• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    Třetí den ve hře – poznatky

Moc mile mě překvapilo, že jsem s novou postavou – jak jinak než Draenei – dostal na výběr dvě zóny, kde začít. Samozřejmě jsem původně očekával, že mě to hodí na Azuremyst Isle, kde si už snad tykám i s rybami kolem ostrova. Jenže jsem dostal na výběr i Dragon Isles, a protože je to pro mě novinka, tak šup tam. Příběh je překvapivě jednoduchý, ale hezký.

Dost nemile mě naopak překvapila rychlost expení postavy. Hrál jsem přibližně šest hodin a mám level 31. A to jsem mezitím stihl vytáhnout fishing v dané zóně na 100, což mi zabralo odhadem asi hodinu. Questy přitom opravdu pečlivě čtu a vždycky jedu jen jednu linii. Nenaberu všechny vykřičníky v dohledu, abych pak jen létal po zóně stylem „zabij, přines, odevzdej“.

To zrychlené expení bych klidně nechal jako volbu. Mně osobně by vůbec nevadilo mít po týdnu hraní třeba jen level 10.

Druhá věc, kterou si vlastně vybavuju, ale úplně jsem na ni zapomněl, je pro mě dost nepříjemná. Dřív, když jsem hrával, byly zóny na mapě rozlišené podle obtížnosti. Dneska se prostě seberu, odjedu na jiný kontinent do jiné zóny – (miluju třeba okolí Booty Bay) – a všechno se mi automaticky přizpůsobí mému levelu.

Úplně se mi z toho vytrácí pocit výzvy a nebezpečí. Chuť něco opatrně probíhat, obcházet, vyhýbat se silnějším nepřátelům. A taky ten pocit zadostiučinění, když člověk konečně porazí něco, co ho levelem přesahuje.

Tohle mě mrzí asi nejvíc, i když chápu, že většinové komunitě současný systém pravděpodobně vyhovuje.
    WRATA
    WRATA --- ---
    AVATAREK: Ofiko cisla nemam ale podle warcraft logs je na Thuderstriku za minuly tyden 55506 unikatnich characteru. Kdyz vezmu v potaz ze je jsou lidi kteri raiduji se dvema nebo dokonce trema charama tak realna populace muze byt kolem 40k a to mi prijde hodne anonymni. Navic k tomu musis pripocitat i to ze se budem potkavat i s ostatnima regionama, pravdepodobne malo ale budem.
    WRATA: Shardy by měly spojovat stále stejné chary k sobě podle Q&A, takže anonymita snad nehrozí.
    Jestli bude ekonomika podobná jak na betě, tak teď mám lvl 16 a 14g, takže problem našetřit snad nebude.
    Token je mi fuk, nikdy jsem s nim nepřišel do styku
    WRATA
    WRATA --- ---
    NAVARA: To by se snadno dalo vyresit HC dungama. Mas to proste scalnuty na max lvl, drop ma zvednuty item level a padaji tam Reals
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WRATA: V Forever by to mohlo byt zajimave kvuli transmogum, kdy high-level budou mit motivaci jit do drivejsich dungu - jen tedy nevim, jak to chteji udrzet zajimave, jestli tam bude nejaky scaling mobek / dmg&hp pritomnych (jako bylo napr. ve D4)
    WRATA
    WRATA --- ---
    NAVARA: Ano, a proto jsem psal ve vanile a potom v tbc…
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WRATA: V 2019 kdyz se levelovalo na 60 zadny Outland nebyl :)
    WRATA
    WRATA --- ---
    JULIAN: Jasne, ale jde o tu ochotu to tankovat/healovat, vybirat ty itemy ktery ti pomuzou v tom tankovani/healoani namisto toho abys proste vzal dps item kterej budes pouzivat vetsinu casu. Dual spec bude stat goldy jelikoz budes potrebovat goldy na mounta tak je jasny co ma prioritu.

NAVARA: Venku hodne funguje to co popisuje Julian, tam proste zabijes par elitek a jdes jinam. V tech dungach mit ten spec a spravnej gear je rozdil, specificky ted kdyz se podivas na ty forever talenty tak je to uplne nekde jinde nez ve vanile.
    A teda nevim kde jsi hral ale ja na medium pop serveru nemel problem sehnat partu na temer jakejkoliv dung at uz ve vanile nebo potom v TBC. Jasne na 55-58 se rushovali questy abys mohl jit do outlandu takze treba LBRS byla fakt rarita ale zase 50-55 se daly v pohode chodit BRD arena runy
    WRATA
    WRATA --- ---
    Jinak teda za me:

Absence serveru - Na jednu stranu super ze nebude potreba resit kde kdo hraje ale na druhou strana ta extremne anonymita za tim je velky negativum. Osobne vidim jak velkej rozdil byl 2019 classicu a ted na Anniversary. I kdyz byla classicova populace pomerne velka tak kdyz si dostal report na serverovy blacklist tak to byl dost pruser, na Anni je to uplne jedno :(

Nefunkcni Summoning Stony - Nejsem fanda protoze to strasne zdrzuje a imho to opet povede k tomu ze budes mit na accountu pet warlocku ruzne po svete aby ty presuny nebyly na pul hodiny. Anebo v horsim pripade budes platit za summony mafii

Snizeni XP v dungach - Jak jsem psal, za me strasna zmena. Jestlize tim chteji omezit mage boosting tak to meli udelat stejne jako na Anniversary, tam kdyz jsou mobky pro nekoho v parte sedivy tak dostavas naprosto smesny xp.

Absence wow tokenu - Na zacatku mi to asi smysl davat ale tri mesice po startu to mohli pridat. Strasne se dusujou jak budou slapat na goldbuying ale ty boty a selling resit nebudou? UZ beta ukazala ze botting problem bude kurva velkej. A taky by me zajmalo jak vysvetlujou shareholderum ze dividendy nejsou vyssi protoze neplanuji wow token.

Z ceho jsem lehce na vazkach je ta zmena spellpoweru. To ze se rozhodli oslabit base dmg spellu a mit hodne spellpoweru na zbrani tak aby si mel podobny power spiky jako maji physical dps mi prijde jako zajmava zmena. Obavam se ale zda to trochu neprehnali. Na lvlu 13 kladivo z RFC co dava 33 healing nebo 18 spell dmg je trochu masakr.

Mounti imho meli byt 30/60, kolem tricky uz cestujes fakt daleko a dostat se treba jako alik k SMku je silenej pain. Navic teda doufam ze kdyz uz bude TBC riding tak budou taky TBC ceny. 100g na 40tce bude nerealny.

Sem zvedavej jak realne budu fungovat ten transmog protoze podle toho co ukazali to vypada jenom na unifikaci barev ale ne realnou zmenu skinu. Doufam ze to budou i skiny, specialne par zbrani bych fakt chtel i kdyz se obavam ze budu mit smulu protoze jsou to veci z raidu ktery treba dalsich par let vubec nemusi byt ve hre.

Sem strasne zvedavej jakou maji dlouhodobou vizi pro tu horizontalni progressi ale hlavne jak to budou podporovat.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WRATA: I venku se ti hodí mít v grupě tanka a heal :) Jestli se jim podaří prosadit hraní v grupě jako nejefektivnější strategii, tím lépe.
    Docela mne v 2019 ten "zug zug 60" a mrtvé zóny (a nemožnost sehnat grupu do lower-level dungeonů) sraly…
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    WRATA: do lvl cca 50+ nepotřebuješ na dungy mít "spec" pokud nejsi lopata. Teoreticky by tam měl být dual spec na později.
    Tak jak tak stačí tahat v batohu ci mít v bance pár extra kousků vybavení.
    WRATA
    WRATA --- ---
    NAVARA: Coz bude mit velmi negativni efekt v tom ze nebudes mit lidi co budou hrat tank a heal specy na leveling protoze proc by se s tim sraly kdyz ten dungeon ma smysl jit jednou? Anebo to naopak povede k rakovine typu HR itemu na low levelch. Zrovna tohle je kurva spatna zmena
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    LAAZI: Jo a ted koukam na dnesni patchnotes Elsmere UI, ze udelali port i na Forever, ale to je spis asi pro lidi co jsou na to zvykli z retailu.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    ELIDOR: Za heal mozna nejaky Grid2 (Vuhdo, Cell), Clique.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    ELIDOR: Min je vic..
    Pokud ti nejak vadi UI tak pouzij neco co ti dovoli zmenit cokoli jako ElvUI. Lepsi je mit jednu vec na vsechno nez 5 addonu.
    WA jsou jasny.. tam najdes neco co se hodi vzdycky (class aury)
    Zbytek bych vubec neresil dokud nezjistis ze bys rad neco jinak atd..
    Pokud jdes raidovat tak urcite v guilde mate vypsany co mate mit povinne.
    Treba All the Things je nenazrana pomala svine a ja to treba vubec nepouzival i kdyz na papire to vypada ze to je uzitecny.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELIDOR: Které WoW?
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    ahoj po mnoha letech opet zacinam hrat, hledam idealni Addony, driv jsem hodne pouzival CT_mod ten uz splachl cas, skoda :)
    misto nej mam Bartender4, pamatuji si ze jsem ho pouzival posledni roky

celkove jsem si nasel z pameti:
    Auctionator
    Bagnon
    Bartender4
    GTFO
    HandyNotes
    MoveAny (Edit Mode, Windows and Ui) (bez toho se neobejdu)
    Pawn
    RareScanner
    TomTom nebo World Quest Tracker ted uz nevim co jsem pouzival
    WeakAuras

nove me zaujal:
    ALL THE THINGS
    Dialogue UI (ale uvidim, komentare ma hezke)
    Leatrix Plus
    Plater Nameplates

chybi mi neco - doporucite mi nejaky addon?
    povolani jeste nemam jasne, historicky jsem hral uplne vsechna povolani, nejvic Maga (frost), Paladina (heal) a Monka (heal, ale v dobe kdy jsem ho hral ja, byl na chvostu efektivity)
    ted me zajima Saman pro svoji snad jeste existujici univerzalnost, postavu jsem si zatim udelal na Retailu .. nez si to znovu osaham, tak mi to prijde jako idealni reseni
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    HAVANA: orkove to maj podobně se sekerama, bohužel ty většina casteru nenasadi. Zatím ...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    JULIAN: Bacha, ten boost je i na spelly. Takže wizard co má meč bude mít +2 crit do fireboltu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam