VESNACH: Já jsem se rozhodoval, jestli budu levlit na 110 rogunu, monka, DH nebo druida. No, a nakonec jsem teda vylevlil mága. No a nějak mám pocit, že se všema výše uvedenejma bych asi udělal líp :)
Bohužel, jedinej viable spec je fire:( Frost je na na PvE (110 - na levlení je super) úplně tragickej a arcane je špatnej. Bohužel i na PvP je ten "PvP spec" frost dost špatnej a hloupej (ale můžeš jednou za čas skoro oneshotovat lidi). Celkově to teď není moc veselá doba pro mágy v PvP, ale jsou i asi nějaký jiný classy, který jsou na tom hůř.
Fire je na PvE celkem slušnej, ale musíš využívat všechny CD na 100% a mít vysokej crit (jsme asi jediná classa, u který je secondary stat - crit lepší, než je int). V podstatě "všechen" DMG vychází z kombinace combustion (100% crit + mastery buff, 10sec., 2min CD) a rune of power (+50% spell power, 10sec., 40sec. CD), kdy točíme na single target asi nejvyšší DPS ze všech. Což je IMHO špatně a nelogičnost samotnýho designu fire specu (Vzhledem k tomu, že během combustion musíš "kouzlit" jen instatní kouzla, zatímco musíš stát na místě. Přičemž při nejdůležitější části našeho DPS naprosto ignorujeme náš nejdůležitější stat - crit. :)) Problém je, že je všude spousta CC a mechaniky bosů celkem často vyžaduju mobilitu. Když nemáš na bosse připravený CD, zvoráš rotaci u burstu, odpálíš CD špatně nebo prostě jen smolně tě boss fearne/stunne/donutí běhat vteřinu po položení rune of power a odpálenejch CD, tak DPS jde hrozně rapidně dolu. Když všechno dobře vyjde a fight je krátkej, tak v single target DPS by tě nikdo neměl dohonit.