• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    DWAY
    DWAY --- ---
    WA9NO: class balance je dojebany odjakziva. Nechapu proc si na to lidi stezuji ve spojeni s BFA. To je boj s vetrnymi mlyny. Proste vzdycky se neco prida, a rozsype to balance, tak to fixnou a rozsype to balance jinak. Obzvlast kdyz maji omezeny pocet testeru, a pak na to vlitnou miliony hracu a ti vymysli kombinace ktere by nikoho nenapadly.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    WA9NO: balance je v haji no to je pravda.

Jinak me teda co se stylu hrani tyce vic vyhovuje sin, protoze se to hodne podoba feralovi. Sub sem v bfa jeste nehral, ale chybi mi dfa :-D
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    BARTUC: Nerikam ze stoji za hovno, rotaci ma tezkou asi jako kazda jina classa. Radeji bych ale videl subtlety nekde jinde nez v propadlisti dejin..

Ten class balance je dojebanej uz dost dlouho a co jsem videl poslednich par AMA s blizzem, tak mi bylo nabliti z jejich odpovedi...
    Skoda ze uz neni v tymu Jeff Kaplan, ten to wowko delal srdcem a ne penezenkou...
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    VODNIK: rikam, moje zkusenosti s wow sou kratky, takze soudim jen podle toho. Je to vec nazoru, me se ten raid libi hodne no :-)
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    BARTUC: ne, ale pochybuju že se v mythic obtížnosti zrovna tady něco tak výrazně mění (prošel jsem na mythic všechny předchozí raidy). A to že v raidu na plno místech nefungují např. peti se na mythic asi neopraví, stejně jako trash.

Pořadí bossů si do jisté míry šlo určovat skoro v každém raidu, to není moc novinka - takhle to měl už Naxx ve vanille.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    WA9NO: sin je super nahodou, hlavne teda pve... prijde mi, ze ted ma rotaci a kit uplne dokonalej
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    UNCLE_JIMBO: Assa je v pvp stale prepalenej, i potom poslednim nerfu. Doufam ze ho este ponerfujou aby se vyplatilo prejit zase na subtlety.

Sam hraju rogunu a Assa je kurva mongoloidni :D zlatej sub.

Me teda nejvi sere, jak mi treba na druidovi nepada vubec haste na gearu. Tenhle datadisk jsem zacinal s kotlem hastu a ted mam posranej crit/mastery a haste 6%. S timhle rng muzou jir fakt do prdele... kdyz farmins mmr/conquesty a pada ti nepouzitelnej gear..
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    me hlavne desne vyhovuje system raidu, kde si muzes v urcity fazi urcit jaky bossy pujdes v jakmy poradi. Pro guildu naseho razeni je to idelani, protoze si muzes vybrat lehci bosse na zacatek. Minulej datadisk sme s mythicem koncili nekde v polovine kazdyho raidu, takze to je presne to co my potreubjeme. Ikdyz zekvoz je celkem rehole, je tam tuna mechanik, par fakt hnusnejch overlapu a celkove se to velmi obtizne manazuje
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    VODNIK: ja teda hraju wow jen kratce, nekdy od konce wod, ale srovnani s raidy wod, legion a bfa, tak zatim ulduar me prijde super. Hral si mythic?
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    Mě to zatím baví dost, ale v PvP dost kazí atmosféru balance, který se pořád nějak nedaří.. občas mám pocit, že na konspiračních teoriích tipu "blizz udělá schválně classu OP na pár týdnů, pak jí nerfne a udělá OP jinou, aby si lidi kupovali boosty a goldy" něco bude... na začátku byly uplně přepálený roguny a disco priesti, pak byla éra hunterů a balance druidů, teď jsou to zase enhance a DH a cojávim co všechno, ale že by chvíli nic nevyčnívalo to se zatím od začátku BfA nepovedlo a to je škoda.. většinou je to teda azerite armor, takže palec dolu za tenhle nápad..
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Raidování jsem vzhledem k atmosféře v guildě opustil, leveluju nějaký alty, ale celkově nadšení hodně opadlo. Obsah i příběh se mi líbil, design lokací je daleko lepší než předchozí datadisky, ale v podstatě nic nového nepřibylo a po těch skoro 15 letech co WoW hraju už to je spíš o rutině než zábavě.

A raid jako takovej mi teda přišel hodně pod průměr - žádné extra nápady možná až na dopravování orbů u Ghuuna, zato neuvěřitelně otravný trash a plno chyb.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    Ja se zatim bavim hodne. Sice sem musel prejit z druida na rogunu (coz mi neva, protoze obe postavy povazuju za svoje mainy), ale jinak fajn. Je to v podstate legion v jinym kabatku. Co si mohli odpustit sou expedice a totalne vyjebany sou azerite armory.

Raid je super, mechaniky bossu sou zabavny a neni to takovej facepalm jako treba EN. Pluska sou porad stejne zabavny pro me, wq nutny zlo stejne jako v legionu. Trošku mě sere cenova politika, kdy se musim zase snažit, abych nezkrachoval, ale jinak ok.

Uvidime, co z toho vypadne dal, tesim se na pribeh a tak. Co me vylozene sere je naprosto rozmrdanej class ballance, ale to vim, ze se casem srovna.

Jinak u nas v guilde aktualne na hc dve full 30 man raid grupy a na myth sme ted 2/8 a zekvoze sme dostali na nejakejch 15% po cca 60 pullech, takze na guildu naseho razeni, kdy sme fakt casual naprosta pecka :-)
    DWAY
    DWAY --- ---
    WA9NO: Me spousta veci netankuje, azerite gear neresim (pravda neni tam moc motivace ho resit) Mapy se mi pribehove libily, raidovani je fajn, jen proste nemam cas :(
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    WA9NO: po 3 tydnech, ale ja u toho nidky moc dlouho nevydrzel
    ENDER
    ENDER --- ---
    Celkem si raiduju, ale lidi rychle odpadaj, takze se nas raid spojil 2x s dalsima guildama...
    Porad me bavi behat m+
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    WA9NO: ragequit po cca mesici od launche a naky drobny
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    Tak jak jsou pocity celkove z BfA? Moje nadseni docela rychle opadlo a nahradil jsem wow starym Runescapem :)))
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    CARB6N: To určitě dělá ten podstrcenej chip velikostí zrnka rýže na.Supermicro serverech! ;-)
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    CARB6N: fskutecnosti cinsky forsakeny bych ocenil jako alternativni model
    CARB6N
    CARB6N --- ---
    China's Strange Alternate World of Warcraft Client
    https://www.youtube.com/watch?v=aycxWsFMD_o
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Asi dobra zprava :)

Blizzard se poprvé přímo připojil do Česka, vybral si Peering.cz - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/...o-ceska-vybral-si-peering-cz/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    KAISERIN: určitě záleží na combu a 2v2/3v3/10v10... top bude asi druid a priest, ale na glad ranku se hrajou všichni, takže všechno hratelný..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam