• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RIMRRLisabonská smlouva
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    tak a mame vyjimku...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Je nepochopitelné, že jsem za dva roky, kdy se o smlouvě diskutuje a píše, nikde nečetl nebo neslyšel vysvětlení článku 238. Zcela diskriminující jsou ustanovení o kvalifikované většině a blokační mešině při rozhodování Evropské rady. Blokační menšina, tj. zástupci 35 % obyvatelstva, jsou např. pouze tři velké státy - Německo, Francie a Itálie. Nebo Německo, Francie a Španělsko. Naproti tomu ani 20 malých států tuto blokační menšinu nemá.

tak jak je to, Banshee? zase nesmysl a demagogie, případně nepochopení? :-P)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    JOSEF_K: Jo, já vím, co je DF zač. Jen si nemůžu pomoct, ale tohle je i pod jeho běžnou úrovní.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    LONESTAR: Já mám hlavně pocit, že ten chlapec, co to napsal, má nějaký problém. Dobře, chce se prostě k problematice vyjádřit, i když jí moc nerozumí a psát taky neumí - budiž. Ale co ho vede k tomu, aby si svůj ostrovtip brousil na nějakém nešťastném novinářském výtvoru, který byl vytvořen stylem "shrneme tam jako argumenty Klause a zastánců LS, abychom byli jako úplně objektivní", to nepochopím. A už vůbec nepochopím, co zrovna tobě na tom připadá tak kvalitní, že to musíš nalinkovat sem...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    BANSHEE: Tak DF je známý klenot českého internetu. Co do objektivity je na tom asi stejně jako strach.cz, ale to je míněno jako vtip, DF bohužel ne.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BANSHEE: máš na mysli ty věty, které začínají slovy "Zastánci Lisabonu"? :-D)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    LONESTAR: Tvoje příspěvky většinou respektuju, byť se často neshodneme. Ale v tomhle případě ruku na srdce - opravdu ti ten linkovaný článek připadá normální? Vždyť to je hrozný výblitek...
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    _BENNY: No, jestli to jejich vyjádření chápu správně, tak jim jde zejména o to, aby se Čechům nedávalo nějaké politické prohlášení či výjimka z té listiny, kdy by se výslovně zmiňovaly Benešovy dekrety (podobně to nedávno formulovali Maďaři). Zkoušet tyhle věci propašovat na zasedání Evropské rady je dobrá záludnost - taky se toho všichni bojí jako čert kříže. Výjimka pro Česko bude formulována naprosto neutrálně. A rozhodně bych neměl obavy z toho, že by to Merkelová blokovala...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEF_K: cimz mu da Rath za pravdu, ze on sel do dohody kvuli tomu, aby mel nemocnici v Koline statni a ne soukromou. coz jaksi nekoresponduje s tim co vsichni ostatni rikaji, tedy s tim ze nemocnice nema s lisabonskou dohodou nic spolecneho ;)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    _BENNY: Protože kdyby Bendl řekl, že nemocnice v Kolíně musí být soukromá, tak Rath vyletí s tím, že musí být státní. Tak už to v politice chodí:).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BANSHEE: a proc se museli v tomto duchu ozvat?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    BANSHEE: Bod má spíš četka, tohle je jim podobné:). Hlavně je z toho vidět, jak "moc" je tato otázka pro Němce důležitá, když to FAZ i süddeutsche zeitung zcela opomíjejí:))).
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    JOSEF_K: Máš bod:) Našel jsem tohle (http://www.eu-info.de/dpa-europaticker/161484.html):

Sudetendeutsche fordern Hilfe von Merkel
    27.10.2009 20:57
    München (dpa) - Angesichts der Diskussion um eine Ausnahmeklausel für Tschechien von der Grundrechtecharta der Europäischen Union haben sich die Sudetendeutschen um Hilfe an Bundeskanzlerin Angela Merkel gewandt. In einem Schreiben an die Kanzlerin wurde diese am Dienstag aufgerufen, eine entsprechende Forderung des tschechischen Präsidenten Vaclav Klaus zurückzuweisen. Klaus will dadurch die umstrittenen Benes-Dekrete juristisch absichern und sein Land vor Rückgabeforderungen durch die nach dem Zweiten Weltkrieg vertriebenen Sudetendeutschen schützen.

Es sei «einfach nicht hinnehmbar», schrieb Johann Slezak von der Führung der Sudetendeutschen Landsmannschaft, wenn durch eine Ausnahme für die Tschechische Republik die «Verbrechen gegen die Menschlichkeit» - an den Sudetendeutschen und deutschen Soldaten - nachträglich sanktioniert würden. Slezak betonte, dass die Vertriebenen «auf Rache und Vergeltung verzichtet», aber «ihre Hoffnungen auf ein Europa gerichtet haben, das die Grundrechte aller Bürger schützt und in dem auch die Vertreibungen aufgearbeitet werden.» Eine EU, «die Vertreibungen sanktioniert und nicht aufarbeitet», sei damit nicht gemeint gewesen, heißt es in dem Schreiben.

Ale na stránkách DPA samotné nic, na stránkách Landsmannschaftu taky nic. Je to divný...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Jen tak mimochodem, našli jste někdo někde originál té zprávy? Lidovky, novinky i idnes se odvolávají na četku a ta zase na DPA. Na DPA jsem nic nenašel, na FAZ pusto a prázdno a jinde taky žádná sláva. Není to jen nějaký štěk na nějakém sudetoněmeckém plátku, který se četce prostě zalíbil?

pozn.: možná jsem hledal blbě - mám práce nad hlavu a nemám čas se probírat kompletním německým tiskem...
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    _BENNY: Jak jinak by měli asi reagovat? To je vcelku jasné, že se v tomhle duchu ozvat museli...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LONESTAR: takze davaji Klausovi de facto za pravdu, vynikajici :D
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam