• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru

    Házení žábek do vody, zanořování ruky do pytle se zrním, pomalé poklepávání lžičkou na krustu oblíbeného crème brûlée.
    Jaké jsou vaše malé radosti, které vás uklidňují a prosvětlí vám den?
    rozbalit záhlaví
    GAF
    GAF --- ---
    TYPHUS: :)
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    GAF: Tak aspon mas hlavolam a zabavu na kopec hodin :) pozri sa nato z tej lepsej stranky :)
    GAF
    GAF --- ---
    Nevím, jestli to už nahraničí spíš s obsesí, ale zkusím to:

    Snažit se otevírat všechny sušenky, obaly od vloček, obvazy, pytlíky těstovin, prostě cokoliv co má takový ty dva cípy a šev uprostřed tak, aby se to doopravdy otevřelo (a bezchybně) na tom švu. Tuhle mi udělali čáru přes rozpočet ty nové obaly, co mají nad švem ještě třeba půl centimetru zataveného vrchu. Takže otevírat to přes prostředek je strašně těžký a náročný - vlastně to ani moc nejde :(

    ...a s tím souvisí i otevírání zauzlovaných pytlíků zásadně tak, aby se rozuzlovaly a nikdy nepotrhaly (ačkoliv to bývá často jedno)
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    Sankovanie
    HELA
    HELA --- ---
    Smetala jsem napadlý sníh z chodníku a tam, kde jsem ho odmetla, zůstaly na holém chodníku sněhově obtisknuté moje stopy, kudy jsem předtím prošla :)
    A chytala jsem vločky na jazyk a na hřbety rukou - vždycky to krásně zastudilo, a postavila jsem si na zídce minishěhuláka :)
    (A dala jsem mu jméno Navážka, protože jsem mu udělala malou hlavu a vypadá trochu jako troll:))
    EETEE
    EETEE --- ---
    TJORVEN: Krásný...přivodilo mi to pár vzpomínek... :-)
    COURT
    COURT --- ---
    když tak čtu nahoře o creme brulée z Amelie, mám taky něco...český jogurt "dole čokoláda, uprostřed bílý jogurt a nahoře růžové želé" Už léta mám rituál, nejprve olíznu želé na víčku, pak zabořím lžičku do želé a vylíznu trochu bílého, pak rozkrájím želé a postupně ho míchám s čokoládou i tím bílým...bývával lepší, ale je pořád moc dobrý. hlavně smíchaný uplně dohromady s těmi kusy želé, zvlášť nebo postupně bych to nesnědla :)
    COURT
    COURT --- ---
    když odemknu unavená z páce dveře od bytu a nikdo ještě není doma! to pak někdy i uklidím!:D
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    TJORVEN: Jů, díky :)
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    procházet v duchu domem svého dětství u babičky na venkově a vybrat si způsob vnímání. jednou jdu po hmatu, dotýkám se v duchu předmětů, našlapuju na shchody, rozsvěcím starý vypínač, ten kulatý, sedám si vedle teplých kamen, dotýkám se babiččiných látek a popaměti sjíždím prsty spirálu na noze dřevěného stolu. jednou to beru po vůních, jinak to voní nad schody - po bylinkách, jinak v komoře, v kuchyni, světnice voní domácky... jednou poslouchám, jak kokrhá ráno kohout, vržou schody, hučí oheň v kamnech, tikají staré hodiny ve světnici a večer klinká přejezd za chalupou... a vracím se domů mnohem bytostněji, než v pouhých vzpomínkách.
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    spravil som si vcera vecer prveho "proflakleho" andelicka :D a zaplaval si v jazere medzi ladovymi kryhami. Tiez som zistil, ze je to trocha bolestive.
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    dívat se na staré černobílé fotografie lidí, mužů a žen a přemýšlet jací asi byly, jak vnímali ten svět, mysteriozní na tom je, že už tu dávno nejsou, přitom ty jejich výrazy...
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    zjistil jsem, že to mléko v lednici ještě není zkažené a tak jsem si z něj udělal puding, který jsem neměl snad dva roky:)
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    Dnes som sa bol prvýkrát kúpať v jazere s miestnou skupinkou otužilcov. Voda mala asi dva stupne, ale ten pocit, keď človek vylezie von je skvelý. Všetci okolo mali z kúpania dobrú náladu, preto bolo príjemné to snimi absolvovať. Hlavne na Štedrý deň.
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    Ten dokonalý pocit po úspěšném složení zkoušky (ať už jakékoliv), na které vám opravdu záleží.
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    DOG: To mi připomnělo: Vyhrabat starej avšak stále funkční cd přehrávač a pouštět si "na dobrou noc" mluvené slovo, audioknihu Alchymista. Vůbec nevadí, že po 10 minutách usnu, protože si každý den můžu dát novou kapitolu... Připomíná mi to dětství, kdy mi babička četla pohádky. A je to mnohem lepší než usínat u hudby jako jsem to dělala dosud...
    DOG
    DOG --- ---
    Empétrojka nacpaná audioknihami, rozhlasovými pořady a pohádkami. Ještě nikdy nebylo cestování kamkoliv tak příjemné. (a člověk toho týdně načte dvakrát tolik)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Kdyz v knizce, ke ktere se dostanu po dlouhe dobe, najdu venovani, ktereho jsem si nikdy nevsimla :)
    PSAJKOU
    PSAJKOU --- ---
    vune novych knizek, diky ktery si vzpomenu na tu prvni, co jsem precetla kdysi:)
    SARRI
    SARRI --- ---
    v jednu rano se zastavit, v klidu si sednout a zrevidovat si co vsechno jsem vytvorila .. vzdy mi to vykouzli usmev na rtech :)
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    KOMPAS: Nebo nahlas cestou domů prázdnou ulicí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam