• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    COURT: To je jeden z nejlepších pocitů, kterýmu se vyrovná jen to, když se člověk naučeně probudí v sobotu v půl sedmý a pak si uvědomí, že dneska fakt nemusí. Těším se na to celej týden. Už zítra! :-)
    GAF
    GAF --- ---
    Věnovat se trpělivě a soustředěně činnosti odřezávání vrchního kolečka u pomeranče tak, aby se nožem vždy zavadilo, ale nikdy neporušilo dužinu uvnitř.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Když jsem včera ve vietnamské večerce popřál prodavačovi a jeho ženě k novému roku vietnamsky. Vypadali opravdu hodně mile překvapeni... K nezaplacení
    COURT
    COURT --- ---
    když se v noci probudíte a na budíku jsou třeba jen trepv dvě hodiny ráno, a víte, že můžete ještě spááát. (byly doby, kdy jsem si třeba schválně nastavovala budík na půl třetí..a já tedy s usínáním nemám problém, takže je to přesladký pocit)
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    prvni rano v novym byte, prvni kafe, rozhlidnuti po ty hromade krabic a tasek a tak trochu i hledani obleceni
    skladani posledni tasky nebo krabice po tom, co je vse vybaleno a uklizeno
    dalsi rano v novym byte, kdy si uvedomim, ze je hotovo, sem v novym a nemusim vubec nic delat :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Když vyjdu ven, pod nohama mi křupe sníh a odněkud zavoní uhlí z komína.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MONROE: Ty brďo, úplně mě zamrazilo. Fakt hezký..
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Močit do sněhu a dělat obrazce a dírky v mžiku - ano jsem muž :)
    GAF
    GAF --- ---
    TYPHUS: :)
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    GAF: Tak aspon mas hlavolam a zabavu na kopec hodin :) pozri sa nato z tej lepsej stranky :)
    GAF
    GAF --- ---
    Nevím, jestli to už nahraničí spíš s obsesí, ale zkusím to:

    Snažit se otevírat všechny sušenky, obaly od vloček, obvazy, pytlíky těstovin, prostě cokoliv co má takový ty dva cípy a šev uprostřed tak, aby se to doopravdy otevřelo (a bezchybně) na tom švu. Tuhle mi udělali čáru přes rozpočet ty nové obaly, co mají nad švem ještě třeba půl centimetru zataveného vrchu. Takže otevírat to přes prostředek je strašně těžký a náročný - vlastně to ani moc nejde :(

    ...a s tím souvisí i otevírání zauzlovaných pytlíků zásadně tak, aby se rozuzlovaly a nikdy nepotrhaly (ačkoliv to bývá často jedno)
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    Sankovanie
    HELA
    HELA --- ---
    Smetala jsem napadlý sníh z chodníku a tam, kde jsem ho odmetla, zůstaly na holém chodníku sněhově obtisknuté moje stopy, kudy jsem předtím prošla :)
    A chytala jsem vločky na jazyk a na hřbety rukou - vždycky to krásně zastudilo, a postavila jsem si na zídce minishěhuláka :)
    (A dala jsem mu jméno Navážka, protože jsem mu udělala malou hlavu a vypadá trochu jako troll:))
    EETEE
    EETEE --- ---
    TJORVEN: Krásný...přivodilo mi to pár vzpomínek... :-)
    COURT
    COURT --- ---
    když tak čtu nahoře o creme brulée z Amelie, mám taky něco...český jogurt "dole čokoláda, uprostřed bílý jogurt a nahoře růžové želé" Už léta mám rituál, nejprve olíznu želé na víčku, pak zabořím lžičku do želé a vylíznu trochu bílého, pak rozkrájím želé a postupně ho míchám s čokoládou i tím bílým...bývával lepší, ale je pořád moc dobrý. hlavně smíchaný uplně dohromady s těmi kusy želé, zvlášť nebo postupně bych to nesnědla :)
    COURT
    COURT --- ---
    když odemknu unavená z páce dveře od bytu a nikdo ještě není doma! to pak někdy i uklidím!:D
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    TJORVEN: Jů, díky :)
    TJORVEN
    TJORVEN --- ---
    procházet v duchu domem svého dětství u babičky na venkově a vybrat si způsob vnímání. jednou jdu po hmatu, dotýkám se v duchu předmětů, našlapuju na shchody, rozsvěcím starý vypínač, ten kulatý, sedám si vedle teplých kamen, dotýkám se babiččiných látek a popaměti sjíždím prsty spirálu na noze dřevěného stolu. jednou to beru po vůních, jinak to voní nad schody - po bylinkách, jinak v komoře, v kuchyni, světnice voní domácky... jednou poslouchám, jak kokrhá ráno kohout, vržou schody, hučí oheň v kamnech, tikají staré hodiny ve světnici a večer klinká přejezd za chalupou... a vracím se domů mnohem bytostněji, než v pouhých vzpomínkách.
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    spravil som si vcera vecer prveho "proflakleho" andelicka :D a zaplaval si v jazere medzi ladovymi kryhami. Tiez som zistil, ze je to trocha bolestive.
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    dívat se na staré černobílé fotografie lidí, mužů a žen a přemýšlet jací asi byly, jak vnímali ten svět, mysteriozní na tom je, že už tu dávno nejsou, přitom ty jejich výrazy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam