• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PUEBLO: Sep 6 zombies, Sep 26 WotLK - nejlepší čas vylevelovat char, DK incl :)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    NAVARA: ze by? :D jako nostalgie velka :]]
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    PUEBLO: pamatuju si na zpravy betatesteru a recenze pisicich hracu o tom jak dokonaly je Shadowlands, nejkrasnejsi grafika, dokonala a vse dosud vytvrene presahujici hratelnost a pribeh ... a pak ten udiv, kdyz to spustili a uz prvni tyden po spusteni lidi zirali jak neskutecne otravnej je to datadisk a i kdyby to melo dokonalou grafiku, tak ta hratelnost to proste zabila.
    wowko me bavilo opravdu neskutecne dlouhou dobu, ale ze hry se mi nejak vytratila hratelnost .. nutnost sbirat/plnit biliardy druhu otravnejch quest, abych se nekam posunul. jeste BfA me bavilo ac to je povazovany obcne za pruser, ale Shadowlands byla pro me posledni kapka .. cetl jsem, ze ho casem upravili a eliminovali ten otravnej stereotyp, ale kdyz to srovnam treba s FFXIV .. tak se fakt divim, ze to wowko je jeste nekdo ochotnej hrat.
    Pochopitelne i to FFXIV ma svoje mouchy (zejmena na dnesni dobu opravdu podivny omezeni v pohybu), ale hratelnosti a zabavnosti jak v otevrenem svete, tak v dungeonech/raidech, je to o svetelny roky dal ... nebo jsem proste zatrpknul vuci wowku :))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PUEBLO: Zítra ráno začíná pre-patch pro WotLK ;)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    ELIDOR: Asi uz jsem zmlsany...ale z kazde zony treba ve WOTLK jsem byl na vetvi graficky,barevne, hudba skvela, pribeh cool...tady me nezaujalo vizualne vubec nic
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    PUEBLO: imho si na grafiku zvyknes docela rychle, ale ten pocit prazdnoty/nudy je spis z wowka obecne, tim spis pokud nemas aktivni partu.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    cau, no offense...jen jsem se chtel zeptat. Dostal jsem mail ze shadowlands free za predplatne tak jsem si to po x letech nainstaloval. Nic moc jsem neocekaval, ale co me uplne zarazilo je z meho pohledu totalne graficky nudne leveling zony a dungeony...je to jen muj subjektivni pocit nebo to fakt slo dolu? proste zadny wow efekt, jako by bez invence...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LADINEK: u BT pijeme, u SWP ještě ne :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    NAVARA: hlavne jde o cas, ja jdu mnohem radsi na pivo nez abych sedel v devet vecer doma na zadku ;) Vecerni raid jsem sel snad naposledy BWL :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jako občas na podívat Švédskou tavernu je zajímavé :) Cíleně to jedou bez jakýchkoli načtených informací - ale nevím jak moc bych to v tom stylu vydržel, ostatně jemu se během raidu také lidi mění, jak odpadávají
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LADINEK: Já to všechno jedu poprvé :) Ale také žádný try-hard - asi by se to dalo zařadit pod semi-hardcore, prostě consumes, oenchantováno/ogemováno, znát svoji classu a mechaniky bossů a nebezpečného trashe z wowheads/youtube videa (stačí jedno na celý raid).
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    No my to proste nedali no :) ani v SWP jsme jeste nebyli, coz me nemrzi pac jsem si uzil progresovani SWP pred 15 lety a stejne jako v puvodni vanille jsem nebyl Naxx kterej znam jen z wotlk.

Ja treba s guildou moc nechodim, nevyhovujou mi raidy od 21ST a jen na dve hodiny, mnohem radsi mam ranni pugy i toho Illidiana ted jsem dal s pugem. Nas guidlovni problem je predevsim v tom, ze z tech dvou hodin jednu prokecame a druhou probehame od spirit healera, ale je to prdel.

A hlavne, ja se nikam nezenu a lidi jako ja jsou jak koukam spousty. Ne kazdej chce mit clear content hned prvni reset a honit si triko first realm killama, to uz mam za sebou, ted si uzivam a tesim se na wotlk :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LADINEK: Vanille bych rozuměl - pomalý kompy, mizerný internet, žádné informace o raidech a objevování všeho.

Že pre-nerf Vash/KT nebylo běžné je mi jasné, nebyla to prdel. Že některé gildy stráví progression dobrou část phase taky (a ostatně proč by na tom mělo být něco špatně).
    Ale vůbec ty zóny nedat, to mne u classicu mne to docela překvapuje…
    Těch informací včetně strategií je k dispozici spousta. To samé k vychytání chyb - ať už raidtools během raidu nebo logy po té.

Jako jo, zažil jsem špatný raidy i v classicu, když jsem v rámci lavičky šel do adhoc PuGu, ale to bylo buď na začátku, kdy to prostě nedávali na gear a navnímání mechanismů (ostatně, sám začínám na šedých parse).
    Ale poté leda že se jim vyloženě nechtělo - mana pot sprosté slovo a "threat it tanks problem" yolo, kde warlocks seedovali ještě dříve před pullem.

Iránské GDKP jsou samostatná sportovní kategorie, ty jsou za trest co jsem slyšel :o
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    LADINEK: Když kouknu na logy, tak 16367 guild dalo full naxx, 4900 nedalo.

Kdyby tenhle poměr byl na vanille, tak wotlk zadnej naxx nemá :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    NAVARA: BWL jsme dávali jako farmu, AQ40 jsme nedali nikdy, natož Naxx. Třeba teď ještě nemáme ani clear BT ;-) Ale to je fuk, jen chci říct, že těch guild a lidí který jsou na tom stejně je spousta.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LADINEK: Považuju se za causala a pokud jsme dokázali dát dohromady 40 lidí - což byla ta skutečná výzva - tak samotný raid byla farma
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    HAVANA: blbost, třeba na NGK měla, v classicu, Naxx jako farmu možná jedna guilda za hordu...zase ne každej to tak hrotí, těch casual hráčů jsou pořád mraky.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Naxx ve wotlk classic nedává zadnej smysl. Většina hráčů classicu ho má projitej na 60ce..
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Oni naxx chteli boostnout, prave proto ze i pred 15 lety to bylo fakt trapne jednoduche. Bohuzel na BETE jedinej boost je ze bossovemaji o 30% vic HP (tj fight trva o chvili dele, ale vlastne tim jak se zvysilo DPS raidu tak vlastne ani ne) a davaji o 30% vic DMG (coz je pozadavek mit trochu nagearovane tanky a neslackujici healery). Bohuzel nejaky zmeny mechanik ci tak neco podobne jako to zkouseli v Season of Mastery se nedeje :(
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    WRATA: To netuším, mě Vanilla minula kdysi a nebavila tentokrát, takže já si dám zase WotLK Naxx. Ten tedy oproti dnešním raidům je stejně jako celé TBC celkem primitivní pokud jde o techniky, ale když má člověk dnešní UI, addony, návody a další věci a 15 let staré raid mechaniky, tak to ani jinak asi nejde. Aktuální raidy jsou pokud jde o mechaniky silně překombinované a docela složité, ale to právě proto, že prostě bez DBM se neraiduje. Tehdejší DBM a třeba můj skill a znalost herních mechanik se s dnešními nedají srovnat. Každopádně mám na WotLK fajn vzpomínky, takže to si zahraju rád.
    WRATA
    WRATA --- ---
    ETHAN: Naxx se v classicu omrzi velimi rychle. Sak je to cakewalk oproti puvodnimu naxxu zejo ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam