• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    BARTUC: sice jsem tank spec s druidem jeste nepouzil ale nebojim se rict... presne tak. mam resto/feral. je to sic stupidni ze dps muze byt uplne k smichu ale tank spec je na levlovani nakonec mozna ve vsem lepsi nez DPS. krom delani kravinek. ja osobne jsem dokonce radu rare elite potfor mordoval v resto medvedovi.... protoze s feral specem jsem proste nemel sanci... zatimco jako resto, elita utrapis k smrti a po 15minutach lechtani mu vysadi kardiostimulator.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    BARTUC: v low lvl dungu je to normální, tankovo dmg není moc závislé na gearu, ale dps specy jsou na gearu závislé hodně.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    kazdopadne musim poradne potrenovat, protoze zatim mam v tankovi vyrazne vyssi dps nez ve feralovi :-D
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: dekuju tobe a vsem ostatnim za rady, rekl bych, ze jsem v sobe probudil selmu :-D
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    BARTUC: hura
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    tak druid op jak prase, neskutecne zabavna vec :-D jen ted sehnat 4k goldu na lepsi formu :-) kazdopadne vcera sem se asi pul hodiny bavil jen tim, ze sem prepinal formu s glyph of chameleon :-D
    DWAY
    DWAY --- ---
    VODNIK: u archieho je ten presun docela pravidelny + pohyb na dobre misto s netherem + ja treba obcas pomaham chytat lidi kdyz to je pobliz.

u velhari ji nakonci kitujes po mistnosti,
    u councilu sem se ruzne presouval po mistnosti kdyz bylo na jedne strane moc run, a odbihas na stenu ve fazi kdy litaji blbecci,
    u manorotha v posledni fazi utikas pred vlnama a dobihas k bossovi,
    u zakuuna sem casto dobihal k druhemu tankovi kdyz se premistili mezitim co sem byl v shadow fazi, pripadne premisteni bosse kdyz se blbe objevily krystaly
    u garfielda beham jak vztekly a vychytavam duse,
    u kromoga obcas pomaham s runama a dobiham kdyz me odpalkuje ke dverim. Nerek bych ze toho behani je zas tak malo.
    u socrethara se hybu v konstruktu (charge na portaly a hazeni trap) i kdyz pravda tam mi zadna abilitka nepomuze
    u killroga sem pomahal s addama kdyz sme meli jeste slabsi dmg a lidi zrovna byli ve vizi

pak presne to odbihani co si psal,
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    DWAY: a kde prosím tě kromě trash bosse na začátku? Všude jinde je to jen o odbíhání v pravý čas (jako artillery u Reavera, chakram u Iskara, atd.) a případně občas přesun o sektor vedle (Xul, Archie, atd). Možná bomby u Reavera na mythic a pár dalších drobých meziher, ale jinak tam tank furt stojí na místě. To už mi přišlo dynamičtější BRF
    DWAY
    DWAY --- ---
    VODNIK: no v HFC se tanci nabehaji celkem dost :)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    VODNIK: to ja samozrejme chápu, ja to myslim globalne na char, ne na jednotlivou pozici v raidu hodne sem se natankoval ve swtoru, gze vim jak na to +-... jde mi o to, ze pojedu dual spec dps/tank asi a chci aby to dps bylo mobilni :-)
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    BARTUC: nějak tě přestávám chápat. Hledáš mobilitu, ale hlavní úkol tanka v 90% encounterů je udržet bosse na přesně definovaném místě aby se pokud možno ani nehnul :-) A občas k němu přitáhnout adda nebo naopak s addem nebo s nějakou otravnou dotkou kousek odběhnout. Hrát tanka je ta nejméně mobilní role ve hře.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    VICTIM81: me nevadi hrat vic charu, dycky sem mel dva mainy, abych byl schopnej pokrejt všechny pozice v grupe... co se pristupu k hrani tyce, tak hru hraju protože me bavi, tak to chci hrat poradne a proto me slackovani fakt nebere. na tanka/heala se zatím necejtim, protože neznam presne mechaniky hry, ale casem se urcite budu chtit cpát na pozici tanka. Jinak ja dycky vyhledaval slozitejsi postavy na hrani a snazil se je masterovat... mam rad chary, který mají prizvisko easy to play hard to master, kde ten char je schopnej hrat téměř kazdej, ale rozdil ve vykonu když ho fakt umis je totalne propastnej, takze nejaky sloziteosti nebo challenge se fakt nebojim... jde mi ciste o zabavnost a problém u toho je, ze si to fakt musim osahat... celou houthle anabazi se jen snazim minimalizovat počet pokusu :-D zatím mam za sebou castecne jeden (tauren paladin 89 lvl), kterej je fajn, ale desne mi na nem chybi mobilita (ta je pro me jak postupem casu zjišťuju jeden z nezasadnejsich atributu), kterou ale jak monk, tak druid mají... nemam rad nudny slackovaci chary/buildy (coz mi bylo receno, ze je ranged dps druid), ale uvidíme, dam ty koce sanci a myslim si, ze kolem lvlu 50 - 60 budu schopen rict, co me ba vic...
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    BARTUC: no pokud ti nevadi hrat toho vice najendou tak to je tvoje vyhoda. ja to treba moc nedokazu. mam jeden char a po altech netouzim.
    neni potreba mit ambice na top hrace. jen je proste vhodne vzit ohled i na to ze nektere specializace vyzaduji vice pozornosti pri hrani. pro nekoho to muze byt prave to co ho bavi ze ma nejakou vetsi zodpovednost. ale nekdo treba ma tendenci hrat neco co neni tak dulezite aby proste mohl slackovat kdyz nema naladu se extra snazit, a u dps tohle projde spis nez u ostatnich. ja chvili raidoval i jako hunter... to je uplne slack fest... rotaci se naucis tak nejak po pameti podle zvuku vis procy a ani se nemusis na to divat. ...na druhem monitoru TV.

5let stara guide bude spis zavadejici :)

Icy Veins - World of Warcraft News and Guides
    http://www.icy-veins.com/wow/
    World of Warcraft: Warlords of Draenor News
    http://www.wowhead.com/

a pro class/race restrikce jsem mel pochopeni. takze jsem rad ze nemuze byt blood elf druidem :) mi to dava smysl. doted mam divny pocit videt samana u aliku nebo jine pro me drive nepredstavitelne kombinace. osobne ale trolly povazuju za asi nejpohodovejsi rasu z hordy. i taureni jsou stylovi ale na muj vkus moc krava. takze pro esteticnost mam pochopeni. ale mam pocit ze na te nesoulad vlasu a srsti se komunitou poukazuje ale nic se myslim nevyresilo. nebo aspon o tom nevim.
    mi nedavno osvezila pohled na charakter navsteva holice v hlavnim meste. vyuzil jsem to poprve v zivote a prineslo to osvezeni.

a jak prave nekdo rekl.... hlavne hrej...
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    BARTUC: Moc to resis a malo hrajes ;)
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    BARTUC: zmenu muzes delat (a poprve za to i dostanes achievement) :o) http://wowwiki.wikia.com/wiki/Barbershop_%28Org%29
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    VICTIM81: dekuju za vycerpavajici odpověď :-) včera sem zkousel presne jak rikas trollici druida a je to celkem fajn :-) libi se mi, ze muzu behat rychleji nez ostatní a ze ma stealth :-) asi to udelam tak, ze simultaltne pojedu druida a monka a uvidim na malinko vyssim lvlu, co me bude bavit a to pak dotahnu primarne a budu mainovat. Myslim si, ze vzhledem k tomu, ze neaspiruju na top hrace (není na to cas) na top progressy, tak je asi uplne jedno co budu hrat, jde mi ciste o zabavnost...

co se tyce guidu, tak na ty sem koukal a snazim se podle toho rozhodnout, ale dost často jsou stary třeba 5 let a nevim jak moc vypovidajici hodnotu to ma :-) Uprime, kdyby se dal druid na horde hrat třeba za blood elfa, tak bych to asi hral radeji, tauren se mi na to moc nehodi a troll male je hnusnej... fml docela jde a taky jsem ji zacal hrat, ale stve me, ze sem si vzal zeleny vlasy, ale ve vlkovi je mam modry :-/ da se barba nejak upravit, nebo musim udelat jinej char?

sem asi divnej, ale jde mi i o esteticnost, když se na to mam koukat x hodin denne, tak potrebuju, aby se mi to libilo :-D

co se expeni tyce, tak tam to plánuju presne jak rikas... na 15 skocim do instanci a vylezu na 90...
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    BARTUC: no hodne stesti s vyberem.
    nebudu hodnotit monka protoze jsem ho nikdy nehral. a osobne me ani nelaka.
    rogue si sice dost zmenil od doby co jsem ho hral ale musim uznat ze jde o zmeny ktere jeho zivot zprijemnuji a ulehecuji. ale v tomto ohledu se dostalo na vsechny classy. bohuzel jak rikas. bude jen dps a nic jineho. musi se pocitat s tim ze to muze vest s problemem se nejak uplatnit.

osobne mam druida rad i pro vec kterou ma s rougem spolecnout. to je feral forma ktera je v jiste mire dost podobna a dava druidovi neco co je relativne unikatni. at jsi jakykoli spec s druidem tak mas vzdy k dispozici stealth. to je nastroj ktery bezny zivot neskutecne usnadnuje. dalsi pecka je instantni flying a travel forma. zejmena spojeno s tim ze jsem herbalista / alchemy tak seberu kytku casto driv nez me neco dobehne a jsem zas ve vzduchu. a uplne se smeju lidem jak vidim ze treba kvuli miningu musi sesedat z mounta pak jeste zabit ten hmyz co naagrovali a pak pak zase pomalu nasedaji. fakt nechapu jak to ti lidi dokazou kazdy den snaset :D
    diky tomu ze druid muze byt tank nebo healer tak ja nemam problem s cekanim na dungeon pres LF* tool.
    v podstate jsem takhle levlil. cca na 25lvl jsem zapadnul do prvni instance a skoncil snima az na 90 kde jsem zacal delat i pribeh posledniho DLC ktery je potreba. ale i tak jsem vetsinu 90-100 udelal v instancich.

a diky tomu ze DPS je proste hafo tak muzu jit pres LR* tool instance kdy dostavam navic odmenu jen zato ze jsem healer./tank/ a ne premnozene DPS.
    diky tomu neni zadny problem si sam a zadarmo udelat ilvl700+ gear. z odmen ktere jinak mas jednou denne. ale v pripade ze je tvoje spec potreba tak i vicekrat a to se netyka zrovna DPS. muzes tak nabrat tokeny na upgrade gearu na 695. a pak valorem zvednes az na 705. a to vse jen zato ze muzes mit jiny spec nez DPS. na ktere se tyhle odmeny moc casto nedostanou. popravde nepamatuju ze bych je nekdy v LF* toolu videl. zatimco tank to ma nejcasteji. a o neco mene casto healer.
    a lvl700 gear je v podstate stejny/lepsi jak to co pada na normal v raidu. tim se uplne v pohode vygearujes na mythic instance.

a moonkina jsem nikdy nehral. ne proto ze by me nejak nebavil. ale wow ma zasadni chybu.. max je dual spec.... ja bych uvital quadra. boomkina mam proste az na konci. a nehodnotim to zda o tom nekdo rikal ze to je nudne.

imho skus si trolici druida. vypadaji roztomile. specni to feral a dej tomu jedno odpoledne. uplne v klidu udelas 10-15lvl i bez zkusenosti a zjistis zda ta kocka je dostatecne zabavna pro tebe.
    a mrkni trba na guide PVE pro jednotlive class/spec. muzes se tam neco dozvedet o fungovani a celkove koncepci ktera je funkcni/kompletni az na max lvl. ja si pred tim nez jsem zacal i prosel vsechny specializace abych vedel zda tam neni zakopane neco co by mi vylozene vadilo. srovnal jsem si abylity treba rouga s feralem a je to opravdu dost podobne.

ale pokud citis ze nejsi natura kterou by bavilo tankovat nebo lecit. tak si klidne rouga vem. protoze tankovani a leceni ma jednu nevyhodu... pokud te to nebude bavit a budes to flakat tak budou umirat lidi... u tanka to neni tak spatne pokud ma endgame gear... postavi se na misto a muze jit afk. nejake agro a jeho ztrata vuci dps je historie. ale jako healer si to nemuzes dovolit. a musis byt zodpovednejsi mozna vice nez tank i kdyz mas super gear. pujde to hned poznat.
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: Jestli si psal, ze ti sedel Jugg (mozna si to pletu s nekym jinym :-D ) tak bych dal sanci DK :) Jednak zacinas na vyssim levlu tak relativne brzy zjistis, jestli te bavi nebo ne, a jednak ma luxusni startovni quest linku.
    ENDER
    ENDER --- ---
    BARTUC: ja jenom mluvil ze sve zkusenosti, kdy pro me osobne byl monk nejnudnejsi char...
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    WRATA: když me ten paladin jakoze jo bavi, ale ne tolik abych si dokazal představit, ze ho budu hra další rok...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam