• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HAVANA: Což je imo ale intended - má to být "masová" hra, kde máš se svojí navzájem se doplňující partou dobývat svět - však i ty návštěvy Ogrimmaru nejedu solo, ale mám sebou třeba warriora s priestem - a nikoli solo, kde někdo dá naprosto všechno. I ten shaman, co jinak má naprosto vše (melee, single target ranged, aoe ranged, healing,…) má své slabiny.
    Stejně tak jako když já potkám melee s Insignií na CD, moc nadějí nemá - a to nejsem frost, v takovém případě to je ještě patetičtější (a moc nevadí ani ten CD :) nebo se mi podaří si pohlídat správnou vzdálenost na huntera, který mne větší range než já a dokáže mne dát na 2-3 útoky.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    NAVARA: tak je to hodne unbalanced, a trosku kamen-nuzky-papir...

nektera classa se na jinou nechyta, jinou zanda uplne bez problemu...
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    J4C0B1M: K tomu se připojuji. Hrát wowko na DMT může být docela zábava :D
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    HAVANA: Začínat se ZG Kek, lepší začínat s DMT
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAVARA: tak jako co není <|>, že :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PALEONTOLOG: Věřím, zabil jsem tam pár desítek hodin - přitom taková <"> :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAVARA: no jako děcka rostou, takže reálně ten account smysl mít ještě může, ale tlačím děcka spíš do minecraft, to je jiný kafe
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PALEONTOLOG: Patnáctiletému ty by to určitě nevadilo ;)

TRAGED: Jj, souhlas :)

Na rank 14 jsem se vykašlal, to je i při full premades full time na šest týdnů

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    teď už jen leda by mě někdo draftnul, ale bez záruky, že mu budu kdy užitečnej.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA: Nejen priesti, i rogues mohou dispellovat - a nedostanou se ani do combatu! :)

Classic WoW - The rogue way of dispelling buffs
    https://www.youtube.com/watch?v=MboeWfcAvSM
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    NAVARA: A byla to zabava i pred tim, nez se vubec zavedl PvP reputacni system.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAVARA: sorry, hovno lod, to je diablo 2, burning crusade, skončil jsem na 70 někde v outlandu, na raidy moc nebyl čas, takže T nemám, speciálně na tanka, ale byla to prdel
    aréně, to mě bavilo hrozně moc a na šontáka jsem dával 2 místa. sám nevím, jestli bych se ještě do toho chtěl vrátit.
    moje pointa byla, že i když jsem hordu nesnášel, tak takovej gangbang mi teda moc nevodní :))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PALEONTOLOG: Na retailu nejspíše ne - mají tam accounty i lidi z gildy, co je zabanovali pro toxicitu; GM dokonce zjistil, že jeho PvP rankerskej char byl unbanován vrámci nějakého bugu při GDPR requestu (dotknout se účtu a při zjišťování dumpu jeho infa ho tím oživěj).

Ale na classicu máš ideální příležitost - 70 bude max level v TBC, čas vylevelovat 60ku! A za classic expanze se nic neplatí, jen klasické subscription (se kterým můžeš i na retail).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAVARA: heleď já jsem dinosaurus, v tom lepším připadě, twl 15 let, možná už mi to smázli twl, poslední jsem hrál LOD na 70lvl
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PALEONTOLOG: Zvažoval jsem, ale asi jako první alt rozjedu spíše druida - a přehodím na něj herbalismus, plus ho naučím mining. Na mainu pak přejdu na jewelcrafting - už mám v bance materiál abych to poslal rovnou na level 300. Pak možná, zas tak moc to nežeru - doteď jsem neudělal jiného alta, zkoušel jsem rogunu ale na lev 7 jsem ho demotnul na bankalt, nebavilo :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAVARA: já myslím, že to byl důvod, proč si koupit jeden z těch prvních datadisků, abys měl OP :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PALEONTOLOG: Shamani jsou OP by design :)
    Ale při 1vs1 mám spíše problém s locky a shadow priesty - to je prostě hard counter, se kterým jako mage nic neudělám, pokud je aspoň průměrně kompetentní a zvládne zmáčknout skilly ve správném pořadí.

Většina akcí je tu taky spíše skupinky do pěti lidí, tohle - stejně jako ten mage gank - jsou výjimky. O to více bavěj :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mě teda před 15 lety přišlo vtipný, když jsem na pvp našel jednoho frajera na stejným levlu a bud jsem ho dal nebo mi dal na držku, hrál jsem teda dps dwarf warriora, ale shamani byli vždycky lepší, prostě lepší char, neumím si to jinak vysvětlit, ačkoliv ostatním jsem docela nakládal. ale takový gangbangy teda nepamatuju. občas se horda o něco pokusila, a byli jedovatí, ale nic takovýho nepamatuju.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LADINEK: Ambush je součástí, PvP nejsou jenom rytířské duely, kde se druhému ukloníte a pak odpálíte CDs… Prostě scouting je na PvP serverech nutností. A pokud se udělá pořádně a máš nějakou reputaci, tak i posily vyrazí! - tohle není bufftrain :)

NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ne žeby se teda horda nezkoušela schovat v horním patře Inn, aby pak mohli vyrazit ve vhodný okamžik na dispelling :)

NAVARA
    NAVARA --- ---
    LADINEK: Naběhneš tam s altem, uvidíš tam dvacet nadrženejch gnómů, umřeš, všichni ostatní se přelogujou na alty a zajdou to vyčistit - než si doběhnou pro mrtvolky už máte dávno dobufftrainováno a raidíte.
    Případně není problém zařvat na /2 , pro trojici rogun to může trvat, ale na 20+ se tam seběhne celé město :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam