kdybych v tom městě bydlela, chodila bych se na tu rodinku koukat každý den...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam