• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    ENDER
    ENDER --- ---
    proc je litani chyba? me to spis sere kdyz se musim drbat po zemi na drakovi :)
    WRATA
    WRATA --- ---
    CLAVEN: Revamp Kalimdoru/Eastern Kingdoms byl protoze Blizzard si nechal udelat survey a zjistil ze ze 84% novych hracu nedosahne lvlu 10 protoze questy sou nuda. Proto je treba goblini noobzona tak vtipna
    DWAY
    DWAY --- ---
    TRAGED: polopaticky: mejme situaci ze uz vysla legie
    - litani vanilla - wod (ok)
    - litani legie (not ok)
    - litani legie lvl 110 (ok-ish)
    - ground mount legie expeni / respektive cela legie (ok)

az vyjde pristi datac
    - litani vanilla - legie (ok)
    - litani pristidatac (not ok)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    BTW Vávra by teď z WoW měl radost, všude jsou teď kadibudky a místama i s netrpělivě čekajícími.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Vždyť píšeš ze létání je chyba a teď ze je super, tak co přesně je s nim špatně?
    DWAY
    DWAY --- ---
    TRAGED: mluvis o necem naprosto jinem nez ja. Mi nevadi letani od 60ky. To je vpoho. Slo o to, ze aktualni content (s vyjimkou cata) byl na zemi. Ve vetsine pripadu alespon pri levleni. O contentu minulem je prave super, ze to litani je, kvuli altu a podobne.

Jinac na PVP serveru sem hral dost dlouho, takze vim. Psal sem dokonce do nextgenu, ze jednu dobu se nedalo proletet dark portalem ani na litakovi, na lvl 60.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Ty asi taky nehrajes na PVP serveru, viď? Jinak by jsi věděl proč je teď létání už od 60ky
    DWAY
    DWAY --- ---
    CLAVEN: to souhlas. Proto si prave taky myslim, ze WoD neni takovy propadak jak ukazuje graf, a ze u Cata jde videt ten bod zlomu. Ale jak sem vypsal tak hlavni faktory:

+ revamp vanilly
    + novy datac
    + nove rasy (ale tim se datac nezachrani)
    + archeologie (+ prevazne za snahu. Taky to neni boh vie co, ale aspon to je neco noveho)
    mozna ty dva posledni udelaji dohromady jedno plnohodnotne plusko

- malo novych zon (oproti wotlk ofc) coz je bohuzel pokracujicim trendem :(
    - strasne malo endgame gameplay. Vsecko se dalo ziskat temer ihned a pak nemel datac co nabidnout.
    - meh raidy (uznavam, pomerne subjektivni argument) ale z objektivniho hlediska, uz zacal blizard s notorious prekombinovanosti. Aneb uz sme meli skoro vsechno, tak aby ty encountery byly originalni tak umele navysime obtiznost tim, ze tam dame strasne moc neprehlednych veci. Napr Alysrazor. (samozrejme par originalnich se naslo, to zas jo)
    - litani pri questeni byla proste chyba. Beru, ze litani ma smysl, kdyz to clovek dela s treti postavou a chce to mit proste z krku.

TRAGED: ve vsech datacich pred (a po) cata si mel litani k dispozici vzdy az si udelal max lvl. At uz pomoci knizecek, cold wind flying, four wind flying a podobne. Nebo jeste lepe v Draenoru kde proste udelali datac pozemni az do posledniho raidu, coz bylo super rozhodnuti.

TRAGED
    TRAGED --- ---
    Omlouvám se za gibberish, jsem na telefonu.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    TRAGED: myslím, že nie. A asi to bolo LBRS, fakt neviem, niečo cez Dungeon Finder.

To s Halcyonom a Shadow Hunterom Voonom, takže asi LBRS.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    CLAVEN: Nevyzná? Tak to počítám mluvíš o LBRS :-)

Jsou na UBRS pořad potřeba v LBRS nafarmit klíče?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Co dali hráčům hned? Létání je až od 60lvl a pro létání ba Azerothu potřebuješ 500g. Zkus si záozit Altaj na novém realmu a uvidíš ze zadarmo to fakt neni :-) akorát teď LVL cca 4x rychleji. Co sem porovnával: v TBC trval lvl 58 cca 8dni čistého času, teď to dáš za 2.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    DWAY: problém s týmito grafmi je ten, že na ne napasuješ prakticky akúkoľvek interpretáciu. Fskutečnosti tam hrajú určite rolu desiatky faktorov, jedným z nich bude aj to, že tá hra proste a jednoducho má 12 rokov a MMO gameplay, ktorý bol kedysi revolučný, dnes už kopu ľudí pustil.
    Ale to je samozrejme akurát ten faktor, na ktorý sa chcem sústrediť ja, celkom určite nebude hlavný.

Akurát včera som bol nejakým nedopatrením vanilla BRS a nechápem, kde som kedysi na to bral čas. 4poschodový 5man so 14 či koľko bossmi, v ktorom sa ani pánboh nevyzná a aj teraz v ňom stráviš hodinu... ain't nobody got time for that shit.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Dělali to kůli možnosti létání i na Azerothu.

Což mi připomíná: díky za dosažitelné létání už od 60lvl. Pak se ten outland už i dá :-)

AD Legie: čemu mi vyhovuje nové HUD UI, MOBy pro questy jsou rozeznatelné už zdálky díky oranžovým kroužkům a hlavně zobrazova debuffu nad mob HP barem. To DoT classam velmi usnadňuje život. Teď s Affi. Wrlk jen během mezi MOBy nasazují ty své 3insta DoT a draka vzápětí přebírá Void, takže 30mobů ani 10 předložek už neni vůbec problém. Vůbec mi přijde ze hra je hrozné nerfnutá a to co dřív vydržel běžný mob teď vydrží Elite, aspoň tedy když to vezmu dobou potřebnou k udolání.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    Me questovani nevadi, kdyz si vzpomenu na dobu, kdy se to nedalo trackovat a jedina dobra stranka byl thotbot, tak dneska mi fakt nevadi ani jeden quest.
    Nejhorsi quety byly na severu, tusim ze hrajete za nejakyho titana a jednou za draka. Hrozny.
    DWAY
    DWAY --- ---
    CLAVEN:

jako tezko z hlavy rict. WoD mel brutalni boost, ale taky brutalni pokles. Na druhou stranu nemyslim, ze by to bylo datacem jako takovym. Ten je velice dobry, jen proste dlouho trvalo nez vydaji legii.

Ale v podstate melo Cata nejhorsi ohlasy. Jedine dobre na tom bylo prave ten revamp vanilly. (I kdyz nektere zony podle me dojebali). Zbytek bylo az nechutne zlehceni. Strasny design daily questu, litani uz pri levleni, farmeni reputaci pres tabardy. V podstate dali hracum vsecko hned, takze lidi pak nemeli co delat. Taky tam ovsem WotlK nastavil tak brutalni latku, ze to by tezko dohanel jakykoli datac.

U pandy se sice hodne brecelo kvuli pand, ale spousta lidi byla pak prijemne prekvapena gameplayem samotnym.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Drop rate se naštěstí zlepšil :-) teď když zabiješ silthida, tak ma všech 6 nohou a to vždy, ale věř, že když jsem v Un'Goro dostal quest přinese jich 96, tak první co se mi vybavilo byli raptoří srdce v Arathi a slušně ve mne hrklo :-)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    DWAY: myslím, že to museli urobiť, a za najväčší prepadák by som to neoznačil.
    DWAY
    DWAY --- ---
    CLAVEN: nejlepsi je prines mi 10 predkozek, akorat tam chodi jen 5 mobu ze kterych to pada, a padne z kazdeho 4. Takze endless grind with waiting for respawn...

TRAGED: obavam se ze ani nesahne. Sice to byl super napad, ale Cataclysm je nejvetsi propadak wowka. Nemyslim, ze to budou chtit opakovat. (cpani resources do neceho, co lidi stejne doceni jen u altu)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    CLAVEN: Nejvíc mě točí, že tě posílají třeba 3x znovu na to samé místo. Nejdřív MOBy, pak nějaké itemy a na závěr Bosse, kterého už jsi zabil nejméně 2x při každé z předchozích návštěv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam