• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    WRATA: Shardy by měly spojovat stále stejné chary k sobě podle Q&A, takže anonymita snad nehrozí.
    Jestli bude ekonomika podobná jak na betě, tak teď mám lvl 16 a 14g, takže problem našetřit snad nebude.
    Token je mi fuk, nikdy jsem s nim nepřišel do styku
    WRATA
    WRATA --- ---
    Jinak teda za me:

Absence serveru - Na jednu stranu super ze nebude potreba resit kde kdo hraje ale na druhou strana ta extremne anonymita za tim je velky negativum. Osobne vidim jak velkej rozdil byl 2019 classicu a ted na Anniversary. I kdyz byla classicova populace pomerne velka tak kdyz si dostal report na serverovy blacklist tak to byl dost pruser, na Anni je to uplne jedno :(

Nefunkcni Summoning Stony - Nejsem fanda protoze to strasne zdrzuje a imho to opet povede k tomu ze budes mit na accountu pet warlocku ruzne po svete aby ty presuny nebyly na pul hodiny. Anebo v horsim pripade budes platit za summony mafii

Snizeni XP v dungach - Jak jsem psal, za me strasna zmena. Jestlize tim chteji omezit mage boosting tak to meli udelat stejne jako na Anniversary, tam kdyz jsou mobky pro nekoho v parte sedivy tak dostavas naprosto smesny xp.

Absence wow tokenu - Na zacatku mi to asi smysl davat ale tri mesice po startu to mohli pridat. Strasne se dusujou jak budou slapat na goldbuying ale ty boty a selling resit nebudou? UZ beta ukazala ze botting problem bude kurva velkej. A taky by me zajmalo jak vysvetlujou shareholderum ze dividendy nejsou vyssi protoze neplanuji wow token.

Z ceho jsem lehce na vazkach je ta zmena spellpoweru. To ze se rozhodli oslabit base dmg spellu a mit hodne spellpoweru na zbrani tak aby si mel podobny power spiky jako maji physical dps mi prijde jako zajmava zmena. Obavam se ale zda to trochu neprehnali. Na lvlu 13 kladivo z RFC co dava 33 healing nebo 18 spell dmg je trochu masakr.

Mounti imho meli byt 30/60, kolem tricky uz cestujes fakt daleko a dostat se treba jako alik k SMku je silenej pain. Navic teda doufam ze kdyz uz bude TBC riding tak budou taky TBC ceny. 100g na 40tce bude nerealny.

Sem zvedavej jak realne budu fungovat ten transmog protoze podle toho co ukazali to vypada jenom na unifikaci barev ale ne realnou zmenu skinu. Doufam ze to budou i skiny, specialne par zbrani bych fakt chtel i kdyz se obavam ze budu mit smulu protoze jsou to veci z raidu ktery treba dalsich par let vubec nemusi byt ve hre.

Sem strasne zvedavej jakou maji dlouhodobou vizi pro tu horizontalni progressi ale hlavne jak to budou podporovat.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WRATA: I venku se ti hodí mít v grupě tanka a heal :) Jestli se jim podaří prosadit hraní v grupě jako nejefektivnější strategii, tím lépe.
    Docela mne v 2019 ten "zug zug 60" a mrtvé zóny (a nemožnost sehnat grupu do lower-level dungeonů) sraly…
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    WRATA: do lvl cca 50+ nepotřebuješ na dungy mít "spec" pokud nejsi lopata. Teoreticky by tam měl být dual spec na později.
    Tak jak tak stačí tahat v batohu ci mít v bance pár extra kousků vybavení.
    WRATA
    WRATA --- ---
    NAVARA: Coz bude mit velmi negativni efekt v tom ze nebudes mit lidi co budou hrat tank a heal specy na leveling protoze proc by se s tim sraly kdyz ten dungeon ma smysl jit jednou? Anebo to naopak povede k rakovine typu HR itemu na low levelch. Zrovna tohle je kurva spatna zmena
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    LAAZI: Jo a ted koukam na dnesni patchnotes Elsmere UI, ze udelali port i na Forever, ale to je spis asi pro lidi co jsou na to zvykli z retailu.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    ELIDOR: Za heal mozna nejaky Grid2 (Vuhdo, Cell), Clique.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    ELIDOR: Min je vic..
    Pokud ti nejak vadi UI tak pouzij neco co ti dovoli zmenit cokoli jako ElvUI. Lepsi je mit jednu vec na vsechno nez 5 addonu.
    WA jsou jasny.. tam najdes neco co se hodi vzdycky (class aury)
    Zbytek bych vubec neresil dokud nezjistis ze bys rad neco jinak atd..
    Pokud jdes raidovat tak urcite v guilde mate vypsany co mate mit povinne.
    Treba All the Things je nenazrana pomala svine a ja to treba vubec nepouzival i kdyz na papire to vypada ze to je uzitecny.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELIDOR: Které WoW?
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    ahoj po mnoha letech opet zacinam hrat, hledam idealni Addony, driv jsem hodne pouzival CT_mod ten uz splachl cas, skoda :)
    misto nej mam Bartender4, pamatuji si ze jsem ho pouzival posledni roky

celkove jsem si nasel z pameti:
    Auctionator
    Bagnon
    Bartender4
    GTFO
    HandyNotes
    MoveAny (Edit Mode, Windows and Ui) (bez toho se neobejdu)
    Pawn
    RareScanner
    TomTom nebo World Quest Tracker ted uz nevim co jsem pouzival
    WeakAuras

nove me zaujal:
    ALL THE THINGS
    Dialogue UI (ale uvidim, komentare ma hezke)
    Leatrix Plus
    Plater Nameplates

chybi mi neco - doporucite mi nejaky addon?
    povolani jeste nemam jasne, historicky jsem hral uplne vsechna povolani, nejvic Maga (frost), Paladina (heal) a Monka (heal, ale v dobe kdy jsem ho hral ja, byl na chvostu efektivity)
    ted me zajima Saman pro svoji snad jeste existujici univerzalnost, postavu jsem si zatim udelal na Retailu .. nez si to znovu osaham, tak mi to prijde jako idealni reseni
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    HAVANA: orkove to maj podobně se sekerama, bohužel ty většina casteru nenasadi. Zatím ...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    JULIAN: Bacha, ten boost je i na spelly. Takže wizard co má meč bude mít +2 crit do fireboltu
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    HAVANA: no ale expertizu/skill jim sebrali, misto toho ted maj 2% crit. coz je asi porad dost dobry, kdyz ostatni racialky jsou vetsinou v urovni 1%.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    NAVARA: Nebyla meta pro classic human warrior?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HAVANA: Tak horda a warrioři byli devy vždy protěžováni a přeboostěni, to je classic experience as intended :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    NAVARA: Což je ale zase horda :)

Ale chápu, aby to bylo pure vybalancovany, muselo by to bejt neco jako že po tom co si zvolis rasu, si zvolis treba puvod nebo neco takovyho....a ten ti prideli "racialku".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HAVANA: Drain life? To zas tak silné není… 5% z 5% je 0,25% boost a to ještě nevíme, kolik to má ppm

zatímco orkova schopnost schazovat kurzy je třeba pro mága požehnání, protože jinak lock vs mág vždy končil smrtí mága (i kdyby locka zabil), protože se toho bordelu nemá jak jinak zbavit.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    JULIAN: Pokud nenerfnou tu op abilitu co maj undeadi, tak bych se nedivil kdyby to byla nová pvp meta
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    jinak teda hrat tu betu z evropy dost saje. lagy, DC, co chvile neco. neni to moc prijemnej zazitek
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    NAVARA: já plánuju horde Mage - celkově jich teď bude o dost min (Nerf boostingu, nová rasa nemůže být u hordy mage) a arcane vypadá že bude hratelnej, takže je to něco úplně nového. Asi UD, canibalize vrací i manu to vypadá, taky nice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam