• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    ENDER
    ENDER --- ---
    HAVANA: vanila je podobnejch oseru proste plna, ja mam radsi kamen do og, protoze se z nej da snadneji dostat na vice mist :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    ENDER: tak s vetsinou veci sem spokojenej, resp, sem na ne zvyklej...

i kdyz Brill by si zaslouzil litaka kdyz je tam vez na vzducholod..dostat se ven z UC je proste peklo ))
    ENDER
    ENDER --- ---
    HAVANA: njn, nikdo nerikal, ze to bude jednoduchy :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    vetsinu casu sem ve wowku stravil par mesicu pred BC a v BC...kde uz bylo evidentne spousta uzivatelskejch veci vyresena...ale ta puvodni vanilla je fakt pain. treba to, ze posta chodi hodinu i mezi vlastnima charama..to ztracej bankalti uplne smysl :(
    ENDER
    ENDER --- ---
    J4C0B1M: jj, myslim si, ze brzy bude vic nez 300 lidi...
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    Fakt tolik CZ/SK jo? Na našem Razorgoru máme Laughing skull guildu o aktuálně 269 členech, ale koukám, že už je tam pár altů
    HANNIBALSON
    HANNIBALSON --- ---
    ENDER: Jj
    ENDER
    ENDER --- ---
    HANNIBALSON: frost wolves?
    HANNIBALSON
    HANNIBALSON --- ---
    ENDER: Já taky, na Skullflame jsem přešel z nesmyslně přecpanýho Golemaggu a je to paráda. V rámci Hordy jsem včera narazil na cz/sk guildu o cca 250 členech.
    HOUH
    HOUH --- ---
    ENDER: já ale nevím jestli jsem větší kotva nebo lama :)

... každopádně už jsem tam zaznamenal nějaký verbování ndo cz/sk guildy.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Jste nekdo na skullflame?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Ja jsem si progress na first realm zkusil jeste se Singularity v SP, nakonec jsme to dali az jako treti nebo ctvrty na realmu, navic ja jsem u killu KJ nebyl :D K wowku jsem se vratil jen kvuli classicu po asi 8 letech, uzivam si to, hraju pro radost, s kamosema z hospody jsme si zalozili guildu a spolecne se protloukame svetem. Treba ted jsem prisel na to, ze se da ze Stonetalon projit do Ashenvale tunelem :D to je super poznatek, pro me....
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    SADAKO: my sme robili aj nejaký mythic raiding v posledných dvoch datadiskoch, a bolo to v pohode. Ono je to dosť o ľuďoch.

Samozrejme je mythic raiding a mythic raiding, ak chceš byť world first alebo v top 20, tak to samozrejme už je druhý full-time job.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    SADAKO: Heroic raiding je takova pekna stredni cesta, kde sem tam nejaky boss par pullu zabere, ale porad se v ramci jednoho raiding ID i s prumernou partou nekam dostanes.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    ICARUS: Z toho dost vypadá, že zdaleka nejméně stresován je u wowka asociál jako já nebo casual raider.
    Kdokoli s vyšším typem ambicí bude nevyhnutelně trpět. Teď jenom přemýšlím, jestli je to bug nebo feature...
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    VODNIK: Gear neni jen o DPS. Lepsi gear ti do urcite miry poskytuje zachranu, pokud udelas chybu. A ani ne tolik pri primem gear checkingu ale obecne - v raidu se vsechny chyby kumuluji. Napriklad nekdo pokazi rotaci, takze raid sunda adda o sekundu pozdeji, takze add stihne zacastit aoe, takze je vetsi tlak na healery a tak dale az do wipu. S lepsim gearem raid adda sunda vcas i pres tu pokazenou rotaci.

Ano, ten matematicky model samozrejme neodpovida realite, ale tu hlavni myslenku - ze drobne zlepseni vykonnosti jednotlivych raideru ma ve vysledku daleko vetsi dopad na vykon raid grupy - obsahuje.

A ano, souhlasim, ze dulezitejsi nez 5 gearscore je schopnost umet hrat mechaniky a obecne ciste. Jenze zkontrolovani, jestli ma hrac kvalitni gear/gemy/jidlo/flasky a tak dale, je zalezitost na 5 sekund, ale to, jestli nekdo hraje ciste zjistis az po hodinove analyze logu.

VODNIK
    VODNIK --- ---
    ICARUS: matematiku máš poměrně pochybnou a hlavně nemá víceméně nic společného s tím jestli má někdo top gear nebo ne. Ano, je pár bossů kde jeden fail jednotlivce znamená konec, ale je jich celkem minimum. Ano, je pár bossů kde máš jasný gear check a prostě musíš točit top - a je jich taky minimum. Nikde není dáno, že člověk s top gearem nedělá chyby a naopak můžeš mít slabší dps, které tím že to hraje čistě je pro raid daleko užitečnější než 445+ neurotik co se složí při každém druhém pullu. Ale o tom můj příspěvek vůbec nebyl
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    SADAKO: Presne tak. Akoratze v Dark Souls muzes po wipu byt nastvana leda tak na sebe, ve WoW mas dalsich 19 lidi, na ktere muzes (a castokrat opravnene) hodit vinu. Coz velice snadno vede na toxicke prostredi.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    ICARUS: Hmm, takže to, na co hrávám Dark Souls? :D

TRAGED: Jj, já předpokládám, že to je prostě pro hráče atraktivní, jinak by se tomu nevěnovali a radši by čuměli do zdi.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ROTTWEILER: Mluvim o mythic raidingu.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    VODNIK: Jako promin, ale kdyz bych raidoval mythic, tak bych taky mel pozadavky na to, abys mel repku a v ramci moznosti vypimpeny gear. Ono to je dane i tou matematikou - rekneme, ze pro clear bosseje nutne, aby to nikdo neposral. Kazdy hrac ma sanci 5%, ze to posere, takze sance na clear bosseje je 0.95^20 = 35%, coz je pomerne malo. Pri 3% sanci na posrani je to uz 54%, coz je velky skok. Pripravenosti na raid si vlastne kupujes urcitou rezervu na chyby, ktera ale muze udelat fakt dost - viz matika vyse. Ono je to taky pomerne frustrujici, kdyz celou session hrajes dobre, mas pekny parsy ale boss ne a ne padnout, protoze se vzdycky najde nekdo, kdo to posere. To, ze to muze pokazde byt jina osoba je pro tvoji frustraci podruzne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam