• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    DWAY
    DWAY --- ---
    ETHAN: no na ukor toho, kym byl ten DH predtim :-D
    Samozrejme muzou vzniknout komplikace ala typek byl Mage a chce byt DH, ale v tu chvili bych asi preferoval ty hrace predtim. Neco jako sorry kamo, ale nebudem kickovat nase roguny jen proto, ze uz te nebavi Warlock.

Spise cekam, ze na DH pujdou primarne melee a tank hraci, protoze ono porad rozdeleni podle preferenci je nejcasteji Tank / Heal / Melee / Ranged.

A nerikam, ze nenastane vyjimka, myslim ze i tu nekdo psal ze chce menit z Locka na DH, ale tak to asi nebude uplne bezne ze by nekdo prepl na uplne jiny herni styl.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    VODNIK: Jasně, že ve finále to neudělá každý. Ale třeba monky máme 2-3 a to už je na na 20man raid tak nějak (přes) limit. Když se do toho vecpe další classa, tak je jasné, že ten raid pojme maximálně 3 DH a to na úkor někoho jiného.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    BARTUC: no a k tomu porovnání máš ty warcraftlogs co jsem ti postoval včera. Nahraj si tam svoje logy a můžeš jednoduše analyzovat a porovnávat svůj výkon se stejně vybaveným druidem odjinud, najdeš jich tam stovky.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    ETHAN: to je stejné jako monk v pandách, všichni tvrdili jak změní maina a nakonec to udělal zlomek lidí a ve výsledku je raidujících monků minimálně (aspoň u nás)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    VICTIM81: tohohle co pises sem si uz vsiml a musim rict, ze me to celkem dostalo, ty rozdily s rostoucim ilvl tam sou naprosto brutalni. Další věc co me prekvapila v tyhle souvislosti jsou hunteri, kteří na mym lvlu hrani totalne ovladaji tabulkdy dps na raidech i v dungach, ale třeba na mythic encounterech sem je v top dps nevidel... nicmene je ale hunter fakt zabavna classa a i přes to, ze sem byl vždy zamerenej na meele champy, tak me herni styl huntera hodne bavi :-)

Co se tyce porovnavani v raidu s ostatnima, tak je mi jasny, ze to nejde, pokud není stejna classa a stejnej gear, coz se mi zatím nepoštěstilo a to primarne z toho duvodu, ze za mesic a pul hrani sem feral druida potkal snad dvakrát :-D Me feral fakt bavi, libi se mi ten dot style a libi se mi obtiznost rotace a celkove variabilita, ale bude ještě dlouho trvat, nez to zoptimalizuju... v gilde mi sice tvrdi, ze ten set bonus 4pc tak dulezitej není, ale když sem koukal co dela, tak si myslim, ze ten dps narust bude pomerne vyraznej, protože ted nejvic co mi dela problém je to, ze se dostanu do faze, ze sem totalne bez energie a proste jen cekam az se mi dobije na nejakej sklil a musim hodne premejslet na co využiju combo pointy a třeba minutu nedám finisher... ale mozna je to jen myma levyma rukama...

nicmene na lfr raidech, kam imho spadam svým gearem jsem většinou do 10. mista v dps, coz asi není uplne spatny, ale ve všech mmo co jsem hral jsem většinou byl mezi top v dps v gilde (bez jakéhokoliv chvastani, jen konstatuju), takze sem z toho ted malinko "rozrusenej" a chtěl bych se dostat nahoru :-) nicmene co sem tak cetl a zjistoval, tak feral ma celkem slusnej scaling s gearem, takze pocitam, ze se to casem zlepsi... musim zacit behat pugovy normal raidy a pomalu sbírat set, zatím mam většinu gearu pvp... jakmile budu mit augument ve zbrani (ted nejsou prachy) a legacy ring na poradny urovni + class trinket, tak to bude o dost lepsi, ale to je ještě daleko :-) hlavne ze me to bavi :-)
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    BARTUC: dps scaling mi prijde v tomto expansionu rozhozeny.
    pochopitelne je ze hodne zalezi na item lvl. ale seredne je ze kazda class to ma polozene jinde a prestane vypadat trapne na docela odlisne urovni ilvl. jsou stastnejsi classy ktere podle toho jak dobry gear maji tak maji spec ktery je udela hodnotne pro DPS. hunter jede BM dokud se nedostane bezpecne pres cca 700ilvl a prejde na MM ktery je v konecnem vyvoji pro nej top. smutne je ze na to potrebuje jinou distribuci statu. takze musi prekopat gear kompletne. coz je proste desna otrava.
    feral je ok. bohuzel potrebujes gear ktery asi jeste nemas. potrebujes set bonusy z tieru a class trinket.
    treba rogue je na tom velmi podobne. nemastne neslane dokud nepostavis tier bonusy na slusnem ilvl.
    spousta raidu je ovlivnena tim ze tam jsou lidi s nizkym ilvl a i velmi vysokym. bezne v LFR. muzes mit pocit ze nekdo slackuje protoze dela jednu ctvrtinu dps toho co jiny typek ale ten chudak pritom jen nema gear.
    a mezi top dps je pak i tank ktery ma ale ilvl720 takze dps pod 710 vypada jako flakac a lidi pod 700 afk.
    nemej depku z toho ze delas mene dps nez nekdo na vyssim ilvl. a bohuzel nema moc cenu se srovnavat ani s jinou class na stejnem ilvl pokud nemas endgame gear kde se to priblizne sejde. ta krivka na vrchol je ale pro kazdeho odlisna coz je proste hloupe ze mas takova hlucha mista kde ti nejaka class prijde vylozene slabsi. pokud udelas vice dps nez jinej feral ve srovnatelnem gearu tak se pochval a bud v klidu.
    scaling mi prijde jako na steroidech coz se mi nelibi.
    DWAY
    DWAY --- ---
    ETHAN: sice to rikaji vsichni, ale myslim ze nakonec to nedopadne :)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    ETHAN: ja asi tak jako tak budu hrat toho druida, bavi me a je zajimavej :-)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    BARTUC: Jasně, to je normální. Mě to jen vyznělo, že budeš zkoušet raidovat se vším najednou. V tom případě si jen dej pozor na toho DH. Toho totiž bude mít za maina kde kdo (aspoň u nás to slyším ze všech stran, jak lidi chtějí měnit). A míst v raidu pro jednu classu nebývá zase tolik.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    ETHAN: rozhodne nejsem ten typ a ani by me to uprimne nrnapadlo, abych chtel po gilde vygearovat 10 postav. to vubec ne. stejne nez se dostanu k nejakymu gearu i v gilde, tak to bude trvat protoze epgp :-) aktualne mainuju druida a neplanuju zmenu, jen me bavi hrat vse a chci si vse vyzkouset, coz neznamena, ze to chci vygearovat od gildy a navic udelat 700 ilvl v ashranu je brnkacka :-) ja jen nasavam informace a na zaklade nich a na zaklade odexpeni vetsiho poctu charu se rozhodnu co budu mainovat definitivne a to pak budu chtit tahat co nejvejs, ale rozhodne to nebude vic jak jeden char. ted jedu lfr a expim dalsi prcky, protoze me to bavi spolecne s garisnou...
    DWAY
    DWAY --- ---
    ETHAN: jo ja to blbe napsal. byly to dve myslenky akorat sem preskakoval od jedne k druhe.

myslenka 1) nedelal bych si hlavu s tim ze s druidem zatim netoci moc, protoze kdyby chtel raidovat, gilda ho dogearuje
    myslenka 2) vysrat se na raid prozatim a vyzkouset si vic postav.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DWAY: Jasně, ale s jednou postavou. Ne pokaždé s jinou s tím, že si ještě nevybral.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Samozrejme po projeveni trosku snahy, takze nejaky ten zakladni gear z lfr a dzungle.
    DWAY
    DWAY --- ---
    ETHAN: alti ne. Novacci ano. Kdyby k nam prisel novy hrac, ktery prijde do gildy s tim ze s nama chce raidovat a ze zacina hrat, tak ho rad do toho raidu vezmu kdyz vim, ze mame vic nez dost dps na stavajici content.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DWAY: Ale nikdo mu nebude vybavovat jednu postavu za druhou. Takové samaritány fakt neznám. U nás se alti do raidu prostě neberou, vybavuje se akorát main nováčkovi, to jako ok, ale aby si tam někdo tahal další a další postavy, to tedy ne. Trochu plýtvání časem těch ostatních lidí.

BARTUC: I bez raidu dostaneš všechno na ilevel 650 a s tím se dá v pohodě žít a zkusit všechno. Set sice neuvidíš, ale to není tak moc nutné, abys zjistil, jestli ti classa a specka sedí. A pak prostě s něčím do raidu, ale fakt nečekej, že ti tam každý týden vezme raidgrupa jinou postavu, na to není nikdo zvědavý. Samozřejmě možná takové lidi znáš, ale vím, že u nás by tě poslali, kam slunce nesvítí.
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: no pokud si predobjednas datac digitalne budes mit cca mesic na odzkouseni demon huntera pored spustenim datace :) DK zacina na lvl 50 to mas pulku za sebou :) potom nejake ty boosty. Jako da se to no :)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    DWAY: tak pristi datac vidim na demon huntera, co sem koukal, tak ten class bude hodne zajimavej :-) jinak ja chci postupne vyexpit huntera (ted 74), dodělat palata (89) a pak rogunu, wara, dk, monka, ale zaroven se potrebuju věnovat druidovi a garisne a tak, gze to je sileny s tim malym objemem casu co tomu muzu věnovat :-/ a kamos co ma se mnou refer a friend, tak uz ma vse vyexpeno, takze smolik :-D
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: ted mas idalni cas prave na to expit vsecko :) Je mezi datacem a poslednim raidem pokud si v gilde ktera raiduje, tak te vezmou do raidu i kdyz netocis moc dneska. Protoze vetsina lidi uz by mela mit dostatecny gear na to aby se ten rozdil nuloval. Samozrejme pokud se ti nejedna o mythic progress, ale to hadam ze bude pro novacka spise hudba budoucnosti.

takze byt tebou tak vyuziju cas mezi datacema proste si vyexpim par rozdilnych class aby si zjisti co te bavi a v pristim dataci zacal na startovni lajne pekne s ostatnima :)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    ETHAN: je to fakt no... ja to resim z toho duvodu, ze mi feral prijde takovej nejakej nic moc v porovnani s ostatnima classama v raidu/dungu (například likquid s oběma rukama levejma me s hunterem pretoci jak nic), ale mozna je to tim, ze to mackam spatne.. ikdyz je fakt, ze když když mam třeba dva targety, tak je to idealni, protože na obou sem schopnej udržovat dotku a to pak to dps jde krasne nahoru :-) mno snad se to s optimalizaci gearu a zkusenostma zlepsi, zatím mam 80% gearu pvp a nemam set, tak to snad bude lepsi :-) blby je, ze me fakt bavi všechno a chtěl bych všechno hrat a expit a tak, ale není na to cas :-/
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    BARTUC: Na tabulky se vykašli, co tak vidím u nás, tak nikdo nevypadne z raidu jen proto, že by hrál něco nepoužitelného. Maximálně proto, že prostě už máme priestů, druidů, atd. moc, ale ne proto, že by třeba spriest neměl v raidu cenu. Tak to prostě teď nějak moc není.

Navíc čísla můžeš srovnávat zase jen pokud se podíváš na stejný boj, ze kterého máš svoje čísla (tedy stejný boss a obtížnost), a pokud jste plnili stejnou roli. Nemyslím dps/tank/heal, ale roli v rámci encounteru. Jinak dopadne někdo, kdo má nějaký úkol a jinak náhodná výplň raidu, co si v klidu točí rotaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam